Claas

ajd premjeri ako ti nije problem, jer mislim da su hederi dosta slični, samo je tvoj većeg zahvata......ostalo ovako na oko izgleda isto

Hederi su POTPUNO isti samo sto je moj veceg zahvata sto ti kazes... Inace sve se podudara... Znam jel sam imao takav kombajn kao tvoj..

Premericu ako ne zaboravim.. Sacu ja za neki dan da montiram adapter pa cu da slikam...

danas sam išao staviti gore, ove od 25cm, i pokrivaju točno 4 kontra noža, a i vijci što drže papriku, odgovaraju.......i razmak između paprika će biti po tome oko 4,5cm.....i imam 24 kontra noža, tako da će ići 4 cijela komada i jednog moram malo srezati za par centimetara, i to je sve......poslije ostaje samo namjestiti onu šinu dolje, što drži kljunove......

samo, šarafi su mi kratki, pa ću morati staviti druge, s kojima se pričvršćuju kljunovi, 2 komada.....jer ovako nemože dohvatiti.......a letve na vitlu trebam od 150cm napraviti, to nije problem

i neznam kako kod tebe, pa prvom kljunu ću morati malo srezati, jer će mi onaj dio pogona kose lupati po njemu......možda 10-15mm

Da i ja sam ga srezao da ne lupa kosa po njemu....
Samo pazi kljunovi se ne srafe na srafove od nozeva... nego na sinu sa maticama...

tako je, imam i te nosače na kljunovima, koji su dosta jaki.....ovaj tjedan se nadam da ću to montirati gore i onda još trebam drugi lančanik za bubanj, da ga usporim......

malo slika iz firme
20pbr48.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

5kh99t.jpg
[/IMG]
2na5unl.jpg
[/IMG]
34otu9l.jpg
[/IMG]

Danas se malo zanimao menjanjem nozeva na secki. :bravo:
Za ne poverovati koliko su se nozevi potrosili, a ipak su "seckali" i to dobro, a sada sa novim nozevima radice kao Azdaja verovatno. :osmeh:
dsc04201.jpg

dsc04202.jpg

dsc04198.jpg

A ovo se desi kada se pretera sa stezanjem sa sitnim navojem, sta bi bilo tek da sraf nije 10.9
Sreca pa sam kupio novih srafova za rezervu, jedino sto je navoj redovni.

dsc04207.jpg

Potrudi se i kupi straf kakav je bio na kombajnu . Ako su oni stavili sitan navoj stavi i ti isti takav.

Taj "obicni"sraf nije namenjen za ovakve stvari...ni kvalitet,ni tezina ne odgovara,a balans je secki pola rada...na ovakvoj secki na Laverdi imaju nozevi koji su nareckani,i posto na drugom kombajnu takodje ima klasova secka koja ima obicne nozeve,mogu napisati da je razlika izmedju obicnog i reckavog noza nebo i zemlja-u korist reckavog.masa je mnogo bolje iseckana(piljevina)mada ni ona sa obicnim nozevima nije za potcenjivanje,iza nje se tanjira,ore bez problema...

Taj "obicni"sraf nije namenjen za ovakve stvari...ni kvalitet,ni tezina ne odgovara,a balans je secki pola rada...na ovakvoj secki na Laverdi imaju nozevi koji su nareckani,i posto na drugom kombajnu takodje ima klasova secka koja ima obicne nozeve,mogu napisati da je razlika izmedju obicnog i reckavog noza nebo i zemlja-u korist reckavog.masa je mnogo bolje iseckana(piljevina)mada ni ona sa obicnim nozevima nije za potcenjivanje,iza nje se tanjira,ore bez problema...

Potrudi se i kupi straf kakav je bio na kombajnu . Ako su oni stavili sitan navoj stavi i ti isti takav.

Nismo se sporazumeli ocigledno. :bravo:
Ja nisam stavio obican sraf tu ili nesto lose... Srafovi su kupljeni u Temerinu gde se prodaju originalni delovi. Jedino sto oni te srafove "vise ne proizvode" sa sitnim navojem, nego sa redovnim, odmah sam mu ja to rekao, ali receno mi je "Ja samo takve imam."
A sto se tice nareckanih nozeva, nisam hteo da eksperimentisem, jer i ovu tupi kakvi su bili su "seckali" a ovi novi nozevi ce iseckati verovatno mnogo vise od 1000kj...
Evo slike da se vidi kvalitet srafa.
dsc04209.jpg

Sale koliko kosta jedan noz sa Claasa i da li si kupio originale?

Isli smo na to da kupimo original u zastupnistvu u Temerinu, ali igrom slucaja smo isli i do siriga (po neke delove za gruber) i onda sam video kod njih potpuno iste te nozeve kao kod ovih u Temerinu i onda su na kraju nozevi su kupljeni u Mikronu 448din/kom a u Almeksu su bili 664din/kom potpuno isti.

Ja sam prije žetve mjenjal te limove. Svih 8 limova 2mm sa materijalom plus piganje za 100 eura a za orginal Claasove su me tražili 60 eura po komadu pa se raspitaj kod majstora koji imaju pigericu za lim. Samo sam si rupe bušil sam.

Ima li neko Claas Mercator-a adapriranog za Suncokret sa malim vitlom...

Danas se zafrkavao oko toga ceo dan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NApravio sam drugo vitlo za Suncokret ali nisam mogao gotovo nista manje da napravim nego za Psenicu.. Razlog je zato sto one nosace vitla nemogu nize da spustim!!!!!!!!!!!!!
Pa samim tim nemogu da napravim malo vitlo ko na ZMaja...

NE razumem dal se menjaju i nosaci vitla za Suncokret na njima ili cak nesto trece...

Desava mi se da vitlo ponekad baci Suncokret ispred dok vrsim!!!!

Sutra cu da probam ovako kako sam uradio (znam da ide i tako) ali nisam otklonio stari problem da mi ne baca glavice ispred one koje su vec odsecene....

Nazad
Vrh