Claas

Ni ja sa Megom 202 ne mogu da uradim vise od 20kj u psenici, max 4km/h sa hederom od 4,5m. da ne bi bilo rastura. Krenuo od kuce u 9-10h, do 20h sam radio. U soji uradim preko 30kj i u kukuruzu ako je suv, ako je kukuruzovina mokra, uradim 20kj sa 6 rednim adapterom.

Ni ja sa Megom 202 ne mogu da uradim vise od 20kj u psenici, max 4km/h sa hederom od 4,5m. da ne bi bilo rastura. Krenuo od kuce u 9-10h, do 20h sam radio. U soji uradim preko 30kj i u kukuruzu ako je suv, ako je kukuruzovina mokra, uradim 20kj sa 6 rednim adapterom.
Kad puni preko 5t po jutru na rastur ni ne gledam,gde ima tu se i prosipa.😀
U kukuruzu nisam mogao vise od 25kj,zato sto treba bar 6 zmajevki da prati kombajn. U kukuruzu od 7t ide kao mecava i moze da skine sigurno 40ak kj

Svaka cast. To je za nas nezamislivo. Mi soje nema sanse da skinemo 50 kj i to kad je njiva 800 m dugacka u jednom komadu, prinos oko 3,5 t/Ha, a brzina rada oko 7 km/ha sa 6 m radnim zahvatom.

Sa Averom je moglo do 20 jutara dobrog žita, možda koje jutro više ako je u parceli. Potrošnja, koliko sam za sada zapazio malko manja kod avera. Učinak po mom mišljenju za 50% veći od avera minimalno. Brzina sa istom širinom hedera kod Avera 2,5-3 km/h, a kod tucana od 5 pa na više. Išao sam negde i 7,5 km/h i tu pokazuje učinak oko 3,5 ha/h...
Drugar je imao Tucano 430 sa hederom od 6m. U dobroj psenici je vozio 2.5 - 3 km. Mogao je i brze ali je pazio da rastur bude minimalan.

I ja gledam da rastur bude minimalan ali je heder 4,9 metara...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Komšija sa LeksiKonom 420 skine do 30 k.j sa vozanjem po ataru.Drugar iz susednog sela sa LeksiKonom 440 skine 45 k.j sa vozanjem ali radi najmanje 20 sati do duboko u noć.

Ja sam ove godine radio uglavnom od 7h ujutru pa do 20:30-21:00. Ljudi ovde kose od 6h ujutru pa do 00:00. Vetra uvek ima,tako da nemamo problem sa rosom. Ja izbegavam da radim po mraku,ali ima dosta njih koji rade do ponoci. Nek skine 2 ha na sat pa puta 18 sati to je 36 ha.

Mi nema sanse da krenemo pre 9 u soji, a isto tako i psenici. Psenice nema sanse pre 10 da se krene zbog rose, a mozemo da radimo do 8 max jer ponovo pada rosa, a pogotovo u soji. To je nekih 8-9 sati intezivnog rad. 30ak jutara soje dnevno uradimo, ali se jako pazi na rastur pa se i brzina prilagodjava.

Ja kad nemam zrna na zadnjem trapu i poteznici,smatram da je rastur minimalan. Posejes 120kg semena po jutru i njiva zelena kao stadion,tako da mislim da je rastur sto prikazuju senzori mizeran

Tako je.Rastur je mizeran samo što nikne i ono sitno učmalo zrno koje vetar izbaci napolje i koje nije nizašta pa se zeleni i onda Boguju kako je prosuto mnogo.U kukuruzu, suncokretu i soji rastur je ozbiljan problem jer sam viđao čitave trake u tragu iza slamotresa.

Kad čujem koliko požanjete za dan počinjem ozbiljno sumnjati na svoje vozačke sposobnosti.
Moraću doći u Srem da naučim terati kombajn a ne da samo vozim. :)

Nazad
Vrh