milovan vrsac
Član
Ti si već skidao motor dole prošle godine?
Uradjena prosle godine kompletna generalna i hladnjak i opet se greje kad dobije opterecenje. Kupio sam drugi motor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ti si već skidao motor dole prošle godine?
79, 83 i 85 ili 87 nisam siguran. Meni je te nudio u radnji. I uzeo sam 79C jer je to fabricki za vecinu starijih Mercedesa. Original Behr. Drzi 75C po ovoj hladnoci a na leto cemo videti. Mozda i malo laze termometar onaj kombinovani instrument zapravo. Da napomenem da je motor u kamionu.Ima 3 verzije termostata za taj motor.Ja sam kod mene ugradio od 79 stepeni i temperatura je konstantnih 80 stepeni u svim uslovima sem u jesen kada je napolju hladnije i duva vetar,onda je do 75 maksimalno.
Milovane da li si probao da radis sa otvorenim poklopcem motora - haube? I ja sam imao problema sa grejanjem kada su bile velike temperature ali otvaranjem poklopca sam uvek resavao problem. Za 10+ stepeni je bila manja temp. sa otvorenim vratima.
Meni se tako,samo u žitu grejao 3610....bio iznutra,da kažem prljav,delimično začepljen hladnjak ulja
I ako je nov dihtung a, male rupe isto pravi problem.To sam utvrdio na automobili i to uzeo dva dihtunga Victor Reinz oba ista a,na jednom manje rupe.Da li je bio kopija ili mozda za Rusko trziste gde je veca zima neznam.Moze ali je Milovan rekao da su radili generalku pa su sigurno menjali dihtung.
Živo me interesuje kako će se ponašati sa ovim motorom...Srećno...
- - - - - - - - - -
To ti pišem zato što možda i nije do motora to grejanje, to bude neka banalna sitnica...