Claas

Meni se dosad najbolje pokazalo udaranje remenice prema unutra sa apcigovanjem , ako znate sta je to.

Па не можеш само кајлу угрејати преноси се температура и на осовину и ременицу.

Ako bi se grijalo ,trebalo bi osovinu i lancanik zagrijati a kajlu ohladiti. Nije jednostavno al je moguce . Sa induktivnim grijacem najlakse , ali i sa kombinacijom plamena i spreja za smrzavanje trebalo bi da moze . Ovaj put probati necu . Rijesio sam zasad da ni ne skidam taj lezaj ,bar dok zetva ne zavrsi. Samo sam otvorio plasticnu zastitu na lezaju i podmazao sa masti u spreju. Em se sporo okrece ,em radi samo kad se kipa. Ozdrzace da su gole kosuljice. Pa cemo vidjeti kasnije

Zavari se beskonacni navoj na kajlu, kada skidas kasnije samo nabacis cijev, podlosku, maticu i stezes. Tako nam je na grlu jer se tu stalno skida remenica i stavlja lancanik.

Taman zavrsavam veceras nesto osjetim smrdi ulje , hidraul8cno , tacno znam... Vidim sve masno sa lijeve strane.Kolko sam vidio na brzinu da je puklo crijevo neko tu ispod rezervoara za malu pumpu. Sve remenje usrano . Kad popravim crijevo sta raditi ? Dali prati necim ili sta? Mislio sam par sprejeva za odmascivanje pa prskati dok radi.

Са овим перем, масноће на механихацији и презадовољни сам. Тај димер нисам користио.

Dominator 58 , kada idem niz brdo slamotresi izgleda ne mogu da vuku masu nazad od odbojnog bitera i dolazi do kuljvanja u bubnju .
Ima li mogućnosti da se to riješi ili makar ublaži?
U kukuruzu , slama od pšenice ide uredno van.

Nazad
Vrh