Claas

Dobra je stvar ako nije u rukama krkana. Kod nas je jedan obarao rastice preseka 6-7 cm sa lexion-om 410. Cudo je kako uopste kosa radi. Gde niko ziv ne moze proci sa kombajnom on moze. Ima par kombajna kod nas sto imaju autocontur ali opet odignu heder 20cm od zemlje kada vrse jer ne znaju da to uopste imaju, a pre bi prodali kombajn nego nekog pitali. Pokusacu naci koju sliku na starom telefonu od ovog eksperta sto je obarao rastice.

Poslednja izmena:
Ima auto kontur i kontur. Razlika je da auto kontur prati teren u potunosti, nezavisno levu i desnu stranu, a kotur samo drzi zadatu visinu i on se koristi kod visljih seva, tipa ulana repica, suncokret i kukuruz.

Meni se desilo da izbaci oba klipa gore u kosidbi, spustim na dugme i opet sve normalno. Ne kapiram zasto.

Kako se zove na NH 1 stepen kad rade senzori onda kopira nezavisno od točkova samo prati papuče na hederu gore-dole i levo-desno i tu meri visinu košenja, 2 stepen je kad se podešava visina od tla gde točak gazi i podešavaju se istim potenciometrom. Jedina razlika je da kod 2 stepena treba na betonu da se zada najniža i najviša tačka i onda u radu samo se pritisne dugme na džojstiku i spusti na zadatu visinu.

Klipovi stalno ulaze i izlaze, u zavisnosti kako im narede senzori na hederu i senzor polozaja grla.
Ako je sve u redu onda oni tokom rada odredjuju u koju stranu ce se nagnuti heder. On nekad oba podigne pre nego podigne samo grlo. Kad se ponovo spusti na zadatu visinu on pocne da kobinuje ta tri senzora dok neobezbedi da mu senzori na hederu dodju u zadati opseg(visinu). Senzori nisu linearni, vec iamju opseg 360'. Zato je potrebno da pred svaku sezonu odradite kalibraciju senzora, a za to postoji jasna procedura.

To da oba podigne pre grla nisam znao da treba tako. Onda je sve ok iako bi meni bilo logično da prvo reaguje grlo

Mikser koliko si mogao da uradiš sa Averom u jednoj parceli? Ako možeš da napišeš neke razlike izmedju ta dva kombajna (potrošnja, učinak, brzina.... itd)!

Sa Averom je moglo do 20 jutara dobrog žita, možda koje jutro više ako je u parceli. Potrošnja, koliko sam za sada zapazio malko manja kod avera. Učinak po mom mišljenju za 50% veći od avera minimalno. Brzina sa istom širinom hedera kod Avera 2,5-3 km/h, a kod tucana od 5 pa na više. Išao sam negde i 7,5 km/h i tu pokazuje učinak oko 3,5 ha/h...

Milovane odlično, ima skoro duplo veći kapacitet od 98.Ne možemo više od 90-100 tona pšenice da skinemo sa 98 doduše sa dosta vozanja i to je tu oko 20 k.j ove godine.

Nazad
Vrh