Claas

Što se rastajete? Jel stiže zamena?

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Hvala, hvala! Nije još ni došao kući, kaparen je, moram riješiti prijevoz i račun poslije Nove radi PDV-a. A onda ćemo vidjeti, najviše me sekiraju eko gluposti, AdBlue, DPF, EGR... Morat ću dobro razmisliti dal da to vadim van ili ne.

Znam, ima bratić isto takvog. Ne muči me još toliko sama potrošnja, nego kvarovi cijelog tog sistema, koji se naravno uvijek dese kad ti traktor najviše treba. DPF i EGR bi bilo dobro izbaciti radi zdravlja motora, ali opet znam i za neka negativna iskustva, dešavalo se da su motori lošije radili ili se pregrijavali poslije OFF zahvata.
Također je tu i registracija, mi smo u EU, stalno se šuška da će početi sve to provjeravati.

Ja sam na novom samo isključio adblue jer to ide samo softverski. Dpf je već malo ozbiljniji zahvat. Seče se i čupa napolje, a to još ne bih dok je traktor nov...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Ovi legendarni deda i baba žive u Njemačkoj, mi imamo drukčije lopove!😂

@Bubu hvala ti! Nadam se da će služiti kako treba.

Čestitam na kupnji nek te dobro služi.

Ne želim te zezat, al te priče o odgovornim njemcima više ne drže vodu. I sam sam prije godinu i pol kupio traktor u DE iz avlije od prvog vlasnika 2020. g., 1300 rh. Da skratim priču. Nakon 1000 rh (sad ima 2300 rh) motor na generalku jer troši ulje nemilo, a točka na "i" je odjednom zujanje u mjenjaču-diferencijalu samo dok se usporava. Švabo mi je fino spakovo sje..n motor (bio pun aditiva, što se naknadno ustanovilo), a za mjenjač ćemo još vidit šta će bit. Dakle lopovi svjetski!!!! Čast iznimkama, koje naravno postoje, al ih je jako malo. Za jedan euro (1 e) bi se j...li i di god mogu "zavrnu". Na žalost slična iskustva imam i na poslu u radu sa njemcima.

Taj dio ne znam za HR što se tiće DPF, koliko vidim ista je oznaka motora i do serija prije 2022. i poslije 2022. S obzirom na naše euro norme mislim da ima DPF i taj model prije. Mene ne sekira sječenje, na JD mi je napravilo problem s turbinom, doduše ne veliki, tad je išao odmah van i DPF.

Nazad
Vrh