Claas

Imas sa strane dugme koje moras da stisnes u koju poziciju hoces, tj sta hoces da ti pokaze na onom kod volana
Hvala druže znam za to, miševi su pregrizli kablove i zato to nije radilo. Problem je bio što smo tek ove godine uzeli kombajn pa smo mislili da mi tu nešto ne uključujemo kako treba, ali ipak je sve reseno...

A evo i neka slika mašine...
86df9e6d32e01d1b8ee0b91cd51a7c1f.jpg
0c66a0e3e8b7d35f7a82d042f7c38110.jpg
a5af7dc3a6c6cdb3edac075f1e0d0612.jpg

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

U Agrimaru mogu da se kupe remenice i sitnice dok vitalni delovi nisu nekog kvaliteta, pogotovo delovi reznog aparata.Ne pitajte kako znam.

Nož u originalu 239 dinara kupljeni pre 10-tak dana za rezervu.

Ne može ni jedan da im parira. Nek kaže ko šta hoće. Pre 2 godine. Kupili u mikronu 10 komada za probu.
Nahvalili ih kao da su od zlata. Bili neki dinar ispod 200din tada. (bili tada skuplji od originala) 178din.
Stavio tih 10 i ostale original.
Kada je soja bila završena tih 10 su bili potrošeni do pola bukvalno. A na originalnim se videlo da su radili, ali nisu bili ni načeti. Ti originalni idu i dalje sada posle 2 godine. A oni iz mikrona su izbačeni prošle godine posle žita.

Dupli prst kopija na vašarima oko 10e bila. Mikron oko 16e ista ta kopija . Original 22 ili 24e.

Ja sam kod mene tupio Forged duple prste kupljene u Agrimaru 2018 i Schwartz noževe kose, izdržali su tu sezonu pšenice i soje, popucali i izlomili se.Sledeće godine sam uzeo Rasspe duple prste i noževe kose kod Pekija i idu i dan danas bez ikakvih problema.Forged je koštao 850, Rasspe 1250 rsd, noževi Schwartz 60, Rasspe 125 rsd.

Nije clas ali ....
2010 smo radili remont hedera na Z 142.U Mikron iz Siriga smo kupili duple prste i nožiće .Dupli prsti su svi na hederu a nekoliko nožića je promenuto.Radi se pšenica ,seme lucerke i suncokret,oko 120 kj godišnje.

Meni je claas stigao sa Forged duplim prstima.. evo kod mene oko 100Ha..jedino sam danas izlomio jedan nožić.. imam drugi problem, danas sam počeo da gubim obrtaje na dobu, kada varijator vožnje pritiskam za bržu vožnju, kao da se kombajn davi...kaiš na dobu i biteru relativno nov..

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Шумахеррр...је стварно врх за све послове....иначе прешрафио сам резервну косу са шварцовим нижићима и ево урадила је до сада 150кј, ножићи као нови...

Шумахеррр...је стварно врх за све послове....иначе прешрафио сам резервну косу са шварцовим нижићима и ево урадила је до сада 150кј, ножићи као нови...
Jel bijela kutija? Ja sam uzimao original sch nozice i ocajan kvalitet, drač debljine svega 1cm sjebe nozic. Dok busatis austria su kod mene odradili jedno 40-50ha plus kod starog vlasnika i skoro kao novi. I u draču su mnogo jaci, ne pucaju kao ova schumaherova govna..

Marko ... kod mene je gubio obrtaje kad je puniji bunker pa kad treba da se popne na uspon kad je njiva valovita sa depresijama a kod nas su uglavnom takve. Problem je bio holender sraf na rezervoaru. Nije dobijao dovoljno goriva kad mu je trebalo ...hol. sraf bio malo zacepljen

Jel to klima od zetora? Od onog sto prodaje kompletne sisteme po 100-150e..
Skroz fino uklopljeno i uradjeno, kako si rijesio isparivac. Znam da si sa njim imao problema

Ja kad imam problema rješavam ih brusilicom i švajs aparatom :haha:
Za sada je isparivač samo svezan španerom u kabini , kada prođe frka od vršaja pokušat ću da ga integrišem u postojeću ventilaciju , a da bi se to pedantno uradilo trenutno nemam vremena jer vršem svaki dan

Takođe je u planu sa povrata iz isparivača iskoristiti jedan mali dio hladnoće za mobilni frižider koji bi bio postavljen ispod desnog prozora (vrata) .
Ali o tom po tom

Tako bi trebalo na 171 zmaja i bio bi super… dobro aj, fali jos hidropogon, al bez toga je lakse nego bez klime.

Drug ima problem sa Megom 350, gubi obrtaje kada je opterećen, bio majstor iz Kaca ne moze da utvrdi sta je. Nije dimio ranije, sada malo dimi, gorivo sipaju na Nis pumpi. Sta bi moglo da bude?

Nazad
Vrh