Dali treba dati subvencije svim poljoprivrednicima ili samo onima kojima je to jedina delatnost

Branko je napisao(la):
Ova tema je živi primer kako jedna vlast treba da postupa sa širokim narodnim masama.
Napravili su razliku tamo gde je prirodno nema i to je sada kamen razdora...
I ja kazem.

I sve to samo zato da bi oni mogli da rade šta hoće, jer ne pomažu ni jednima, a da smo složni njih već odavno nebi bilo!

paorpaor je napisao(la):
Znaci li to da ako neko nema bar 10 Ha na sebi ne bi mogao da ostvari subvencije ?

Ne,to bi važilo za zakupce zemljišta-da bi mogao da uzme u zakup pa valjda mora imati i nešto zemlje na sebe da bi bio poljoprivrednik.

Zasto mora. Recimo da neko mlad od 22 godine hoce da krene da radi zemlju, a baaba mu kaze kupi sebi pa imaj. Po tebi on bi bio diskriminisan i od baabe i od drzave.

Zoran0230 je napisao(la):
paorpaor je napisao(la):
Znaci li to da ako neko nema bar 10 Ha na sebi ne bi mogao da ostvari subvencije ?

Ne,to bi važilo za zakupce zemljišta-da bi mogao da uzme u zakup pa valjda mora imati i nešto zemlje na sebe da bi bio poljoprivrednik.
To bi znacilo i da onaj ko ima 1kj ima pravo a onaj kor adi 100kj arende nebi trebao da ima prava. Ja cu jos jdnom reci da svi treba da dobiju po kilogramu predate robe a ko placa pio posebnu subvenciju kao do sada.Dajte malo misljenja kako bi bilo dobro za sve jer su svi proizvidjaci zakinuti od strane drzave.

sto se mene tice nek dobijau svi ali da se zna ko radi zakup da to on i radi ,evo primera kako je ovde u okruzenju covek ima 5h svoje a registrovao 95 drugima koji ne placaju pio, on im samo deli pare i uzme neku proviziu nekome pola nekome 20 posto e to je zloupotreba . sta dalje nek svi dobiju jer i ovako 98posto opet registruju i oni koji rade 3 i vise hiljada hektara placaju nekom bedniku u selo i licitira zemlju za njega i taj mu placa pio i da jos neku sicu , e zato svi se znamo pa ko zna da neko radi ovo sta sam ja napisao treba ga prijaviti i kako stoji ta zemlja 5 g i nosilac da nemaju pravo na nikakvu subvenciju pa vi vidite dal je pravedno il ne :bravo:

Svi koji rade zemlju bi trebalo da dobiju subvenciju. Ne vlasnici vec oni koji rade.

Nema para u budzetu? To nije moj problem. Nek sasecu subvencije za Fiat Gorenje i ostalu bagru

Ej, 10.000 evra po radniku? 2 godine taj radi i drzava (mi) ga placamo! A za dve godine sta ce biti, videcemo!

Neka se gospoda koja dele socijalu sakom i kapom snadju za pare, ili neka idu s milim bogom.

Nije za subvencije kriv ni zaposlen ni nezaposlen, shvatite!

srdjuanzorz-ako si pročitao dobro post dobio bi onaj što ima 100 jutari arende ali uz uslov da ima 10 ha na svoje ime

A kakve veze ima dali je u vlasnistvo ili arenda?

Koliko likova znam koji imaju 3-4 jutra dali u arendu i zive od socijalne pomoci

A znam i druge koji arendu rade k'o svoje

Brate radis zemlju - evo ti pare i ajd u zdravlje!

@Zoran0230
To nije pravedno, jer tako bi upravo stavili u najgori moguci polozaj male poljoprivrednike, kojima je i najteze.

Odgovorih druže 2 puta,vrati se koji post nazad :ppozdrav:

Ljudi,baš bi mali bili zaštićeni i imali bi subvencije ili me niste shvatil

Mali dobija subvencije na zemlju u svom vlasništvu bezuslovno ali ako hoće da bude veliki prvo mora da kupi zemlje da bi stekao pravo da uzme zemlju u arendu.

