Claas

@Bećarina pusta - Ovaj je kupljen kod nas, ali znam i sam da to nije nikakva garancija. On može sutra krepati, sve zavisi koliko sreće imam ili nemam. I na tim radnim satima može biti problema, ali jbg,

@Peet hvala kolega! 55 tisuća plus nešto PDV-a.

Sreća je, usudio bi se reć, naj bitniji faktor.

Kad sam kupovao traktor Claas Arion 450 je bio u izboru, čak i novi, al trgovci kod njihovog zastupnika u Slavoniji su bili razlog zašto nisam kupio Claasa.

Mene su naši čak odgovorili od kupnje novog. Htio sam uzeti 410, on košta 60 plus PDV, gol golcat, još bih se morao i zadužiti. Našli su mi par komada od prvih vlasnika koji nisu ni bili na oglasima,pa sam izabrao ovog koji je najnoviji i s najmanje sati, a ima jako dobru opremu.

Mene su naši čak odgovorili od kupnje novog. Htio sam uzeti 410, on košta 60 plus PDV, gol golcat, još bih se morao i zadužiti. Našli su mi par komada od prvih vlasnika koji nisu ni bili na oglasima,pa sam izabrao ovog koji je najnoviji i s najmanje sati, a ima jako dobru opremu.
Čestitam na kupnji stroja !!
Koji mjenjač ima?
Šteta što nema prednju gibljivu osovinu...

Dobra je serija 400,ali kabina im nije najbolja baš,svaka graba se osjeti u njoj,malo je bolje ako je kabina na federima,nema puno prostora u kabini sve je natiskano..Uglavnom neki srednji rang traktora možda malo preskup za ono kaj nudi..

A meni je baš ta kabina jedan od glavnih faktora zašto sam kupio Ariona još otkad sam prvi put sjeo u njega, sad već davno. Sviđa mi se kako je složena, kakva je buka, koliko je udobna, to što ima joystick na naslonu, takvu kabinu nema niti jedan od traktora u tom rangu koje sam ja probao, znači JD 5M, 6MC, DF serije 5 i klonovi, NH T5 i klonovi...
Da bi bila bolja s suspenzijom, naravno da bi, jako puno pomaže i kad se gume drže na pravilnom pritisku.
Mjenjač je standard Quadrishift.

Bolja od Claasove nove kabine je samo R serija od DzoRdina. Ja sam evo vec pune 3 sezone u toj novoj Claas kabini i nemam ni jednu zamerku. Plastika izuzetna, pod fenomenalan, sediste odlicno, a u kombinaciji sa ogibljenim prednjim mostom cini voznju traktorom izuzetno udobnom.
Govorim o ovoj klasi traktora. Po meni najbolju kabinu od svih ima CNH grupacija (puma, profi...) pa na dalje. Te kabine su kao dnevna soba. Izuzetno konforne, pregledne, tihe, udobne... Mogu samo zamisliti kakave su ove najnovije...
JD 5R serije ima isto ogibljenje prednjeg mosta kao Arion 400 serije. 6R ima klasicno ogubljenje, poznato kao TLS koje jeste dobro, ali mislim da je ovo udobnije. Drugi je koncept ogibljenja, svaki tocak je za sebe.
Ovo je nesto kao poznato "mekperson" nezavisno ogibljenje, a TLS bi bilo ogibljenje na krutoj osovini.

Istina, ima kudikamo boljih kabina, ali kako kažeš, to su već za klasu veći traktori, i puno skuplji. Radio sam i sa Arionom 630, po meni fantazija.
Rekli su mi i da se na seriju 400 dade naknadno ugraditi ovjes kabine, sad koliko košta ta igranka ne znam, sigurno nije jeftino. Vozio sam 430 sa ovjesom kabine, jako lijepo to radi.

Moj 440 ima i ogibljenu kabinu i prednji most. Daleko udobnije od bilo kojeg JD M serije, daleko. Taj prednji most radi fantasticno.

S obzirom na ostale u tom rangu s obzirom na cijenu, mislim da je okej omjer uloženo dobiveno, rekao bih u istoj opremi da se vrti kao i CNH grupacija, jedino što serija 400 nema vario mjenjač.
Bolja od Claasove nove kabine je samo R serija od DzoRdina. Ja sam evo vec pune 3 sezone u toj novoj Claas kabini i nemam ni jednu zamerku. Plastika izuzetna, pod fenomenalan, sediste odlicno, a u kombinaciji sa ogibljenim prednjim mostom cini voznju traktorom izuzetno udobnom.
Govorim o ovoj klasi traktora. Po meni najbolju kabinu od svih ima CNH grupacija (puma, profi...) pa na dalje. Te kabine su kao dnevna soba. Izuzetno konforne, pregledne, tihe, udobne... Mogu samo zamisliti kakave su ove najnovije...
JD 5R serije ima isto ogibljenje prednjeg mosta kao Arion 400 serije. 6R ima klasicno ogubljenje, poznato kao TLS koje jeste dobro, ali mislim da je ovo udobnije. Drugi je koncept ogibljenja, svaki tocak je za sebe.
Ovo je nesto kao poznato "mekperson" nezavisno ogibljenje, a TLS bi bilo ogibljenje na krutoj osovini.
Taj sistem se zove ILS (Independent link suspension), dobra je stvar. Što se tiće udobnosti, mogu reći da mi je Expert stvarno najudobniji traktor kod mene i slobodno reći da mi je udobniji i od 6170R, oba imaju ovjes osovine i kabine. Jedina stvar iako je kod Experta kabina udobna i tiha, jako se lijepo radi u njoj, sam komfor meni nije baš nešto pogotovo dok se sjedne iz R kabine u kojoj ima mjesta poprilično. Najviše to govorim zbog terminala koji meni rade velik problem u kabini Steyra, nažalost svi su veliki jako, čak i njegov terminal na naslonu u odnosu na veličinu kabine po meni malo prevelik, vjerojatno kod Pume su veće kabine.

Istina, ima kudikamo boljih kabina, ali kako kažeš, to su već za klasu veći traktori, i puno skuplji. Radio sam i sa Arionom 630, po meni fantazija.
Rekli su mi i da se na seriju 400 dade naknadno ugraditi ovjes kabine, sad koliko košta ta igranka ne znam, sigurno nije jeftino. Vozio sam 430 sa ovjesom kabine, jako lijepo to radi.
Šuraci mi rekose cenu da kupe(kod njih stari popustili) 4 amortizera kabine blize 2000 e...sto je mnogo-mnogo.

Nazad
Vrh