Claas

moracu tako nesto da napravim , zbog kukuruznog adaptera, ali nesto nemam puno mogucnosti kod mene na zadnjoj osovini , pa reko da priupitam , kad sam video fotografiju
Meni i sa tim tegovima kad prikocim malo zesce dize prednjinu.Kombajn je to normalna stvar jer mu je tezina napred.

Pa taj ko ima Lexiona moze da se ispralja jedino kad gleda spolja inace unutra je kao u kolima.Imao sam prilike prosle godine da se vozim u Megi koja ima istu kabinu kao lexion.Ono je perverzija.Kombajnirali smo kukuruz napolju hladno duva neka vetruna prasina a unutra digitalne konzole zeleno osvetljenje konforno,samo se mecka cuje.Ma milina.

Eh sad mi stvaras zazubice!!!!!!!!!!!!!!!! Da mi je vise ::novac:: da priustim jednu MEGU... :osmeh:

Sta ce ti namao mi njive za to a,ni puteve.Put je sirok asfaltni 3m a njemu tockovi idu po bankini.Moj Corsar moze komotno da sise pod Megom.:osmeh:

MA nebrinem se ja da nemoze on da ide kod mene... Kad mogu sa DOminatorima i NH Tx34 mocice i ona komotno.. :osmeh:

- - - - - - - - - -

Evo i mog Mercatora.... Od kvarova sam imao levi lezaj na bubnju i nista drugo... Videcemo do kraja kosenja PSenice ostalo je jos malo usluga...

Danas bi priveli kraju mozda bi ostalo jos za jedan dan (ako se ne jave nove musterije) ali kisa je presudila...

070314200845.jpg

Pa taj ko ima Lexiona moze da se ispralja jedino kad gleda spolja inace unutra je kao u kolima.Imao sam prilike prosle godine da se vozim u Megi koja ima istu kabinu kao lexion.Ono je perverzija.Kombajnirali smo kukuruz napolju hladno duva neka vetruna prasina a unutra digitalne konzole zeleno osvetljenje konforno,samo se mecka cuje.Ma milina.
Tu nema žari,kao sa frigidnom ženom :osmeh:

Kidaju se i lexioni, je sve bajno i sjajno dok ide i dok je novo, kada u punom jeku žetve na lexionu, otpadne pola bitera, ili pukne slamotres, osovina sjecke se smota pod 90 stupnjeva i jos kojesta, dobro dođe to bure s vodom mislim da je naknadno stavljano tako sam skuzio jer pilot mi je reko, da kad bude takvih sranja isprljaju se pa da musavim rukama ne vataju volan i komande !

Ja sam cuo da na novom Johan Diru ispala kompletna ladja :haha:Obrnuli krug i videli zito da se rasipa pogledaju na drugi kraj njive i imaju sta da vide

Meni ovih dana u sezoni radni dan pocinje u 5 zavrsava se u 11.Dok podmazes,proveris izduvas hladnjak,filter pa fali neka sitnica,kupis gorivo,proveris signalizaciju vreme se izvuce.

Ja sam cuo da na novom Johan Diru ispala kompletna ladja :haha:Obrnuli krug i videli zito da se rasipa pogledaju na drugi kraj njive i imaju sta da vide
Ljudi misle te novije generacije kombajna, novo je to mora ici, malo sutra, u firmi od 4 slavna lexiona 3 su uvijek u kvaru, izgurali su ovu godinu, nekako pred kraj su dovezli nove DF iz zupanje da vide sta je to navodno par komada ce uzet jer lexioni su za penziju, potrošeni izraubani i izrađeni

Postavio sam pitanje u temi kukuruzni adapteri za kombajn, ali posto je vezano za Claas kombajne mozda neko od nas zna odgovor (verovatno Panonstib). Da li neko ima iskustva (zna) da li se razmak od 75cm na adapteru Claas conspeed 6-75 FC moze smanjiti na 70 cm i kako to izvesti. Pitanje je postavljeno zbog izbora adaptera. Takodje, ne znam razliku izmedju adaptera Claas conspeed 6-75 FC i Claas conspeed 6-75 FC ME. Da li oba moze da koristi Claas Lexion 550.

Postovani forumasi, na mom consulu prekjuce pukla zadnja (pogonska) osovina slamotresa zavario sam je otpustio malo drvene lezajeve da bih zavrsio sezonu. Zna li neko zasto se to desiilo i imali gde da kupim polovnu ali deblju moja je 25 mm.
Mnogo hvala za svaku informaciju u napred.

Postovani forumasi, na mom consulu prekjuce pukla zadnja (pogonska) osovina slamotresa zavario sam je otpustio malo drvene lezajeve da bih zavrsio sezonu. Zna li neko zasto se to desiilo i imali gde da kupim polovnu ali deblju moja je 25 mm.
Mnogo hvala za svaku informaciju u napred.
Predpostavljan da je pukla jer su drveni lezaji bili pretegnuti.Samo otpusti i trajace dugo,dugo.

Nazad
Vrh