Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

50 eura po vreci to je 6000 dinara ili 2000 dinara za 26000 zrna.Po meni je bolje kupiti novo seme AS hibrida za 3000 dinara po vreci,ako nista bar je sigurnije zbog klijavosti.Veliki rizik za 1000 dinara po vreci.

Pametno,puno je to para,na dve vrece tog matorog semena ustedis 3000 dinara,bolje posejati neki drugi hibrid sa vecim razmakom u redu i tu ustedeti,nakraju se dobije veci klip u rodu.Ovako rizik je veliki.
Misljenja sam da sva stara semena kukuruza nebi mogla da se plate vise od 1000 dinara za 25000.

2014 je ovo sto sam ja uzeo ali sam dobio deklaraciju gde je proverena klijavos i energija klijanja...

ja sam vratio i uzeo drugu partiju od prošle godine
nekako mi to sumnjivo od 2014:ppozdrav:

Kakva glupost to sa semenom iz prosle ili neke druge godine u proslosti, gde bi to jos mogao prodati sem u ovoj slepariji od drzave. Bolje da je ranijih godina napravio cene za vrece sa semenom, pa ne bi imao neprodatu robu.Nego nasa posla, prvo nabije se cena, pa skroz na kraju se daje popust....................

Ja u garaži na gredi okačene imam vrećica starih i po 5-6 godina,sve što ostane od sjetve ostavljam.Kad negdje zafali domirujem najstarije i nije bilo nikad problema.Bitno je da ga žižak ne napadne.

Nazad
Vrh