@Talianu: sve je onako kako sam napisao i kako je gospodin Siniša1979 preveo na srpsko-srpski. Navojno vreteno je naša reč i još se nisam sreo sa drugačijim nazivom, ali drago mi je da smo se razumeli. Gospodin Panonstib je pre par dana postavio sliku jednog alata koji je upravo Claas-ov radapciger za skidanje remenice. U svom telu sa strana ima prošlicovane otvore u koje se postavljaju obična navojna vretena, pa se kao takvi koriste umesto kraka na koje smo navikli na standardnim radapcigerima. Ako Vas ne mrzi, možete potražiti taj post.
@Cicimoric: Da ne bude zabune, ne tražim da mi persiraju zato što pohađam fakultet. Svi koji su mi se dosad na PP obraćali za pomoć, mogu potvrditi da smo već u drugoj poruci prešli na ti bez problema. Tako da nisam progutao metlu, samo očekujem da se pridržava nekih osnovnih pravila ponašanja, među kojima je i to da osobi kojoj se prvi put obraća - da joj se obraća sa Vi.
Drugo: jednostavno ne želim da ceo svet zna sa kime sam dobar a sa kime nisam. Ovaj savet mi je dao jedan stariji član foruma, i morao sam uvideti da je bio u pravu. Bolje je svakog držati na distanci dok se ne dokaže ko je kakav, nego sve pustiti u svoju avliju pa se onda čuditi što i kurta i murta uzima za pravo da te zeza.
No, postalo je evidentno sa kime nisam dobar jer se vazda isti ljudi javljaju da mi podmeću nogu (ali se na kraju uvek sami sapletu). Iskreno, ne dotiče me se što pojedinci laju na mene, jer ne moram ni da se trudim da ih diskreditujem. Ukopaju sami sebe čim zinu.
U drugu grupu ljudi koje ne cenim spadaju oni koji nisu u stanju da priznaju grešku čak ni kad im se dokaže suprotno. Pravio sam i ja greške i uvek sam se javno ispravljao i prihvatao kad mi serviraju neoborive činjenice koje protivreče onome što sam ja smatrao ispravnim. Ko nije u stanju da učini isto, ne može od mene očekivati da mu se i dalje obraćam sa poštovanjem. Još ako me u toku diskusije nipodoštavaju, oslovljavaju sa "dečko" i glume neko ludilo samo da ne bi priznali grešku... Tek onda nemam nikakvog obzira prema njima. Sreća pa sam stekao dovoljno bogat vokabular da ih tako izvređam da oni to ni ne primete...
Eto, nadam se da je sad malo jasnije.
Diplome ne cenim koliko ni vi. I ja gledam samo to da li je radnik u stanju da posao odradi pošteno i kako je Bog zapovedio. Činjenica je međutim da mi više imponuje takav radnik koji pored dobro obavljenog posla zna i da mi odgovori na pitanje "a zašto se to baš tako radi?". Još kad zna lepo da objasni, bez nakaradnih reči sklepanih od engleskih, nemačkih i ostalih termina, tako da ga je milina slušati... To je čovek kojem se svaki posao može poveriti bez bojazni da će ti napraviti štetu, jer vidiš da ne radi po automatizmu već da usput koristi i glavu.
I još jednom podvlačim: ničiju praksu ne osporavam. Međutim, ko god bude rekao da je teorija manje ili sasvim nebitna u odnosu na praksu - otvoreno ću mu reći da je budala. Isto tako ću i dalje biti arogantan prema svima koji osporavaju moje znanje i iskustvo.