Claas

Mozes i da izvadis donja sita i blokiras povratnu masu.

Послато са SM-J120FN помоћу Тапатока

Još jedno pitanje, jel ima itko blindirana predsita? Moja su blindirana limom, a htio bih izbušiti rupe pa me zanima koliko mm rupe izbušit ?

Kod mene to ide tako bez ikakve blinde.Za sledeću godinu montiram obavezno blinde prve kaskade slamotresa.Ima ih u Sigmi a cena je 40 e po slamotresu.

Konkretno kod Claas-a hoće čokanji da razvale kaskade i pocepaju slamotrese a obrtaji su im 220 o/min. pa može da dođe do žešćih lomova usled pucanja slamotresa.

Ja sam sada stavio trodelni korpu. Kod zamene segmenata da li koristiš samo onaj otvor iznad grla ili skidaš sakupljač kamena?

Samo ona dva otvora iznad grla i na grlu, ne diram sakupljač kamena i bude baš dosta mesta.Raspustiš korpu skroz da mogu da se izvuku segmenti i to je to.Jedino je malo nezgodno ležati na grlu jer klizi a ja ne znam gde ću sa nogama.

Da li blindirate sakupljac kamena na kukuruzu? Ja imam onaj lim, ali ga nikad nisam postavio, to niko ne radi kod nas.

Samo ona dva otvora iznad grla i na grlu, ne diram sakupljač kamena i bude baš dosta mesta.Raspustiš korpu skroz da mogu da se izvuku segmenti i to je to.Jedino je malo nezgodno ležati na grlu jer klizi a ja ne znam gde ću sa nogama.
Ja stavim stafnu na one uske na grlu koje kace heder i onda kad legnem tu uprem nogama da ne klizim

Ove sezone ne znam koliko sam puta ležao na grlu zbog gluposti koje se dešavaju.Prvo su me mučile spojnice na lancu, ispadnu pa se lanac smakne i preskoči pa ajde skidaj i vraćaj.Rešimo taj problem počne da mulja klip i ljuštiku u grlu i to toliko da ljuštika podiđe pod drvene klizače, nagomila je i lanac opet preskoči.Ajde opet otvaraj poklopce i leži na grlo, pukao onaj deo segmenta koji se šrafi za ram i segment slobodno landara a ostali krajevi slobodni i kao da si ubacio ručne grablje unutra, zapinje za njih i neće da uvlači klip unutra već ga mulja u krug, gluposti neviđene.

Kako očistite kad masa zaglavi bubanj(dob)?
Već 20 god imam dominatora i tek danas shvatim zašto su svud remenice a na lijevoj strani bubnja onaj disk sa rupama.
Zaglavio neku travuljinu u soji pa otpuštao korpu i gledam taj disk a iza njega na šasiji neki profili povareni.
Uzmem pajser i kroz te rupe zakačim za profil. Poluga je čudo. Otvorio sam ga i iznad grla onaj jedan poklopac ali tek toliko da izbacim masu koju je povratio da ne uhvati odmah.
Mnogo lakše nego čupati slamku po slamku ležeći na grlu.
Eto možda nekom zatreba.

Metneš kakvu štaflu na grlo da nasloni na kačenje za heder pa odupreš nogama da ne kližeš

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Nazad
Vrh