Claas

Jeftiniji su ovde i onda se pitam šta se to prodaje?
Kakvo se kod nas groblje od mašina prodaje, ja nisam mogao da verujem. Oni što su uveženi, donekle i razumem, ali kod nas kupljeni novi kombajni, pa to je njakano da se što pre isplati, ulaganja bez, samo ono neophodno, i prodaju za dobre pare. Platis dobro, I jos te čeka debelo ulaganje. Za telehendere je tek stanje katastrofalno. Neki su samo lepo ofarbani, a nisu valjano ni oprani ni odmašćeni... Ja stvarno ne znam kako oni to uopšte prodaju

Najgore od svega je to što te gledaju u oči i ubeđuju da je to fabričko stanje a cene bolje da ne komentarišem.Ko se ne razume u mašine, gleda kakve su gume i farba taj je iz mesta najeb'o.

Nije to nikakva sigurnost a ni odradjen posao. Jedna zvezda, nosac sina je bila napukla i nosena je na varenje. Balansirati je od oka i samo dodavati i skidati cas s jedne cas s druge strane po neki teret je samo priblizno balansiranju.
Mislim da ti ovi sa masinskog fakulteta iz NS katedra za vibrodijagnostiku mogu odraditi.
Profesorr Ličen je šef ekipe, imaju i terensku ekipu i portabl uređaj da ti mogu izbalansirati na mašini..
Ako si skinuo, onda još lakše..

Kakvo se kod nas groblje od mašina prodaje, ja nisam mogao da verujem. Oni što su uveženi, donekle i razumem, ali kod nas kupljeni novi kombajni, pa to je njakano da se što pre isplati, ulaganja bez, samo ono neophodno, i prodaju za dobre pare. Platis dobro, I jos te čeka debelo ulaganje. Za telehendere je tek stanje katastrofalno. Neki su samo lepo ofarbani, a nisu valjano ni oprani ni odmašćeni... Ja stvarno ne znam kako oni to uopšte prodaju
Ima i kod nas primeraka gde ljudi odrzavaju kako treba, a verujem da i preko ima kombajna koji su u jos gorem stanju nego kod nas, samo sta te zadesi. Ja znam za jednog Leksiona kupljen u Klenku, a biter ubudzen od drugog kombajna ne zna se od cega je....

Zna li neko gdje se nalazi prigušnica koja usporava dizanje vitla na žitnom hederu? Heder je 3,9 a nosi ga dominator 96.
Prebrzo ga diže (ranije nije tako radio) pa sam gledao kod brze spojke i nema ništa. Dal je na razvodniku il negdje na cilindru?
Razvoddnik sam nosio na remont i ništa se nije promjenilo.

Na razvodniku postoji vijak koji se odvija inbusom a osigurava ga matica m8.Tu se podešava, brže-sporije, nezgodno je jer nema mesta ali odradi se.

Mislim da ti ovi sa masinskog fakulteta iz NS katedra za vibrodijagnostiku mogu odraditi.
Profesorr Ličen je šef ekipe, imaju i terensku ekipu i portabl uređaj da ti mogu izbalansirati na mašini..
Ako si skinuo, onda još lakše..
Jel na licu mesta ne smetaju ostale vibracije sa drugih sklopova kombajna? Npr motor i te stvari?

Na razvodniku postoji vijak koji se odvija inbusom a osigurava ga matica m8.Tu se podešava, brže-sporije, nezgodno je jer nema mesta ali odradi se.
Nisam pronašao taj vijak. Dva su razvodnika. Na prvom su segmenti za uključivanje vršalice, otvaranje cijevi i istoavar, brzo dizanje hedera električno. To radi dobro jer ima svoje prigušnice. Za cijev istovara su na ulazu-izlazu na kocki i to su rupe 1 mm. Iz njega ulje ide u drugi razvodnik na kojem je heder, vitlo i broj obrtaja doba.
Na tom drugom nema takvog vijka. Na svim izlazima su ili cijevi ili blokirani vijkom ( oko 22 mm)

Onda ne znam.Kod mene na 98 razvodnici su iznad desnog točka i postoje dva pomenuta vijka, jedan za ulazno grlo, drugi za vitla.

Nazad
Vrh