Claas

Zašto složen?

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

@Matic
To da je dosta skuplje nego kod Zmaja stoji, ucinilo mi se da si rekao da svake godine treba ulagati ta svota novca.
Majstora zovemo samo u slucaju vecih kvarova, ne daj Boze. Menjali smo mi, ove godine samo silen blokove na polugama od sabirne ravan i mislim 2 lezajeva.

Bice slozen zato sto nemam kolica za grlo pa cu morati sa hederom da ga otkacim. Onda kombajnista mora biti koncetrisan da ne skrene nigde prilikom manevra napred nazad :)

Jel imaš viljuškar?
A u 90% slučajeva sam grlo tako skidao
Zakačim heder i VINTA i gredica pod gornji kraj

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Peet greška u tumačenju. 😁 Za ovu sezonu uložio sam oko 2.000 e u pripremu i zamenu ležajeva, remenja, lanaca i kojekakvih sitnica koje odvuku dobar deo pomenute cifre.U ovoj ceni nalazi se i kompletna garnitura originalnih silen blokova koje nisam promenio ali vidim da su dva opalila pa ću ih svejedno zameniti za sledeću godinu.Kombajn je napravio 450 r.č ove sezone uz par zastoja zbog problema sa spojnicama na lancu ulaznog grla, zamena filtera goriva, zamena lanca spirale za punjenje bunkera i ležajeva na multiplikatoru sečke(da sam ih pregledao ne bi bilo problema, moj propust i škola za ubuduće).Menjao sam i zadnje gume pa sam i prešao magičnu cifru.Sve u svemu zahvalan je kombajn ali neke stvari moraju da budu uvek tip top.

Ja skidam traktorom, krajeve poluga od ispod, a na gornem delu do kombajna zasrafim lanac sa kuglom za toplink koji je hidraulicni pa moze da se menja visina i na polugama i toplinkom.

Peet greška u tumačenju. 😁 Za ovu sezonu uložio sam oko 2.000 e u pripremu i zamenu ležajeva, remenja, lanaca i kojekakvih sitnica koje odvuku dobar deo pomenute cifre.U ovoj ceni nalazi se i kompletna garnitura originalnih silen blokova koje nisam promenio ali vidim da su dva opalila pa ću ih svejedno zameniti za sledeću godinu.Kombajn je napravio 450 r.č ove sezone uz par zastoja zbog problema sa spojnicama na lancu ulaznog grla, zamena filtera goriva, zamena lanca spirale za punjenje bunkera i ležajeva na multiplikatoru sečke(da sam ih pregledao ne bi bilo problema, moj propust i škola za ubuduće).Menjao sam i zadnje gume pa sam i prešao magičnu cifru.Sve u svemu zahvalan je kombajn ali neke stvari moraju da budu uvek tip top.

Kad se tih 450 radnih časova predpostavljam vršalice preračuna sa urađenom površinom kako izgleda odnos radni čas - hektar ili jutro?

450 sati motora, ne znam koliko je vršalica napravila jer nemam merač a voleo bih da znam tačan odnos.Ne mogu sabirati urađena jutra jer se dosta puta išlo na njive da se natrese za prvu pomoć ili da se zakosi i vidi vlaga.

To mozes priblizno izracunati. Po oglasima koje sam svojevremeno gledao koeficijent jw 0.6-0.7 u odnosu na sate motora i dobijes sate vrsalice.

450 sati motora, ne znam koliko je vršalica napravila jer nemam merač a voleo bih da znam tačan odnos.Ne mogu sabirati urađena jutra jer se dosta puta išlo na njive da se natrese za prvu pomoć ili da se zakosi i vidi vlaga.
Kada sam kupio kombajn na motoru je bilo 700 sati a na vrsalici 400. Taj je odnos i danas posle 4 godine koriscenja.

Ja sto imam kombajnera. Jesenas mu , u soji kod mene , ode lezaj na osovini grla .Imao rezervni kod sebe . Na njivi zamijenili za sat ,sat ipo . Samo nasli komad bandere oko metarduzine , malkice ukopali , snjom podbocili , izmaknuo kombajn nazad , zamijenili , skacili i tjeraj dalje .

Evo recimo dodje da vrsimo soju , a moramo prokositi kukuruz da se dodje do soje . Doso sa adapterom za kukuruz i kolica sa hederom iza. Stopao sam vrijeme ,za 10m otkacen adapter za kukurz , spusteni lanci na grlu i sta jos uradi , prikopcan heder sa hidraulicnim nagibom i ceraj dalje.

Meni je pre neki dan pukao lanac ovršene mase što nosi u bunker. Sat i po vremena sam se jebavao na njivi da izbijem osovinicu na lancu od puknute karike a da ne vadin lanac napolje. Na kraju izludeo, izčupao ga otišao kući i za 5 min sve namestio...

A isto ove godine , na njivi , u soji , noc . Puce noz ,kosa , jedno pola metra od kraja , a h3der 5m . Problem sto nije njiva bila opkosena okolo pa bi se moglo kositi ukrug bez tih pola metra , ovako nemoze . Izvucemo noz , na moj auto na krov ,svezemo za haubu i gepek nekom krpom , samo to smo imali , kuci ,zavari i nazad.

A isto ove godine , na njivi , u soji , noc . Puce noz ,kosa , jedno pola metra od kraja , a h3der 5m . Problem sto nije njiva bila opkosena okolo pa bi se moglo kositi ukrug bez tih pola metra , ovako nemoze . Izvucemo noz , na moj auto na krov ,svezemo za haubu i gepek nekom krpom , samo to smo imali , kuci ,zavari i nazad.
Kako po noći moze da radite soju, meni se čini da kada imalo ulovi rosa (preveče) da više neide, ide ali to izgleda kao silovanje a opasnost od zagušenja doba rasteeeee!

Nazad
Vrh