Claas

I na 96 se prebacuje na prekidaču za brzinu vožnje i obrtaji, ali su posebno davači inpulsa. Konstrukcijski su isti, možeš im zamjeniti mjesta, ali jedan je na mjenjaču a drugi na osovini bubnja.

Ako je kao ovaj na linku to možeš i sam. Lagano ga raspertlaš po obodu aluminijum je. Izvadiš i zalemiš žicu. To ne može pregoreti već samo otpadne zica tu kod ovih pin konektora. Ako odmotaš koji namotaj da lakše zalemiš, ništa loše se neće desiti.

Sa koje strane, najlakse se menjaju sine na dobu, na kombajnu sa APS (predbubanj), kako god okrenes nemas pristup?

Послато са Mi_6 уз помоћ Тапатока

Skidanje grla se podrazumeva za ovaj poduhvat.Skidao sam šine bez skidanja grla ali nemam APS pa je pristupačno.

Skidanje apsa nije bas sala, treba roda dizalica, treba skinuti desni tocak, treba malo alata i malo znanja. Nije to nista strasno, ali je posao koji se ne radi bez preke potrebe.
Kad se vec skine aps onda se skine i dob. Kad se sve zameni, sine, lezajevi (steta ne promenuti ih kad je vec sve dole), onda se i izbalansira sve. To je mozda i najzahtevniji remont na kombajnu jer su i aps i dob po prilicno teski.
Ali onaj ko je menjao sine zna sta to znaci, znaci nov kombaj. Ceo kombajn se svodi na sine. Do duse kod kombajna sa apsom dob malo gubi do znacaja, al oped je on glavni.
Sto mocniji kombaj to vise sina, a manji obrtaj doba.

Ne znam kako drugačije prići bubnju a verovatno su šine zapikovane za rozetne pa to dodatno komplikuje skidanje.Velik i ozbiljan posao kako sam i rekao ali se ne radi svake godine.

Nazad
Vrh