savoris
Član
Nisam to ni probao , probat ću.
Priča se o nekakvim blindama za slamotrese mada im ja ne vidim svrhu.
Priča se o nekakvim blindama za slamotrese mada im ja ne vidim svrhu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne dozvoljava da komadi lete dalje i udaraju po slamotresima. A taj prvi dio slamotresa do zavjese neki blindiraju da ne razbija, ili je recimo kao kod mene na NH taj prvi dio fabrički ojačanDanas sam gledao tu zavjesu , ona je udaljena nekih 40cm iza bubnja , ne vidim kako bi ona pomogla .
Meni neka logika kaže da bi u slučaju takvog problema trebalo podići zavjesu da masa lakše prolazi.Ok to ima smisla , ali mene muči što masu slamotresi ne vuku prema nazad.
Ovo je meni bilo ove godine u ječmu. Pukao mi kajiš i kad smo stavljali novi kontra smo ga upetljali na španeru i nije izbacivao masu napolje. Gledam slamotrese i vidim da se vrte al ne vidim da ne idu u dobrom smeru. Krenem napred kombajn uvlači masu al ne izbacuje napolje. Popnem se ponovo i gledam i onda skontam da gura masu pod bubanj...Proveri ti kajiš da ti slučajno ne vrti kontra slamotrese...
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
E upravo se to dešava.Radim u brdovitim predjelima, i to je normalna pojava. Ako uz brdo ide 5km/h, ide sve normalno, kad ides niz brdo moras ici 3km/h. Jednostavno prevelik nagib, i slamotresi ne mogu da izbacuju. Kad dodjes do kraja nagiba, tj okreces se na kraju njive, tad krene da ispada ogromna masa iz kombajna..