Claas

Moze bez njega, ali onda neće amortizovati "udare" prilikom transporta. Kako sam opisao gore, tako se može uraditi. Hidraulicar odredi litrazu, i napuni ga većim pritiskom, mada moze i preracunati koliko treba, kazes mu težinu kukuruznog adaptera, ukoliko ne amortizuje dovoljno, samo malo ispustis gasa(azotom misim da pune) sa unbus ključem. Veličina boce tj litraza određuju koliko će adapter da "potone" prilikom amortizacije, jer povlači ulje u njega, a pritisak je zaduzen na koliki "udar" će upijati oscilacije.

Kad je pun bunker i meksa zemlja , ili neki jarak,uzbrdica ,jedva krene . Isto kad treba da stane naglo , rucica pruza otpor i treba mu malo vise vremena da stane . Pri ubrzanju pumpa "pjeva" ,ima onaj zvuk. Pumpa hidro pogona je Linde . Sumnjam na nju . Dali se isplati pokusavati remontovati , ko dobro radi? Dsli bi moglo biti nesto drugo?

Koliko brzina ima kombajn i u kojoj brzini radis pa se to desava? Stavi u jednu manje brzinu u takvim uslovima.

Kad je pun bunker i meksa zemlja , ili neki jarak,uzbrdica ,jedva krene . Isto kad treba da stane naglo , rucica pruza otpor i treba mu malo vise vremena da stane . Pri ubrzanju pumpa "pjeva" ,ima onaj zvuk. Pumpa hidro pogona je Linde . Sumnjam na nju . Dali se isplati pokusavati remontovati , ko dobro radi? Dsli bi moglo biti nesto drugo?
Kakav crni remont odma?
Prvo: kad je mekana zemlja i veliki uspon,vozis iskljucivo 1.brzinom.
Drugo: proveri kajis hidro pogona(dotegni ako treba)

Ako jedva krene nije dobro, on treba da čupa, skače i kida kako pomeriš ručicu, upadali smo u blato tokom žetve, Tokio drift po njivama ali nema da ne izađe.Promeni filter i našpanuj remen za početak a možeš i da izmeriš pritisak pumpe.Postoje kontrolni čepovi u koje se uvije manometar i tako proveri pritisak, ne znam sad baš tačno koliko bara treba da pokaže ako je sve u redu ili nije, zaboravio sam jer smo davno merili na Bourgoinu koji je takođe imao hidro pogon ali to ti je jedan od načina.Moguće i da je sama sajla loša pa ti pravi problem.

Drugar je nedavno remontovao Linde pumpu na Medionu negde kod Trstenika.
Prezadovoljan, ponovo radi kao nova, a imao je slicne problema.
Filteri i novo ulje ti nece resiti problem, osim ako to nisi menjao godinam ( u sta sumljam).
Moze da se desi da je neka "glupost", al obicno nije.

Drugar je nedavno remontovao Linde pumpu na Medionu negde kod Trstenika.
Prezadovoljan, ponovo radi kao nova, a imao je slicne problema.
Filteri i novo ulje ti nece resiti problem, osim ako to nisi menjao godinam ( u sta sumljam).
Moze da se desi da je neka "glupost", al obicno nije.
Ako budes u prilici da pitas za kontakt , i koliko ga kostalo.

Klocnu drvenu visine 20 do 25cm stavljenu uz tocak u trecoj brzini ,vruc ,nemoze da se popne . Nista ne padaju obrtaji motora . Taj iz Vladexa mi reko da skinem i pumpu i motor i posaljem.
Gledacu da zavrsim sezonu jer svu mi ravne njive i ide .

Momo,prvo stegni kajs od hidro pumpe.
Meni mega 204 nije mogla na asfaltu 3.brzinom da ide uz malo brdasce. Zvao par njih sto remontuju pumpe,svi odma kazu skidaj pumpu i salji na remont,to je 100%.
Na kraju sam dotegao kajs i nastelovao onu oprugu i evo treca godina od tad,radi kao doksa.

Jel samo vecim pajserom kolko moze ili na vijcima koji odupiru o pumpu ? Moguce je i to , kad sam rekao da pumpa "pjeva" prilikom ubrzavanja , lici taj zvuk i na klizanje remena , mozda je i to.

Nazad
Vrh