Claas

Postovani forumasi, na mom consulu prekjuce pukla zadnja (pogonska) osovina slamotresa zavario sam je otpustio malo drvene lezajeve da bih zavrsio sezonu. Zna li neko zasto se to desiilo i imali gde da kupim polovnu ali deblju moja je 25 mm.
Mnogo hvala za svaku informaciju u napred.

Clan Predrag003 je prodavao Consul-a u delovima, mozes videti sa njim. Mislim da je imao postavljen oglas u delu poljo. oglasi ovde na forumu.

zdravo pozdrav svim clanovima forumapar godina nisam bio prisutan jer sam imao nekakvih tehnicki smetnji. Ali konacno evo me tu sam. Posatavio bih pitanje nadam se da se neko susretao sa tim, surak mi je u pazaru za dominator 76 ali sta sam primijetio kod njega nema varijatorsku remenicu ubrzanja bubnja nego samo duple trostruke remenice gdje se kais prebaci da bi se ubrzao.. Na mom dominatoru 86 i na ostalima koje sam gledao svugdje su varijatorske remenice. Akose neko susretao sa tim zelio bi znati kako radi i imali problema. U
naprijed hvala...

Kolika bi bila neka realna cijena za kombajn Claas Mercator 75 u sasvim solidnom stanju sa oba adaptera, 3.2 m za psenicu i 4 reda za kukuruz, kako uopste sluze te masine, vrijedi li ih uzimati?

Kolika bi bila neka realna cijena za kombajn Claas Mercator 75 u sasvim solidnom stanju sa oba adaptera, 3.2 m za psenicu i 4 reda za kukuruz, kako uopste sluze te masine, vrijedi li ih uzimati?

Ako ga uzmes NECES da se pokajes veruj mi.... Kombajn ODLICAN jos ako ima kabinu onda nemam zamerke za njega....

OOOOOOOO slazem se sa tobom... 12.500e je PREVISE.... ZNam da mnogi bi zeleli i vise ali nazalost toliko nevredi Mercator...

Pa na kraju krajeva pre nei dan sam bio da gledam (onako usput) jedan Claas Dominator 85 i njegova cena je bila 9000e stim sto uz bezvezno cenkanje spustili smo cenu na 8000e...

Pre bi onda uzeo tog Dominatora 85 nego Mercatora... I taj Dominator mi deluje nekako dosta robusnije a i veci je naravno...

Također moj glas je za Dominatora ako je u iole nekom stanju ne isplati se kupit odrtinu, ko sam sto sam kupio koja je trula isavijana i iskidana nije to zmaj da kupis komplet lađu na vašaru i limove sve, za manje novaca kupis urednu 142-ojku i miran si em jeftiniji za održavanje, a djelova u svakom šljiviku, opet svatko kupuje ono sto moze i voli :)

Nisam gledao u Brankomu, nego ima komsija pa smo kroz pricu dosli do toga da bi on prodao svoj Claas Mercator 75 sa oba adaptera, kukuruz i ne radi u zrnu a i stariji je covjek pa vec ni psenicu ne vrse puno pa mu i ne treba takav kombajn.U prici mi je rekao da bi trazio oko 9 500 evra ili da mu ja dam mog Zmaja 133 i jos 5 000 evra...Pa ajd reko malo se raspitam kakve su to masine, da l' ih vrijedi uzimati.Nisam imao u planu jos mjenjati kombajn al' eto onako cisto informativno da znam.

Pa sta znam sad bas za tu trampu... Ja mislim da ti mnogo trazi da doplatis ali ipak ima dva adaptera tako da neznam sta da kazem stvarno...

Jeste puno, tako da nemam namjeru da zamjenim jer sam svoj kombajn platio 6 000 evra pa mi ne pada na pamet bas da ga sad dajem za 4 500, da je malo bolji prinos pa da razmislim o kupovini za kes, ovako ipak necu se zalijecati, cekacu neku bolju godinu pa onda razmisljati o kupovini.

Konacno je GOTOVA sezona Jecma,Psenice i Ovasa i kod mene... Juce oprao Claas-a i ubacio ga pod supu,sad sledi priprema za Suncokret...

Od kvarova 1 Lezaj na bunju i polomio sam kosu sto je moja krivica (kosio sam poleglu Psenicu i uvukao sam jednu granu)... Ja sam zadovoljan kako sam prosao zetvu...

Konacno je GOTOVA sezona Jecma,Psenice i Ovasa i kod mene... Juce oprao Claas-a i ubacio ga pod supu,sad sledi priprema za Suncokret...

Od kvarova 1 Lezaj na bunju i polomio sam kosu sto je moja krivica (kosio sam poleglu Psenicu i uvukao sam jednu granu)... Ja sam zadovoljan kako sam prosao zetvu...

Sram ga bilo,kako je smeo samo da ode taj lezaj,cele zime nije crkno i bas sad u zetvi da ode......................:osmeh:

Nisam gledao u Brankomu, nego ima komsija pa smo kroz pricu dosli do toga da bi on prodao svoj Claas Mercator 75 sa oba adaptera, kukuruz i ne radi u zrnu a i stariji je covjek pa vec ni psenicu ne vrse puno pa mu i ne treba takav kombajn.U prici mi je rekao da bi trazio oko 9 500 evra ili da mu ja dam mog Zmaja 133 i jos 5 000 evra...Pa ajd reko malo se raspitam kakve su to masine, da l' ih vrijedi uzimati.Nisam imao u planu jos mjenjati kombajn al' eto onako cisto informativno da znam.
S obzrom da ti nemas adapter za kukuruz nije losa zamena za tebe. Pogledaj samo koliko bi ti trebalo novac da kupis adapter za 133.

Ja se cudim kako neki uopste pokrenu vrsalicu kad im kombajn cele zime ostane napolje pod vedrim nebom neopran ne nista...
Moj kombajn pokisao 2-3 puta ove godine i to je uzas jedva ocistio to sve a na nekim mestima Psenica nikla!!!!!!!!! Tako da sto se tice pranja da nevalja to me niko nece uveriti u suprotno da nevalja...

Sta da mu fali kad ga operem,ostavim na suncu i posle podmazem... Nita... Mnogo je gore da tako ostane cele godine ulepljen i namazan...

Ja se cudim kako neki uopste pokrenu vrsalicu kad im kombajn cele zime ostane napolje pod vedrim nebom neopran ne nista...
Moj kombajn pokisao 2-3 puta ove godine i to je uzas jedva ocistio to sve a na nekim mestima Psenica nikla!!!!!!!!! Tako da sto se tice pranja da nevalja to me niko nece uveriti u suprotno da nevalja...

Sta da mu fali kad ga operem,ostavim na suncu i posle podmazem... Nita... Mnogo je gore da tako ostane cele godine ulepljen i namazan...
Zar te nisu ucili da se kombajn pere samo kompresorom.Nikad u detalje ne mozes ga oprati a,ona prasina gde ostane izmedju spojeva ima da vuce vlagu dok kompresorom sve se to lepo izduva.

@Cveja Po Razumijem to sve, ali kako kada kombajn pokisne do kuce kad ides i ta prašina se polepi pogorovo kučišta ležajeva koji mazalicu imaju kad podmazujem zaljepi se prašine na to kučište,ja moga jos nisam stigo oprat planiram sutra to obavit pošto uzmem Kerhera trofaznog sa toplom vodom nista mu na put ne staje ;)

Nazad
Vrh