Claas

Najviše urađeno ove godine u toku dana 12 kj i tri bašte, naravno sa vozikanjem, Dom 76.

Dobri ste.. kod nas je nezgodno u jesen zbog rose ali kad se zadesi da vezar duva onda se vide u mraku svetla po atatu svi ostaju da iskoriste inace ide se u pola 9 vec su kolone prema selu…

Milovane odlično, ima skoro duplo veći kapacitet od 98.Ne možemo više od 90-100 tona pšenice da skinemo sa 98 doduše sa dosta vozanja i to je tu oko 20 k.j ove godine.
Не можеш да скинеш јер ти је хедер мали, па се вртиш у круг...с360 је хедер за доминатор 68, 78, 88 можда...за твоје чедо с450 иде..са њим би повећао учинак бар за 30 процената, ако не и више ....због тога ти кубуриш са учинком...

Drugar je imao 98 Maxi sa hederom od 4,5m i takođe nije mogao da skine više od 100 tona pšenice na dnevnom nivou, to mu je kapacitet i ćao.Uži heder kompenzujemo većom brzinom u radu i skine 100 tona bez problema što nije malo.Da su prinosi 3t/k.j skinuo bi 30+k.j kao od šale.

Znacajna poboljsanja na Lexionu pocinu od broja
45402946 lezajevi i spirale ovrsene i povratne mase
45403432 podesavanje sita kao i na najnovijim lexionima i sad tucanima, promene na ladji
Promene na zadnjem mostu krecu vec od broja 454000806, na aps-u od 454000796

Kojeg si gledao, ovog iz Bijeljine ili iz Bosanskog petrovca. Ovaj iz Bijeljine je na oko u polosem stanju dok je ovaj iz Bosanskog Petrovca dobro ulickan. Cijena im je poniska a i dugo su na olx-u sto mi govori da nisu bas sjajni. Ovaj iz Bosanskog Petrovca ima remontovan motor sto je jos jedan minus jer je motor mozda napakovan samo da izdrzi do sledeceg kupca. Ja bi ih zaobisao ali ti odlucujes sta ces i kako ces. Generalno nemam iskustva sa kombajnima koji imaju nivelaciju niti sam vidio kojeg uzivo. Pricao sam sa jednim serviserom i rekao mi je da je popravljao kombajn sa nivelacijom, oni ti imaju neke magnete u kabini koji su ti kao libela(koliko sam ga shvatio) to jeste drze kombajn u ravni. Na tom kombajnu su otisli ti magneti i rep kombajna je zabo gore i nikako ga covjek nije mogao spustiti i morao zvati servisera da otkloni kvar.

Ma to mene ne brine kako uspostaviti to nivelisanje u funkciju , snalazim se ja sa tim stvarima kada se zainatim.
Zanima me dali bi mogao da se suzi u točkovima da može da stane iza adaptera od 4 reda obzirom da je sada širok 370 na vanjskim ivicama prednje osovine!

Ili uzeti nekog Mercatora i ne zajebavati se sa time?

Vise sam za drugi kombajn. Ne znam koliko para dajes za kombajn ali pogledaj nekog manjeg dominatora umesto mercatora.

Nazad
Vrh