Claas

Pravo da ti kažem ima samo puno više posla oko toga a mislim da neće imati neku bitnu razliku.
Šogor i moj komšija Pera limar tako rešili i napravili.Ja sam bio za varijantu ravnih kao na slici što je atila postavio.
No kako kaže Pera " i vile stoje nakrivo" . Ako nešto padne ima da se otkotrlja pravo u heder.
U svakom slučaju javiću utiske.

Attila M. Na slici od adaptacije za suncokret vidim da su zastitni limovi stavljeni na sve zice vitla a ja sam cuo da treba na svaku drugu tj. svaka druga se skida i ostaje ih svega tri sa zastitom za rad.
Sta je po tvome ispravno i koliko ti je cm. dignuta zastita vitla od kljunova?
user-offline.png
:sta::ppozdrav:

Mislim da je tu doslo do nesporazuma.

Milos D.T Ja sam radio sa kukuruznim adapterom (.......sa tarupom........) ali mi je secka bila izkljucena! ! !

ddragan Sa adapterom i tarupom ili sa adapterom koji ima tarup i seckom?

Cici Treba da spustis secku. Mozes da radis i sa seckom ali onda treba da promenis nozeve (valjda svaki drugi) i kontra nozeve u secku i treba da stavis valjda neki gumeni zastitnik iznad secke, i onda moze da ti radi secka u suncokretu a i u kukuruzu.

Attila M. Na slici od adaptacije za suncokret vidim da su zastitni limovi stavljeni na sve zice vitla a ja sam cuo da treba na svaku drugu tj. svaka druga se skida i ostaje ih svega tri sa zastitom za rad.
user-offline.png
I mene zanima mišljenje oko ovih zaštita na vitlu.
Stavio sam na sve ali mi smeta ,nekako mi je preglednost mala.

Mislim da je tu doslo do nesporazuma.

Milos D.T Ja sam radio sa kukuruznim adapterom (.......sa tarupom........) ali mi je secka bila izkljucena! ! !

ddragan Sa adapterom i tarupom ili sa adapterom koji ima tarup i seckom?

Cici Treba da spustis secku. Mozes da radis i sa seckom ali onda treba da promenis nozeve (valjda svaki drugi) i kontra nozeve u secku i treba da stavis valjda neki gumeni zastitnik iznad secke, i onda moze da ti radi secka u suncokretu a i u kukuruzu.
Moja greska mislio sam na kukuruzni adapter i tarup.Kod nas vecina umesto tarupa na adapteru kaze secka pa sam se prebacio.Izvinjavam se.

I mene zanima mišljenje oko ovih zaštita na vitlu.
Stavio sam na sve ali mi smeta ,nekako mi je preglednost mala.
I ja sam spremio zastitu na vitlu za svaki drugi red ,a ova tri skidam.Rekose mi da vitlo treba sto sporije da se vrti pa mu onda nece smetati da bude sa tri reda.
Interesuje me radite li suncokret sa blindama ili bez njih?

Moze sa njima a moze i bez njih.Mi praktikujemo da radimo sa njima jer nekad hoce glava da udje u bubanj i onda malo neprijatno lupa dok se ne razbije i ispadne napolje.

user-offline.png

Apsolutno je svejedno. Ko kako voli, tako radi. Broj obrtaja vitla ionako nije konstantna veličina nego se menja od parcele do parcele, u zavisnosti od stanja i vrste suncokreta. Jedina razlika je što će ovaj gazda morati da ima za nijansu manji broj obrtaja vitla, nego kada bi istu parcelu radio sa vitlom koje ima samo tri letve.
Što se tiče rastojanja letvi od kljunova, nisam merio jer mi taj podatak nije ni bio potreban. Taj dan sam samo menjao segmente korpe ispod akceleratora i podesio kompjuter za žetvu suncokreta.

pozdrav ,, hoceli mi neko ,,,a da se razume u CLAASOVE adaptere . Rece kakvi su i vredeli on cemu ??? tacnije radi se o MULTI MASTERU 1999god sest redi UNAPRED ZAHVALAN :ppozdrav:

Jel to u komsiluku jednog Z142 ??

---------- Poruka napisana u 23:39 ---------- Prethodna poruka je at 23:37 ----------

Nego Danger-u cuo sam da klasovi u tom delu Srema nebitno kakva bila godina vrse bar 15 meteri soje/kj,jel to istina ?

Jel moze tako kod kobajnera klasa da se pogodi da meni naspe 13meteri po obavezno,a njemu kako bude ?
Ili ako 'oce za evre blatobranski al da daa popust na index. :osmeh:

Nazad
Vrh