Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Novi hibridi ove godine su Dkc4717 i Dkc5632. Ova dva hibrida čine prvu grupu koja je najskuplja.

Naručeno danas seme Dkc-a, moj izbor za ovu godinu je: 4795, 5007, 5143, 5276, 5222, 5783 i 6120. Cene za odloženo plaćanje do jeseni se kreću od 138 do 173 e. 5143 je pakovanje od 50000 zrna i za njega je cena 85 e.

zna li se sto je u trecoj grupi cena ? da nije neki zez sa semenom? koliko znam 5276 je naj trazeniji od svih dkc hibrida.

Verovatno zato što je već dugo na tržištu. Svake godine oni uvode nove hibride. Koliko sam ja shvatio prometera 5222 je unapređeni 5276.

imao sam taj 5222 u ogledu, nista bolji od 5276. ali i dalje mi nesto ne stima sa grupom cena za 5276. ipak je on lider. samo da nije neka greska sa semenom.

Pa rekao ti je čovjek . Cijenovne grupe se formiraju tako što novi hibridi imaju višu cijenu . Trebalo bi da novi budu bolji od starih , i taj 5222 bi trebalo da bude zamljena za 5276 , ali i ja sam čuo da su slični sa prinosom .

Za mene Dkc 5276 je bio i ostao hibrid broj 1. Već petu godinu zauzima polovinu mojih njiva pod kukuruzom. Prošle godine nije bio najbolji, od njega su bili bolji i Dkc 5007 i Pionirovi Aqwa max hibridi ali vrlo mala razlika u prinosu, a još uvek nemogu da zaboraviv sušnu 2012 godinu kad je Dkc 5276 odneo ubedlivu pobedu

5276 , nizak , tanak , a opet klip povisoko . Ne raste nešto brzo , i oće da podgori odozdo , nije maneken , al šta god bude tu je 18 redi punog zrna. Pravi borac , još samo da malo brže otpušta vlagu.

Za mene Dkc 5276 je bio i ostao hibrid broj 1. Već petu godinu zauzima polovinu mojih njiva pod kukuruzom. Prošle godine nije bio najbolji, od njega su bili bolji i Dkc 5007 i Pionirovi Aqwa max hibridi ali vrlo mala razlika u prinosu, a još uvek nemogu da zaboraviv sušnu 2012 godinu kad je Dkc 5276 odneo ubedlivu pobedu

Ove godine je 5276 malko bio bolji od ZP 434 ali ista vlaga. Kao i kod drugara gde je u susnoj 2012.godini 434 vise dao nego kod mene 5276 koji je opet od svih mojih bio najbolji. Kod mene ce kao i svake godine 5276 zauzeti polovinu pod kukuruzom sigurno

Ja svake godine na jednu veću parcelu posejem više hibrida da imam jasnu sliku za sledeću godinu šta sejati, ali Zp hibride sa Dkc hibridima sam odavno prestao da upoređujem jel razlika u prinosu je uvek bila ogromna. I po meni Dkc-u može još samo da parira Pioneer ostalo je sve ::lose::

Za 10 min opet cu da proverim. Ta cena je bez PDV- ali vise nemoj pitati :osmeh:.

- - - - - - - - - -

Maloprodajna cena sa PDv-om 154 e a ponudjen na 129 e sad nisam siguran, ali mislim da je rabat u pitanju zato imam i ja ovu punudu od 129 e. Sad sam pogledao listu sa cenama.

Nazad
Vrh