Dali treba dati subvencije svim poljoprivrednicima ili samo onima kojima je to jedina delatnost

Ima i hobista koji ne rade zemlju(zemlja je samo u njihovom vlasništvu).Oni daju zemlju u zakup.Oni ne treba da dobije subvencije nego onaj koji je uzeo zemlju u zakup.
Jednostavno ko ulaže u proizvodnju taj treba da dobije ali država nema finansijske sposobnosti da to iznese,ne znam šta se onda peče na sve strane
Uveli su PIO kao uslov-Pa da je taj kojem treba da se pomogne sposoban to finansijski da podrži ne bi država trebalo da mu pomaže.
Zaključak:u 90% slučajeva subvencije će dobiti oni već koji imaju para i da ovo ministarstvo treba da podnese kolektivnu ostavku

Zanimljiva tema.
Najbolje bi bilo kad bi budzet bio dovoljan da svi dobiju subvencije.
A ovako, svadjamo se oko stvari na koje mi nemozemo bitno uticati.
Ja licno nemam nista od toga da li ce neko dobiti subvenciju ili ne.
Ali, morate priznati, da bilo kakvo ozbiljnije bavljenje poljoprivredom iskljucuje mogucnost da se radi jos nesto pored toga.
Moj otac je svojevremeno radio u preduzecu i pored toga obradjivao 60kj, sve sam.
Bilo je tesko sve postici, sa posla za sto, od stola u traktor i do mraka.
Uglavnom je sejao kulture koje ne zahtevaju puno rada (psenica...)
I sad kad razmisljam o ovoj temi, nama je to bio dodatni prihod, on nije bio poljoprivrednik koji se opredelio da od poljoprivrede izdrzava svoju porodicu.
I mislim da je bio u situaciji da bira zaposlenje ili poljoprivreda+subvencije da bi ostao zaposlen a 60kj bi i dalje bilo tretirano kao dodatni prihod.
Pozdrav svima

Alo ljudi sa 60 kj ne moras da ides na posao!
O cemu vi ovde pricate?

takvi koji rade preko 50 kj mogu solidno da zive od toga.

A sta da rade ini koji imaju 5,6 kj? Prisiljeni su da pored toga nesto gule da bi prehranili porodicu,

E od tih ljudi se uzimaju subvencije!!!! I sad oni nisu zasluzili tu jebenu subvenciju zato sto ne rade 50,60 kj?
Kriva je ova j.....na drzava ,doveli su ljude do ruba propasti!

Dajte...

S postovanjem,coveku ali moja plata na godisnjem nivou je 200 hiljada,a subvencija za 50kj je dosta veca od toga.

Nema dovoljno para u budzetu da se isplate subvencije svim gazdinstvima :zli: :zli: :zli:?
Post je spojen: [time]1267989284[/time]

:zli:

Da, ali sa 60kj tesko da mozes prehraniti porodicu, a kamoli obnavljati mehanizaciju ako se bavis iskljucivo ratarenjem.
Od tih 60kj je bilo 20 u vlasnistvu a 40 u zakupu.
Oni koji imaju 5-6kj mogu se baviti profitabilnom poljoprivrednom proizvodnjom jedino ako na tim povrsinama naprave plastenike ili sl. a tu opet dolazimo do toga da nema prostora za jos jedno zaposlenje.
Jos jednom napominjem da nemam nista protiv da svi dobiju, niti imam nesto protiv takozvanih hobi poljoprivrednika, ali jednom se mora znati sta je kome osnovno zanimanje, a sta dodatno.
Naravno da na zapadu rade 2 i vise poslova, ali nisu ni oni osigurani na tri mesta.
Ako neko misli da mu je bolje dobiti subvencije nego primati platu, neka da otkaz, a ako mu nije dovoljno para sto zaradi u poljoprivredi neka se dodatno zaposli na pola radnog vremena.
Tako ce imati i subvencije i kakvu takvu platu.
:cao:

Green,zato si ti na ovom forumu jer se tvoj otac mučio a dodatni prihod mu je bila plata a ne prihod od zemlje-pitaj ga.Svim profi poljoprivrednicima preporučujem da se zaposle pa će drugačije pričati -treba onda dobro podmetnuti leđa a ne cele zime da sedi uz peć i da kuka(sem onih koji se bave stočarstvom ili nekim drugim poslom koji zahteva rad tokom cele godine
A što se subvencije tiče treba da dobije onaj koji radi zemlju
Dali treba da dobije subvencije onaj koji nema na svom imenu zemlje ni u saksiji što se donošenjem ove uredbe dešava,izgleda da vama ti ne smetaju nego vam bodu oči oni mučenici kao što je vaš otac

