Claas

Glavnica stvara nenormalno mnogo prasine u kukuruzu, i to je cini mi se , sitnija prasina od "standardne"

Nemam slike trenutnog stanja kombajna, od prasine jedva se vidi oznaka, broj 202 sa strane, a staklo kabine sam svako jutro oprao.

Svi traže da je lom što manji. Po katalogu inženjeri su predvidjeli stavljanje lanca i lančanika. Radim tako 15-tak god. i volio bi da imam bolje rješenje ali šta da radim. Ove god. ima više loma a dali je to zato što je zrno više pečeno nego sušeno, ne znam. Po nekad se razmišljam da izračunam obodnu brzinu nekog traktorskog krunjača pa da to kopiram na kombajn. Probao bi da ubacim suvog klipa a zatvorim sita pa sakupim sve što pređe preko sita i onda vidim stvarni lom na bubnju i uvlačnom grlu.
A onda opet odustanem jer oni koji hoće da prigovaraju uvijek nađu razlog. Do sledećeg branja sve se to zaboravi.

problem kod lanca je sto ne moze da proklizi….meni je na zmaju uleteo privodni lanac sa adaptera u bubanj i iskrivio osovinu bubnja,da je bio kajs na bubnju proklizeo bi i nista nebi bilo sa osovinom

Dominatori imaju 6 sina i na 600 obrataja je to isto kao i ovi sa 8 na 450 na ruskom vektoru je 10 sina ona radi psenicu na manje od 800 obrtaja.

Obodna brzina lomi zrno. Možda je kod ovih sa manje ili više šina drugi prečnik bubnja pa je i broj okretaja drugačiji. Dominatori imaju 6 šina ali tu su i blokade pa je ukupno 12 potencijalnih drobilica u opticaju. Da je meni otkriti gdje najviše lomi zrno neko rješenje bi se našlo.
Može ono i ovako ali može i bolje.

Nazad
Vrh