Claas

Palio mi signal za akumulator i ulje kada je na legu, prvi dan sam pomislio da trebam ditegnuti remen alternatira , a drugog dana kad sam pogledao nivo ulja preko max za oko santimetar. Nali sam novo ulje da zavrsim jos oko 50-60 kj. pa ce mo rasturati prvo dizne pa ako ne onda i pvp. dole! Imao sam strasnog majstora koji je radio samo kamionski program PvP (meni je radio i imt-ejce) al na zalost odnela ga korona!
Ko je sada za preporuku za ove stvari? I dali moze jos nesto biti uzrok povecanja nivoa? Ulje je crno-plavo, nije sivo-belo.
Preforsirao si ga u Lokvama...hteo si da se pokažeš, a dobar kukuruz

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

I koja je prednost?

Uglavnom su ostali napisali. Ja bih samo dodao da po rečima servisera ti ležajevi traju oko 4.000 rs. Na averu sam imao drvene. Original traje 500 sati. Zamenski ako izguraju sezonu. Zajebancija sa limićima, ovde ubaci, tamo ne treba, klimaj, gledaj, non stop neka briga. Ovde ne mislim o tome u opšte. I mi smo na daniji maloj 3600 imali metalne. Radila kod nas 15 godina i nikad ništa nismo pipnuli na slamotresima.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Trebao bi zamijeniti lazaj do maloh lancanika na osovini pogona iskipavanja i kajlica se neda izvaditi . Probao kontra udariti lancanik prema unutra i nekim konusnim , spicastim zeljezom , imitacija original alata i ni da mrdne . Jel bolji sta onaj original alat i treba li ga pridrzavati nekom stegom ili koji metod jos koristite ? Meni je dosad najbolje bilo da nabijem remenicu unutra malo , al ovaj put nece . Mozda da probam grijanjem lancanika pa onda da oladim kajlu shok sprejom?

Budi uporan, bolje nego da grejes i hladis. Onda menjas strukturu materijala. Krenuce kajla samo mora biti tvrd celik kojim izbijas. Ako je meksi od kajle ne vredi.

Imao sam i ja problema sa izbijanjem jedne kajle na Zmaju pred suncokret, na kraju je brusilica naterala da popusti samo polako da ne ostetis osovinu..

Trebao bi zamijeniti lazaj do maloh lancanika na osovini pogona iskipavanja i kajlica se neda izvaditi . Probao kontra udariti lancanik prema unutra i nekim konusnim , spicastim zeljezom , imitacija original alata i ni da mrdne . Jel bolji sta onaj original alat i treba li ga pridrzavati nekom stegom ili koji metod jos koristite ? Meni je dosad najbolje bilo da nabijem remenicu unutra malo , al ovaj put nece . Mozda da probam grijanjem lancanika pa onda da oladim kajlu shok sprejom?
Probaj sa onim kliznim cekicem ili kontra cekicem, zavaris kajlu za cekic i samo vuces

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Imao sam problem sa kajlom na dobošu kočnice. Nema prostora za taj klizni čekić a onaj klin za izbijanje kajli ili ispada ili kida kuku.
Uzeo sam klipnjaču od nekog auta ,velika pesnica ima približno isti promjer rupe kao što je debljina osovine, i zavrnuo tako da uhvati kuku kajle.
Između te klipnjače i doboša ima taman dovoljno mjesta za tanji sjekač.
Sa merakom sam počeo da čekičam jer mi je išlo na živac stalno ispadanje, stavljao i stegu ali nakon par udaraca ona spadne a onaj klin svuda bježi a da vadi kajlu neće.

Nazad
Vrh