Zorane, ja sam na ovom forumu zato sto se ja bavim poljoprivredom, a mog oca sam samo navela kao primer.
Ko ce dobiti subvencije ne odlucujem ja, samo sam iznela neke svoje stavove.
Nisam primetila da sam negde napisala da mi smeta moj otac.
Zao mi je ako si nesto pogresno shvatio.
Pozdrav

Nisam ja ni napisao da tebi smeta tvoj otac-to bi bilo glupo od mene-rekao sam da vam bodu oči mučenici kao što je tvoj otac(Mislim na hobiste)
Predpostavljam da si ti nosilac gazdinstva,reci mi da li tvoj otac koji se godinama bavi poljoprivredom treba da dobije subvencije ili ne :sta:

Meni niko ne bode oci, ako si procitao prethodne postove, mogao si procitati da bi najbolje bilo kad bi svi koji obradjuju zemljiste dobili subvencije.
Posto je uredba takva kakva jeste, svi smo primorani da se odlucimo sta nam je isplativije.
Ja bih vise volela da te pare uplacujem u neko privatno penzijsko osiguranje nego u ono koje mi je nametnuto.

treba uvesti kao za vreme tite svi poljorivrednici koji imaju vise od 3h zemlje a zaposleni su nemaju prava na subvencije jer molim lepo oni od plate mogu da finasiraju seme djubre i sve sto je potrebno za obradu te iste a svi ostali da imaju pravo na subvenciju tako bi drzava podstakla ljudee da se opredele posao ili zemlja plata ili da te drzava subvencionise nemoze po meni da se sedi na dve stolice

Auuu Sasha ala ti lupas gluposti,kazes ko ima platu moze da kupi djubrivo,pa znaci da neko treba da radi u firmi da bi mogao da kupi djubrivo??
Daj ti lepo mom tati jednu stolicu tj platu od 300e pa ce ti on za dz dati nasih 7ha zemlje da ti radis.

" Dali treba dati subvencije svim poljoprivrednicima ili samo onima kojima je to jedina delatnost?" Uopste ne treba da pokrecemo ovake teme-trba svi da se slozimo i da protestujemo kao nase komsije,dok cutimo nema bolje :nono:
Post je spojen: [time]1268002291[/time]
treba uvesti kao za vreme tite svi poljorivrednici koji imaju vise od 3h zemlje a zaposleni su nemaju prava na subvencije jer molim lepo oni od plate mogu da finasiraju seme djubre i sve sto je potrebno za obradu te iste a svi ostali da imaju pravo na subvenciju tako bi drzava podstakla ljudee da se opredele posao ili zemlja plata ili da te drzava subvencionise nemoze po meni da se sedi na dve stolice
Nebih se slozio sa tobom- zabrani ti prvo tajkunima da rade vise poslova a onda obicnim smrtnicima koji se bore na svakakav nacin da svojoj porodici obezbede egzistenciju.

Saša-nisi dobro obavešten-dečiji dodatak nisi mogao dobiti ako imaš zemlje a zaposlen si a zemljišni maksimum je bio 17 jutari bez obzira da li radiš ili ne
Vidiš.meni ne smeta što ćeš ti dobiti subvencije a ne znam zašto mi hobisti vama smetamo(zato što bolje radimo zemlju od vas)

sasha je napisao(la):
Molim te kazi mi da li vredi uopste upredjivat vreme pod Titom i ovo vreme.Tada je imao organizovan otkup u svim selima , zagarantovanu cenu, mogao si nesto da planiras.
A sta sada mozes da planiras??
Danas sam cuo da uvoze cak i jaja, uvoze meso, uvoze piletinu pa da li tako ce ova usr... drzava da zastiti poljoprivrednika.
Samo da se pomere ova go.... da ih vise ne gledam na vlasti smucili su mi se.

Saša,ako je moja plata 20000 -ja bih ti dao da radiš toliko zemlje da nemaš više prihoda od moje plate što znači da bi obrađivao malo zemlje,da li bi ti bilo pravo.Krivo ti je što se neko bori da zaradi a ti ne znaš kako ćeš :ppozdrav:
Slažem se sa Lekom i Kišom ::svaka cast::

Nazad
Vrh