Sudarski Bojan
Član
Tesko da mogu da se sete velika je to radionica,nego ovo gubljenje kompresije je bas cudno jel moguce da su karike ostecene tako brzo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mi smo na Zmaj 190 TAM motor obicno menjali samo taj cilindar koji zariba pa ga izbije sa blokaKako je moj pradjed volio reći: "Ko na brzinu sere, taj mora dvaput."
Tako je i kolegi u pola žetve zaribo jedan cilindar na malom DF, odnesu motor da samo taj cilindar i sklop zamjenu da može završiti žetvu pa će raditi punu generalnu motora čim žetva prođe. Nije uspio završiti žetvu svojim kombajnom...
Gleda odakle toplota kreće, kako se širi, da li se greje osovina, kompletno kretanje toplote...
Snimanje je 120 evra + putni troškovi 33 din/km. Radi sve, ali ovo mu nije primaran posao (zaposlen je u firmi), pa kombinuje vikende i slobodne dane za ovakve stvari...Koliko je majstor naplatio pregled?
I da li radi samo Claas ili radi i ostale kombajne?
Prvo se upali vršalica da radi jedno 15-ak minuta pod punim gasom, onda sve ugasiš i snima se u stanju mirovanja. Za jedan ležaj mu odprilike treba manje od 1 minuta. On dečko radi merenje, a kad dođe serviser i poskida onda ćemo videti u kakvom su stanju ležajevi...I koliko vremenski traje jedno ispitivanje jednog lezaja? Da li kad ste skinuli taj sto je kao los, bas zaista za menjanje?
Pre početka merenja me je pitao koliko kombajn radi za sezonu, i na osnovu merenja i količine posla on ti kaže da li će izdržati ležaj sezonu ili neće. Ne može ni jedan ležaj da ti sad pokaže da je dobar i da će izdržati 500-600 rč a da za 20 dana počne toliko da se greje i da 25. dan crkne. Svaki ležaj se greje, ali na osnovu količine toplote i gde se ta toplota prenosi, i koliko brzo se odvija gubljenje toplote, on ti donosi zaključak i savetuje da li da menjaš ili da ostavljaš.. Rekao sam da treba da menjam ležajeve na vetru, po njegovom merenju ovaj ležaj do remenice je za menjanje, a onaj sa druge strane je u boljem stanju i on ne mora ovu sezonu, ali preporuka je da se promene u paru...To mi bas ne pije vodu, ako kombajn ima posla, i menjas samo one koji se greju, za 20 dana rada ce mozda opet bit poneki topliji, i za jos 5 dana i crkne.