Claas

Gde bas meni zapalo to da radim?

Послато са Mi_6 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Nije to ni bitno... nego pisano je pre par god. da je klasu prednost taj mali bubanj, veliki obrtaji i kratka korpa jer brze protera masu, po Paorovoj teoriji je suprotno...

Nisam rekao da je zmaj mocniji od claasa, uopste ih ni be poredim, vec govorim o klasifikaciji u okviru claas grupacije kombajna. Imate kombajne sa 6,8,a sad i sa 10 sina. Sa brojem sina raste precnik bubnja, a opada brzina rotacije.

Imaju 10 sina i mnogi drugi, al ugao korpe, al ovo, al ono... nisu isti. Svaki kombajn ima neka dobra resenja.
Zbog cega su Claas kombajni najzastupljeniji u evropi mogli bi ovde da analiziramo do prekosutra i da ne dodjemo do nikakvog zakljucka. Isto tako John Deere i Case IH haraju u USA, mada tamo ima jos nekih zanimljivih kombajna.
Nasa zadruga ima Megu II 208, pokosila ko zna koliko. Koliko se jadna naradila nije se ni kvarila puno mada su je razni majstori cerecirili.
Prenos snage i odnos obrtaja doba, bitera i apsa nije isti kod mege, tukana i lexiona. Sve su to sitne, ali bitne stvari koje uticu na konacan sud.
Mada ovde stvarno ne treba polemisati sta je bolje, a sta ne, to treba prepustiti pojedincu.
Ja bih bio sasvim zadovoljan i sa tukanom i sa megom samo da je ispravan i ne izradjen. Isto tako bi bio zadovoljan sa nekim NH, Case, ili JD :giggle:

Kod mene na 98 stalno stoji lim, češalj nemam i ne planiram da ga kupujem(iz originala 400 a zamenski 180e).Lim se skida od nazad, otvoriš poklopac u bunkeru i uđeš unutra, kod mene ima dosta mesta jer je skinut prednji dotresač.

Nazad
Vrh