DusanA
Član
U pola tri, Raspotocjeee gori
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dođe Horejšio sa ekipom i rešena stvar.Koji crni forenzičari.
Meni planula kukuruzovina,neko zapalio,veceras posao da uzorem,kad tamo samo garez,nisam mogao preko dana,danju sejem i tanjiram za psenicu,a nocu orem. Da orem nema sanse,puno pepela ima,ne mogu da disem,traktor bez kabine. Samo da znam ko je,uh slatko bi ga motkom izudarao,setvu psenice privodim kraju,sve sam uzorao gde ce sledece godine soja i kukuruz,ostala jos ta parcela od 2 hektara,i moram da cekam kisu da bi pokupila taj pepeo.
Sve bi to bilo lepo,al da je u mom selu nego u susednom. Ako ti palis zetvene ostatke,a ne zaoravas,tvoj problem i nema razloga za smeh. Ja od kad sam preuzeo da radim i od kad povecavam povrsine,ne palim nista,uvek zaorem,i kad mi neko zapali,uh kako bi ga slatko mlatnuo,novcana kazna ne pomaze,samo batine.Pa u selu koje se zove Pepeljevac je logicno da bude sve izgorelo......i puno pepela.....
kako se oranjem moze izgubiti deo organske materije nije mi jasno?hvala unapred na odgovoru...
Ja sam samo danas sreo tri vlasnika njive da pale svoju njivu,nisu uvek ovi što pabirče...Na žalost zapale nam oni koji sakupljaju kukuruz, i jako me nervira kada na televiziji apeluju na: "poljoprivrednike da ne pale žetvene ostatke" . Samo sam bacio novce za plug koji može zaoravati. U poljoapoteci mi nude sredstvo za prskanje žetvenih ostataka i sve mi je to jasno ali dok nema kulture u narodu , neće biti ni boljeg roda na našim njivama.