Claas

Danas sam imao karambol! 🫣 Ne znam samo koji je uzrok, sve je lepo i lako išlo, bez forsiranja. Da li je neko zamenio osovinu, ima li puno posla, stavili od originala ili zamensku?
ba2ec7275fb324f659305ef0033c2142.jpg

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Da ti je sa 6 reko bi ti kako mozes za 400 da resis…

Da li je neko radio ovakvu modifikaciju, kako se pokazalo? Ja sam uzeo osovinu od tog Dragana iz Topole, sad cemo videti kako se bude pokazala, kaže da je Poljske proizvodnje.
85acf5d159547509502c55bc8e50ec03.jpg
295f1437de68aa50eabc723a0f544740.jpg
d42ac868422ea4c2d9bd4f51462d0b41.jpg

Колико видим мислим да не морају носачи на сламотресима да се мењају, ови носачи имају шлицоване рупа као универзални да су и таман ширина дрвеног лежаја.

Ne daj bože da jedan zariba ode opet osovina.drveni zakon

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Nikad više drveni... Ja kad sam kupovao tucana tražio sam obavezno sa metalnim...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Da, u kompletu 85.000 din jedna osovina sa ležajevima, moraju da se menjaju u kompletu obe osovine, ne može da ide obicna osovina, mora da je namenska za te ležajeve.

Na Daniu '93 god imao metalne ležajeve, bez podmazivanja, nije radila toliko puno, ali nikakvih problema nisam imao.

Jel taj lezaj iz dva dela ili normalan lezaj? Imam takve na kombajnu, a vidim nemaju da se podmazu.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Jedino je problem sto se mora skidati cela osovina kad se menjaju ti ležajevi, dok kod drevnog nije taj slučaj, i kad su dobro podeseni, nema problema ni sa njima, ni osovinom.

Jel taj lezaj iz dva dela ili normalan lezaj? Imam takve na kombajnu, a vidim nemaju da se podmazu.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
Iz dva dela su, ali kad se zameni mora da se izvadi osovina, ne verujem da ce ikad propadati pa da se to zameni.

To su lezajevi sa konusnim naleganjem, dakle imaju hilznu, maticu i osigurac. Lepe se na osovinu i ako se pravilno montiraju traju jako dugo. Slamotresi se ne vrte velikom brzinom, oko 200 o/min, kako koji kombajn. Neuporedivo je sa drvenim lezajevima I u svakom pogledu je rasprava nepotrebna.

Lezajevi sa hilznama. Ne cuju se slamotresi da rade, samo uu'je! Kad dodju na red za moj lexion samo iz originala, zamenski ne mogu da se namontiraju da rade dugovecno.

Clayson je to ugradio jos pre 40 godina a vlasnici ne znaju da su ikada to menjali

Poslednja izmena:
Palio mi signal za akumulator i ulje kada je na legu, prvi dan sam pomislio da trebam ditegnuti remen alternatira , a drugog dana kad sam pogledao nivo ulja preko max za oko santimetar. Nali sam novo ulje da zavrsim jos oko 50-60 kj. pa ce mo rasturati prvo dizne pa ako ne onda i pvp. dole! Imao sam strasnog majstora koji je radio samo kamionski program PvP (meni je radio i imt-ejce) al na zalost odnela ga korona!
Ko je sada za preporuku za ove stvari? I dali moze jos nesto biti uzrok povecanja nivoa? Ulje je crno-plavo, nije sivo-belo.

Nazad
Vrh