Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Razmisljam prvi put sejati dekalb i za to mi treba misljenje iskusnijih, kakvi su hibridi 6101, 6089 i 5830?, iskustva sa njima i sve ostalo.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Danas dobio katalog DKC i za svaki hibrid imaju prosecni prinosi za 2015 po regionima.Za centralnu srbiju vecina hibrida ima upisan prinos 4000 kg zrna a neki i manje,sto u stvarnoj praksi znaci 3 tone.Jadno,a napisali su za neke hibride da je odlican za sve uslove,i brdo i ravnicu.::lose::

Dekalb svakako nije za lose uslove proizvodnje. Pionir je bolji izbor ako vec hoces stranski hibrid.

Ako je prinos 3-4 tone valjda je jasno da je neki drugi faktor ili faktori presudio a ne hibrid , svi hibridi na našem tržištu , svih kuća imaju daleko veći potencijal .

Pa oni su sami napisali taj prinos,nisam ga ja izmislio.Znaci da nije za losiju zemlju kao sto kaze Bojcetic.

@MomoSaric
Valjda se razumemo. DKC teze prezivljava losu zemlju, nedostatak vlage i hraniva. Potencijal za rod imaju preko 15t/ha svi hibridi na trzistu skoro.

@MomoSaric
Valjda se razumemo. DKC teze prezivljava losu zemlju, nedostatak vlage i hraniva. Potencijal za rod imaju preko 15t/ha svi hibridi na trzistu skoro.

Uvo što sam boldovao, a što si ti napisao apsolutno nije tačno, bar ne za svaki teren i svaki tip zemljišta. Nikad netreba generalizovati stvari!

Od DKC ove godine 4717 i mozda jos jedan za krunjenje,mada ce to najverovatnije biti samo ovaj hibrid. 6089 ne postoji u Srbiji (bar ove godine),tako da ostajem na jednom dkc hibridu u strukturi setve.

p.s. 5031 ko je uhvatio uhvatio....verovatno ga uopste nece biti.

Ja sam se odlucio za 4590, 4717 i 5031... Premisljao sam se jedino za 4717, nisam bas nacisto sa tim hibridom, ali nekako je on izabrao mene, a ne ja njega ovoga puta, pa sta bude...

Bilo je blizu da DKC zauzme 100% povrsina kod mene, ali ipak ce i jedan hibrid od pioneera biti zastupljen, a paradoks je sto je u zadnjih nekoliko godina pioneer cak i rodniji na mojim povrsinama, medjutim DKC ipak ima nesto pored ciste matematike, sto meni ovakvom, verovatno naopakom dosta znaci...

Sviki 5031 tesko da ces nabaviti , i Stovet je dobio samo 30 vreca a verovatno nece biti vise .Osim ako ti nisi taj koji je uzeo tih 30 vreca :D

Ajd da se menjamo :D daj jednu nemoj da si stipsa :D

Trazi bilo sta drugo :)

Znam da je prosle godine na vasem terenu bio ekstra, ali znas i sam da to nije dovoljno za konacni sud o hibridu, mada bice da je u pitanju odlican hibrid...

Ako uspes da nadjes, probaj 4608, ja sam hteo njega ali me iznerviralo sto je u ponudi samo u malom pakovanju ove godine i nisam imao garancije da cu ga dobiti. Inace ja sam s njim u prosloj godini, sa znacajno manje padavina nego kod vas imao oko 9t/ha suvog zrna na povrsini od 30kj... I da dodam da nikada pre nisam imao tako zdravo i kvaliteno zrno.

Porucen 5276 po 125e i 5222 po 135e, 5276 ce dobiti malo peskovitiji teren a 5222 malo bolji teren, na koji razmak vi sejete ove hibride?

Nazad
Vrh