Claas

Pozdrav forumasi 😁 planiramo da kupimo prvi kombajn(nikada nismo imali kombajn) pa nam dobro dodje svako misljenje 🙂 Ciljamo na claas lexion do 30000e bez hedera ili 40000 sa jednim hederom(obavezno mora da bude sklopljivi heder). Da li je to mozda prevelik zalogaj za prvi put i na sta treba da se pazi prilikom kupovine. Lp

Kod nas bez 50+k evra ne može da se uzme čestit primerak iz serije 400.Možda kod vas može, ne znam.Za 30-40.000 e se prodaju Mege.

Da li se nekome dešavalo da mu skuplja ljuštiku kod gornje osovine ulaznog grla a tačno je zaglavi između osovine i klizača, nakupi celu gomilu i lepo lanac preskoči?!Gledam na sva tri lančanika i klizača je isto, tu su zaštitni limovi i sve ali samo hvata i glavi desna strana.Već sam nekoliko puta vraćao lanac u normalu i čistio taj deo ali bih bio rad da to rešim.
Isto se i meni desava,to spada u cari kombajna😂

Baš su čari. 😂 Zanimljivo je to da se ovo ranijih godina nije nikada dešavalo a koji mu je očin ne mogu da provalim još uvek.Da li okrećeš one dve kocke u grlu i podižeš lanac u kukuruzu?

Sve se mislim da probam da li bi bilo bolje sa spuštenim kockama ili da se čisti preventivno posle određenog broja urađenih k.j.izluđuje me opasno.

Baca jesi pogledao jesu li ti citave one opruge u coskovima. Ja nisam mogao raditi soju bez njih. Stalno gusilo

Послато са SM-J120FN помоћу Тапатока

Lose naspanovan lanac,treba cesce cistiti skupljac kamena,lose sine...Kocku podici samo za kuruze,ostalo ide kao za zito.
Moze da se nabaci plasticna cev od vodovoda na osovinu uvodnog lanca,izmedju lancanika,ali da ima lufta da se okrece,radi posao.

Zanimacija od danas, nisam ni završio, jedan španer lanca roto sečke odvrnuo se ispao ko zna gde, na jednoj baterije ocvikao elastična
čiviju počela da guši, kada sam video dignem sidro i kući...
IMG_20201104_144224.jpg

IMG_20201104_142833.jpg

Nemam opruge u ćoškovima.Ne znam koliko više da ga našpanujem a da ne iskrivim donji klizač?!Šine su na 9mm pa ako je to loše ja ga .ebem, osovina ima limenu zaštitu od namotavanja koja je cela i čitava.Kako sam napisao kupi samo na desnoj strani dok sredina i leva strana idu bez problema.

To je sve novo ubačeno, drveni klizači, plastične kocke na krajevima, donje plastične vođice...ima gore rupa između drvenog klizača i gornje osovine i tu zaostaje ljuštika ali tu rupu imaju i sredina i leva strana i u njih ne upada ništa pa me to buni.

Ja se slabo razumem u te clasove pa bi da pitam da li su vam letve na privodnom lancu dobro okrenute, da ne stoji koja kontra?

Verovatno se videli na nekim claas-ovim kombajnima kako je resen sistem podmazivanja lanaca. Ima mala posudica sa uljem i iz nje ide cevcica do cetkice koja je prislonjena uz lanac i kaplje ulje. Sta mislite da li bi radilo kad bi uzeo posudu od tecnosti za brisace i iz nje doveo cevcicu do obicne cetkice za farbanje kojoj bi osjekao rucku, i tu gdje je presjecena rucka probusio rupu i stavio cevcicu da kaplje ulje.

Naša zadruga je uzela lexion 430 kod Ace u Klenku. Sa hederom 5,4 m sklopiv 50.000 evra. Rekao bih da i nije baš u nekom stanju. Uzeli su ga sa pregriženom instalacijom pa su morali prvo to da srede, a kako čujem non-stop imaju neke zajebancije sa strujom i senzorima... Tako da 50k evra za ne baš neko stanje...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Može lako da se desi da u takav kombajn sa 4700 radnih sati treba da uložiš još 1/3 te cifre koliko on košta, ako misliš da ga uradiš kako treba. A tu mislim da ga isprazniš da se kroz njega može protrčati i da zameniš sve što je za menjanje. Uglavnom takav remont niko neradi već kupi isteranog zapadnjaka, vozi ga dok se nesto ne pokvari i onda se samo taj kvar opravlja, i posle je kombajn kriv što se kvari.Nagledao sam se svega i svačega šta ljudi rade i pričao sa majstorima što opravljaju takve kombajne pa zato tako pišem.

Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...

Nazad
Vrh