Claas

Ne bi ja njega prodao da je mogao da se namontira.Jbt od tri lima u ponudi ni jedan nije odgovarao.Dobro je što si bar ti rešio problem.

Kolega je sa 440 evolution došao sa 48000 eura, daleko preko 50000 dok ga je dotjerao za sezonu, i to samo kombajn, a sad jos treba heder kojeg preklopnog cijene po 15-20000 eura kod nas.

Za ove cifre o kojima se piše ću ti ja prodati mog Masseya sa 3 adaptera. Žitni, suncokret i kukuruzni.

Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...

Za ove cifre o kojima se piše ću ti ja prodati mog Masseya sa 3 adaptera. Žitni, suncokret i kukuruzni.

Hahahahaha znas kakvi smo mi balkanci,daj sto bolje al ako ikako moze dzabe 😂😂 Jel moze jos neki predlog u cenovnom rangu 30000e + pdv bez hedera, 40000e + pdv sa jednim sklopivim hederom

Sta ces ti posle... zmaj 170 da teras :)
Ne bežim ja od Zmaja. Taj kombajn mi je posle ozbiljnog remonta uradio oko 150 kj i od onda stoji.Zmaj mi je svakako na prodaju jer mi je višak, zapravo kod mene je sve na prodaju, ne vezujem se sentimentalno za gvoždje

Da valja Lexion iz 400 serije nece biti ispod 40000 evra u startu (cena je za kombajn kupljen u inostranstvu, a e ovde kod nasih prodavaca). Popularni su 430 i 440. Nesto manje su popularni axialci, a jos manje oni sa CAT motorom. Svi gledaju da bude Mercedes motor, ili Perkins, ali se pre svega preferira mecka.
Ako hocete da dovedete kombajn u top stanje a da je tu oko 3000 sati motora i do 2000 sati vrsalice treba vam oko 4000 evra i to naravno da radite sami. Kod ovakvih kombajna je najvaznija prevencija i da znate sta kad treba uraditi i na sta treba obratiti paznju.
Inace ovo je moja prva godina sa Lexionom 440 i sve reci hvale ima za resenja, jednostavnost i opstu moc (ucinak).
Mega je isto dobra, ali je Lexion laksi za stelovanje i ne treba vam reduktor kad radite kukuruz.
Na otkupnom mestu se tacno vidi kad doteram kukuruz uradjen lexionom i kad rade drugi kombajni.
Na kraju ako hocete lexiona budite spremni da izdvojite i do 70000 evra, a ako hocete 500 seriju onda jos 30000ak hiljada vise.

Ako hocete da dovedete kombajn u top stanje a da je tu oko 3000 sati motora i do 2000 sati vrsalice treba vam oko 4000 evra i to naravno da radite sami. Kod ovakvih kombajna je najvaznija prevencija i da znate sta kad treba uraditi i na sta treba obratiti paznju.
Inace ovo je moja prva godina sa Lexionom 440 i sve reci hvale ima za resenja, jednostavnost i opstu moc (ucinak).
Mega je isto dobra, ali je Lexion laksi za stelovanje i ne treba vam reduktor kad radite kukuruz.
Na otkupnom mestu se tacno vidi kad doteram kukuruz uradjen lexionom i kad rade drugi kombajni.
Na kraju ako hocete lexiona budite spremni da izdvojite i do 70000 evra, a ako hocete 500 seriju onda jos 30000ak hiljada vise.
I sad mene zanima,dali je na kraju isplativo dat te velike novce za kombajn koji je star 20godina i više,Lexioni serije 400 su večinom 97-99godina ??
Gledam isplativost rabljenog kombajna na nekih 5 godina..I sami smo gledali Lexione kod kupnje,ali pa da je zlatani po meni nevrijedi to tolike novce za več poprilično star kombajn...Netko tko radi puno,i usluge njemu valjda bitno da mu kombajn bude kao formula brz..
Vozio sam Dominatora 5 godina,i svašta smo prošli,i bio je odličan kombajn,ali drže cijenu ko sam vrag-..

Paore svake godine treba da se uloži blizu te cifre ako misliš da teraš i ne misliš ni o čemu sem o gorivu, ulju i mazivu.Vidim da Dominator nije ništa jeftiniji od Lexiona po pitanju cene potrošnjih delova i remenja, tu su isti.

Maticu ulog u kombajn ide spram uradjenih radnih sati. Kombajn se sigurno nece pokvariti ako stoji u supi u februaru 😁
Salu na stranu, ali kad se uradi preventivna dijagnostika i zamene odredjeni delovi ns vreme onda to nije bas ta cifra svake godine.
Ja sam mozda i pre vremena zamenuo neko remenje, ali nisam zalio. Mogao je ovaj kombajn bez dinara ulozenog da udje i odradi ovu sezonu, ALI

Nisam napisao da treba da se uloži toliko u Dominatora već da je sa cenama delova u rangu Lexiona, pročitaj moj post ponovo.
Imaš Dominatora, videćeš i reći će ti se samo kroz vreme da ne ispadne da ja nešto izmišljam i preuveličavam a pogotovo ako plaćaš majstora za popravke, pripremu i ostalo.

Ja do sad sve sto sam radio radio sam sam, ali nije ni bilo nekih ogromnih intervencija osim sto sam izvadio biter da zamenim one limove.
Veci posao je bio skidanje elevatora ovrsene mase i menjanje lancanika i lezajeva.
Ono sto planiram za iducu godinu je da zamenim lancanike u grlu i to ce biti dosta slozen zahvat, ali uz malo truda i rada sve se uradi.

Nazad
Vrh