Claas

Jedan veliki gazda iz okruzenja je insistirao da Bude Mercedes umesto pomenutog motora i doplatio 35.000 evra.

I dizne su im sjajne prvo ode gumica dizne onda dizna
Cat motore jedino radi TEKNOX BG izlaz je oko 350e plus posao lepota jedna
Božana je za nas još te sa serije 400 linijska Bosch pumpa u svakom selu ima neki bošista koji može ako hoće
Ta serija 400 je vrh jedina mana je matična ploča hoće da zeza a skupa

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Kod mene na Lexionu je MB OM 401 LA od 9570 cm2 V6 TI.
Snaga mu je od 250 pa do 300 ks.
Sto se tice potrosnje vrlo sam zadovoljan.
Ovo nije CR sistem ubrizgavanja vec klasicna linijska pumpa.
Najveca potrosnja je u poleglom kukuruzu kad se ide sporo 4-5 km i tu je negde oko 20 l/ha, a najmanja je u soji koja je u malo vecim njivama, recimo 3+ ha. Tu trosi oko 10-12 l/ha. Potrosnja puno zavisi od stanja useva, spremnosti kombajna i vestine kombajnera. Motor se vrti pa vrti, al kombajn mora da ide najmanje 6 km sa 6 m hederom da bi bio ekonomican.
Uporedjivao sam potrosnju sa CR motorima i to je tu, nema znacajnijeg odstupanja.

Mi na nasem imamo CAT 3126 284 ks na vrsalici. Zadovoljan potrosnjom. Mana CAT-ovih motora je sto nema stubline. Vec je klip direktno u bloku. I injektori. Ima takav sistem da su injektori okidani motornim uljem. Da se cak hlade i antifrizom. Iz tog razloga ulje se dosta prlja i treba cesce menjati. Ima par redovnih sitnica za odrzavanje i to je to. Potrosnja u kukuruzu je oko 10 lit na kj. Soju nisam jurio previse ali isto je tu mooozda litra dole

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Ti CAT motori sa injektorima definitivno spadaju među najekonomičnije motore, a ima tu i opcija za poprilično povećanje snage motora koju taj sistem dozvoljava.

Nazad
Vrh