paorpaor
Član
I ja kazem.Branko je napisao(la):Ova tema je živi primer kako jedna vlast treba da postupa sa širokim narodnim masama.
Napravili su razliku tamo gde je prirodno nema i to je sada kamen razdora...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I ja kazem.Branko je napisao(la):Ova tema je živi primer kako jedna vlast treba da postupa sa širokim narodnim masama.
Napravili su razliku tamo gde je prirodno nema i to je sada kamen razdora...
paorpaor je napisao(la):Znaci li to da ako neko nema bar 10 Ha na sebi ne bi mogao da ostvari subvencije ?
To bi znacilo i da onaj ko ima 1kj ima pravo a onaj kor adi 100kj arende nebi trebao da ima prava. Ja cu jos jdnom reci da svi treba da dobiju po kilogramu predate robe a ko placa pio posebnu subvenciju kao do sada.Dajte malo misljenja kako bi bilo dobro za sve jer su svi proizvidjaci zakinuti od strane drzave.Zoran0230 je napisao(la):paorpaor je napisao(la):Znaci li to da ako neko nema bar 10 Ha na sebi ne bi mogao da ostvari subvencije ?
Ne,to bi važilo za zakupce zemljišta-da bi mogao da uzme u zakup pa valjda mora imati i nešto zemlje na sebe da bi bio poljoprivrednik.
Zoran0230 je napisao(la):Odgovorih druže 2 puta,vrati se koji post nazad
Ljudi,baš bi mali bili zaštićeni i imali bi subvencije ili me niste shvatil
Mali dobija subvencije na zemlju u svom vlasništvu bezuslovno ali ako hoće da bude veliki prvo mora da kupi zemlje da bi stekao pravo da uzme zemlju u arendu.
Budimo malo realni-generacije su stvarale recimo maksim zemlje a neko bi to da ostvari za kratko vreme e to neće da može i tome se mora stati na put inače ostadosmo svi mali i srednji bez zemlje-tako treba gledati
Zorane ne mogu da se slazem s tobom po tom pitanju. Primera radi jedan 20 godisnjak ako odluci da radi zemlju pa se prijavi na Pio odakle moze imati 10 ha zemlje u vlasnistvu? Kad je on imao vremena da zaradi da kupi zemlju?. Jesi li ti imao kad si imao 20 god? Ja i sad imam sasvim malo zemlje na moje ime posto je zemlja jos uvek u vlasnistvu moga oca. Tako da bi bilo pametno da pre postavljanja nekog posta sagledas situciju opsirnije.Zoran0230 je napisao(la):Po nekima ovde treba davati subvencije vlasnicima koji uzimaju i arendu i subvanciju. To su gluposti
Hteo bih ovo malo da pojasnim;Ja kao vlasnik zemlje moram i da je obrađujem-za to bih dobijao subvencije-kraj priče.
Vlasnik koji iz bilo kojih razloga ne želi da obrađuje zemlju mora da je da u zakup-subvencije bi dobijao zakupac s tim da bi i zakupac morao imati zemlje u svom vlasništvu (recimo najmanje 10 ha-što znači da se on ozbiljnije bavi poljoprivredom)
Država bi Limitirala cene zakupa da vlasnici ne bi zloupotrebljavali i ucenjivali zbog subvencija.na taj način bi se malo iskristalisalo ko se bavi poljoprivredom a ko ne.
Tako ja vidim stvari i vrlo se lako može sprovesti.
A da ti nemaš ha zemlje na sebe a obrađuješ hektare i hektare zemlje i još dobijaš subvencije-kakav je to poljoprivrednik.Prvo kupi i onda radi-to je moja parola
treba da se jednom iskristališe ko može da se bavi poljoprivredom i lepo neka gospoda iz ministarstvalepo obiđu gazdinstva i provere to