nikola indjija
Član
Sta si izbacio Milovane?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne poznajem Claas kombajne ali su mi se dva drugara žalila na zagušenje na slamotresima. Jedan ima problem u suncokretu kad ima dosta ambrozije (Tucano 430) a drugi ove godine nije mogao raditi repicu kako treba zbog tog problema tj.nije mogao sečkati slamu već ju je ostavljao(Lexion 560). Da li taj "dotresač" tu pravi problem i da li jos neko ima takvih problema?
Nozevi za secku moraju biti u idealnom stanju ( novi ). Cim su malo okrugli coskovi to se desava.Da u repici ove godine je bilo i u soji zna biti problema kada je slama još žilava, repica stablo zeleno ili ima korova-ambrozija, loboda i sl., jednostavno slama tj ta masa stabljika ne propadne na sječku nego se zadržava iznad slamotresa , i zaguši, nabije se tu čudo mase gore dok ne upali senzor
One vile iznad slamotresaSta si izbacio Milovane?
Sa dotresačima nisam imao problema ni na averu 11 godina a evo ni sad sa tucanom. Na tucanu sam imao jedino problem kad sam radio pšenicu punu sirka, ne znam kako je uspelo da se namota na osovinu i zaustavi je. Javio se senzor. Ja očistio i vidim da se oštetila žica koja je namotana oko osovine a čija je uloga baš da ne dodje do namotavanja. Na averu tog nije bilo pa nisam nikad imao problem. I tako mi je onda malo-malo tu zagušivalo. Uzmem klešta i izčupam tu žicu da ostane gola osovina i više nikad problem. Što se tiče noževa isto radim kao cici. Pred pšenicu stavim nove noževe na sečku. Sa njima uradim pšenicu i soju. Kukuruz ne radim sa sečkom. Onda sledeće godine okrenem noževe i tako....
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Meni se na jednom mestu ta zica zamrsila.Znaci strasno.Jedva sam je isekao i izvadio.Sa dotresačima nisam imao problema ni na averu 11 godina a evo ni sad sa tucanom. Na tucanu sam imao jedino problem kad sam radio pšenicu punu sirka, ne znam kako je uspelo da se namota na osovinu i zaustavi je. Javio se senzor. Ja očistio i vidim da se oštetila žica koja je namotana oko osovine a čija je uloga baš da ne dodje do namotavanja. Na averu tog nije bilo pa nisam nikad imao problem. I tako mi je onda malo-malo tu zagušivalo. Uzmem klešta i izčupam tu žicu da ostane gola osovina i više nikad problem. Što se tiče noževa isto radim kao cici. Pred pšenicu stavim nove noževe na sečku. Sa njima uradim pšenicu i soju. Kukuruz ne radim sa sečkom. Onda sledeće godine okrenem noževe i tako....
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Ocekujes odgovor posle ovakvog pitanja, mislim nacina na koji je postavljeno pitanje,Hajde mi objasnite kako je dobro za brdske krajeve kada u ravnici zaglavi,šta se tek dešava na brdskom terenu kada kombajn ide niz brdo?