Claas

Ovo mi nije jasno pa ako može neko objašnjenje.
Bubanj ne vrti znači da ni korpa nije u funkciji?
Kako to funkcioniše?
Дангер је ожењен Бањалучанком,па је покупио и мало сарказма.Иначе Сремци нису баш такви,једино ако не вуче корене преко Дрине :osmeh:

Ako se bubanj fi 60cm vrti na 400 obrtaja, to je na bubnju fi 45cm oko 530 obrtaja.
Na NH je bubanj fi60, kukuruz radimo na 400 obrataja, lom je 2 zarez nešto posto, što mi je prihvatljivo, pogotovo za ovakvu godinu, kod nas je do 3% tolerancija da ne odbijaju.
Nije mi jasno kako vam pravi dosta loma pri 600 obrtaja na bubnju fi 45, jer nije to neka velika razlika u obodnoj brzni

Kod nas se lom kretao od 1.4-1.7% sto je odlicno za ovu godinu...sto bih terao sporije kada je ovo minimalan lom, a to da se vrti nekih 30-40 obrtaja manje to mu nista ne znaci... inace korpa je bila otvorena na 35mm, sine su tek tek grebale po cokovu, bez ostataka zrna na istom...

Ako je mehanicki utegnut dob, to jest nekom sajlom/polugom, onda nesme da bude remen ni malo opusten, a ako je hidraulicno stelovanje onda je normalno da dok ne radi nije ni utegnut 100%.

Utegnut je cim pustis vrsalicu u funkciju, ali cim odstoji sat dva blago se raspusti. Ulje u cilindru menja zapreminu kako se hladi i greje i samim tim i hod klipa u samoj remenici. To je toliko osetljivo da se i mala promena odmah primeni na remenu. Nije to nista jako, al se primeti razlika kad se vrsalica upali pa ugasi i kad ujutru pregledas remen.

Ako bi opruga svaki put odradjivala onda bi doslo do promene obrtaja na vrsidbenom uredjaju.
CEBIS vrsi automatsko podesavanje i cim padnu obrtaji za nekih 50ak on signalizira da je izvan zadatog opsega.

Varijatorska remenica bitera mega serija 200 vrlo povoljno
568c4990640f67ea7dc7c3f4d8808f8b.jpg

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Nazad
Vrh