Claas

Izduvavao sam ga posle psenice 2 dana. 4oro malterskih kolica kojekakve prasine i slame. Nista nije pran samo malo gume i ovi spoljni limovi.
Ono sto sam majstorisao proletos oko usta i apsa radi odlicno, nista nisam zeznuo :osmeh:
Jedino sto sam se zeznuo na ovogodisnjoj psenici sto sam ostavio podesavanja od proslogodisnje. Korpa mi ostala na 5, a moglo je na 10. Nije on to ni osetio, al sam mogao ustedeti koju litru goriva na ovu skupocu. Potrosnja u ovogodisnjoj psenici, koja je bila ko u prici, se kretala oko 10 l sa uljucenom seckom. Gledam ove otkose sto su bili iza Zmajeva, mogu samo da zamislim kad je otkos 50% veci. Strasno sta je bilo slame.

Od klasa cenim samo lexion, novije modele nisam zagledao, ali od dominatora i mege je dosta bolje konstruisan i napravljen
Vidiš, moje skromno mišljenje kao nemog posmatrača, za polovan kombajn koji se već nagradio, da je mega broj jedan, učinkovit i ne suviše komplikovan a opet dovoljno komforan, leksikon kao nov ok, kao polovan pa tu sitnica koje zezaju čudo božije, a sve vezano za struju, mehanika je naravno super

Ni ja ne volim sto im je motor iza kabine, tu mi se NH vise svidja. Ali koliko vidim kod nas u kraju samo Claas stize i to najvise Mege i Lexioni. Svi kazu pa blizu nam je pancevo, imas majstora, eto sad se pojavili i ti likovi sto rasturaju pa prodaju polovne delove, i na kraju niko i ne gleda druge kombajne.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Almex u sezoni radi 24/7, lager delova je ogroman, ima polovnih delova na dosta mesta i šta da se filozofira.Kvar se reši za par sati i vozi Miško.

Pa evo ja ovu remenicu ne mogu nać da bog boguje. Svega ima, ali nje nikako, tvornica je viš ne proizvodi.

Prenos snage kod Lexiona je odlicno resen. Ni na jednom kombajnu nisam uspeo tako lako da vrtim ceo sistem sopstvenom snagom. Na NH tx serije je to islo dosta teze. Mega i Lexion imaju aps koji mnogo znaci. Claas ima uglavnom MB i Perkins motore sto privlaci mnoge. Ima ih i sa CAT motorima, ali uglavnom su noviji.
Eto kaze Matic ima delova svuda pa se brzo rese problemi. Sta ces raditi ako neki JD se pokvari? Delova retko, majstora jos redje, a slicno je i sa NHom. Kad se sve sabere i oduzme Claas ispada nekako najbolje resenje.
Daleko od toga da drugi kombajni nisu dobri, ali eto ovo su neke olaksavajuce okolnosti kod Claasa.

Na Dominatoru je isti slučaj.Uključiš vršalicu, heder, kipovanje, sečku i okrećeš rukom sve bez ikakvih problema.
Tonchi jesi zvao Acu?

Jesam, ne javlja se, probat ću još.
Kod nas su u velikoj prednosti DF kombajni, jako puno djelova svuda, i jako jako puno rashodovanih, a puno jeftiniji dijelovi.

Na Dominatoru je isti slučaj.Uključiš vršalicu, heder, kipovanje, sečku i okrećeš rukom sve bez ikakvih problema.
Tonchi jesi zvao Acu?
Kod mene ne ide lako. Krene sa otporom koji se povećava a onda "preskoči" pa ide lakše. Može li to biti do selen blokova na lađi i slamotresima? Treba tu neka sila da se oni pokrenu od jedne pozicije do druge.

Nije mi jasno što ti kombajni imaju 200+ konja a rukom se vrti 😂😂. Šala..

A to toplo hladno je obrnuto.
Prva njiva dok je sve hladno opterećenja ni nema, a dok se sve malo ugreje eto i otpora motoru

Kod mene je obratno. Kad prvi dan zavrsi zetvu moz dete od 5 godina da vrti ceo kombajn. Kad pali vrsalicu nema dima uopste, obrtaji padnu za 100 samo na tren.

Nazad
Vrh