Budimo malo realni-generacije su stvarale recimo maksim zemlje a neko bi to da ostvari za kratko vreme e to neće da može i tome se mora stati na put inače ostadosmo svi mali i srednji bez zemlje-tako treba gledati

Odgovorih druže 2 puta,vrati se koji post nazad :ppozdrav:

Ljudi,baš bi mali bili zaštićeni i imali bi subvencije ili me niste shvatil

Mali dobija subvencije na zemlju u svom vlasništvu bezuslovno ali ako hoće da bude veliki prvo mora da kupi zemlje da bi stekao pravo da uzme zemlju u arendu.

Budimo malo realni-generacije su stvarale recimo maksim zemlje a neko bi to da ostvari za kratko vreme e to neće da može i tome se mora stati na put inače ostadosmo svi mali i srednji bez zemlje-tako treba gledati

E pa ovo nisi rekao, to je objasnjenje. Lepa ideja i zamisao, ali po meni ima nedostataka.

Po nekima ovde treba davati subvencije vlasnicima koji uzimaju i arendu i subvanciju. To su gluposti

Hteo bih ovo malo da pojasnim;Ja kao vlasnik zemlje moram i da je obrađujem-za to bih dobijao subvencije-kraj priče.
Vlasnik koji iz bilo kojih razloga ne želi da obrađuje zemlju mora da je da u zakup-subvencije bi dobijao zakupac s tim da bi i zakupac morao imati zemlje u svom vlasništvu (recimo najmanje 10 ha-što znači da se on ozbiljnije bavi poljoprivredom)
Država bi Limitirala cene zakupa da vlasnici ne bi zloupotrebljavali i ucenjivali zbog subvencija.na taj način bi se malo iskristalisalo ko se bavi poljoprivredom a ko ne.
Tako ja vidim stvari i vrlo se lako može sprovesti.
A da ti nemaš ha zemlje na sebe a obrađuješ hektare i hektare zemlje i još dobijaš subvencije-kakav je to poljoprivrednik.Prvo kupi i onda radi-to je moja parola

treba da se jednom iskristališe ko može da se bavi poljoprivredom i lepo neka gospoda iz ministarstvalepo obiđu gazdinstva i provere to
Zorane ne mogu da se slazem s tobom po tom pitanju. Primera radi jedan 20 godisnjak ako odluci da radi zemlju pa se prijavi na Pio odakle moze imati 10 ha zemlje u vlasnistvu? Kad je on imao vremena da zaradi da kupi zemlju?. Jesi li ti imao kad si imao 20 god? Ja i sad imam sasvim malo zemlje na moje ime posto je zemlja jos uvek u vlasnistvu moga oca. Tako da bi bilo pametno da pre postavljanja nekog posta sagledas situciju opsirnije.
Slazem se s tobom da subvencije treba dobiti samo oni koji obradjuju zemlju.
Ali se ne slazem da treba biti vlasnik te zemlje. :cao:

moje misljenje je da samo vlasnici treba da dobijaju subvenciju. znam da se vecina nebi slozila sa tim al svako ima svoje misljenje

Ljudi su počli da pišu gluposti,kakve ima veze da li je zemlja u vlasništvu ili u zakupu.
Jel onaj koji ima u zakupu lošije radi od vlasnika zemlje, Zorane ti bi i u ovom slučaju napravi podgrupu u grupi Profi-hobi :haha: :haha:
Samo što bi u ovom slučaju profi bili vlasnici a hobi zakupci!!
Post je spojen: [time]1296200318[/time]

Ponovicu se po kozna koji put. Najbolje je dati premiju ili subvenciju po predatom kilogramu plus ko placa pio da dobija i po registrovanom hektaru nezavisno vlasnik ili zakupac. Da objasnim.. Svako ce da se trudi da proizvede sto vise kilograma a nece da se gleda da li je mali ili veliki ili placa pio ili ne. A oni koji placaju pio oni nemaju drugu alternativu i sigurno je da je poljoprivreda njihovo opredeljenje njima treba dati, subvencije ili pomoc ili kako hocete zovi te taj novac, po hrktaru zakupa na ugovor ili vlasnistva.

Pa zar nije diskriminacija i to što neko radi 1000 hektara ,a dobija subvenciju samo na 100ha i plus koliko se sa strane snađe?Zašto su takvi domaćini osuđeni na nejednak start naspram drugih?
To što ljudi imaju par hektara pa u svoje gazdinstvo prijave nečiju zemlju i dele subvencije je potpuno logičan odgovor od seljaka državi i njenim uredbama.Pa zar taj što je dao zemlju u tuđe gazdinstvo bi to uradio da je dobio subvenciju na normalan način?

Nazad
Vrh