Claas

Verujem u one reči pa Nemac je,šta kaže i šta naslika tako je.

npr. ovaj

[video]http://www.landwirt.com/gebrauchte,766109,CLAAS-Lexion-460.html#!prettyPhoto[1]/0/[/video]

A u bokte ovaj je skoro nov 841rs

[video]http://www.landwirt.com/gebrauchte,794139,CLAAS-Lexion-510.html#!prettyPhoto[1]/0/[/video]

Poznanik kupio Lexiona lane cini mi se 470, prezadovoljan je sada koliko je platio neznam ali nije bilo nešta pretjerano ..
On kaže njegov nema zamjerke uvezen je iz Njemačke ...

Verujem u one reči pa Nemac je,šta kaže i šta naslika tako je.

npr. ovaj

[video]http://www.landwirt.com/gebrauchte,766109,CLAAS-Lexion-460.html#!prettyPhoto[1]/0/[/video]

A u bokte ovaj je skoro nov 841rs

[video]http://www.landwirt.com/gebrauchte,794139,CLAAS-Lexion-510.html#!prettyPhoto[1]/0/[/video]

Skupi su ti ti Zrenjaninac, taj prvi je od Fritza iz Bremena sa njim sam pričao par puta i imam nekoliko cenovnika od njega spuštao je cene al džabe, skup je i daleko je....
A ovaj drugi je isto skup, ali je skoro nov, samo dok ti uračunaš tu 4% carine i 18% koje ćeš moći da povratiš i prevoz 4000e i špeditera, isplatiti se da uzmeš ovde nov, imaš već cenovne privilegije od zastupnika kao stari-novi kupac...:osmeh:

Ma šta ćeš, lepo ti u Almex i novo je novo :osmeh:
Šalim se, idemo malo da vidimo šta ima....

Idi bre Dragane ti navikao da Švajcarci deru pa ti sad sve jeftino :osmeh:

Cuti juce sam pricao sa jednim nasim iz Banata . On radi u okolini Berna. Covek nije znao da moze masina da se kupi i kod seljak. On tesko njemu isao samo po garazama , bio ovde u jednu garazu (jedina u ovom delu CH) Claas . Traze mu tamo za dominatora 76 sa kabinom 2800r.h. 35000f = 29000e. A uglavnom svi nasi gastarbajteri koji kupuju kombajn oni ga tamo kupuju. Ja mu obeca da cu mu naci nesto jeftinije. Preko neta ne moze se naci lako dobar kombajn. Ja sam gledao na agriaffer , i sto ima neki dobar on je bogu iza nogu, ili je blizu Spanije ili blizu Engleske.

Strucnjaci kazu da je radni vijek kombajna oko 6000 radnih sati i onda vise nije isplativo za popravljati... E sad... noviji strojevi posebno mjere radne sate motora i posebno radne sate vrsalice sto jejako dobrastvar,gdjecetevidjeti koji jepostotak svog radnogvjeka morot odradio s ukljucenom vrsalicom a koliko u transportu.

Kombajni koji vrseusluge po americi i australiji ovajbroj sati imaju priblizno jednak, jer se od njive do njive prevoze labudicama. kombajn koji je u transportu bio "pjesak" ima vecu razliku izmedju ova dva broja.

Strucnjaci kazu da je radni vijek kombajna oko 6000 radnih sati i onda vise nije isplativo za popravljati...

Sve zavisi kako je kombajn odrzavan i u kakvom je stanju. Moj dominator ima 5500 sati i jos uvek radi ko doksa.

---------- Poruka napisana u 20:40 ---------- Prethodna poruka je at 20:37 ----------

Ja sa mojim sam ove godine pokosio oko 430 hektara i sad ima 302 radnih sati

Nisi radio usluge sa njim? Preskup je to kombajn da bi samo tako malo radio godisnje.

Cici, nemam pojma, ovo sam procitao na britanskom poljo-forumu, gdje su njihovi strucnjaci istrazivali bas radni vjek kombajna... nemam pojma kako su zakljucili da je 6000 sati neka granica isplativosti drzanja kombajna u radu...

Ja samo prenosim sto sam tamo procitao.

Možda misle na 6000 sati vadjenja duše kombajnu, tamo ljudi ne štede mašine. Održavaju ih i sve to, ali ih ne štede. Pogledajte samo snimke na YT, kombajni rade na onim divovskim parcelama dan-noć, sedmicama bez prestanka pod maksimalnim opterećenjem. Vjerovatno su uzeli u obzir takve uslove eksploatacije kada su računali radni vijek. Uzmemo li u obzir ekstremno skupu satnicu majstora ("ruke" obično koštaju kao i dijelovi ako ne i više) i činjenicu da 6000 sati žestokog rada mora da ostavi posljedice kako na motor, tako i na mjenjač i ostale komponente (heder, vršalica, hidraulika...) tj. da je kombajn doveden u stanje da mu je potrebna "generalna" u manjem ili većem obimu, tada je jasno da im se jednostavno ne isplati popravljati i sredjivati kombajn, posebno jer možda imaju velike subvencije za kupovinu novih ili nešt slično. Takve mašine se jednostavno prodaju dalje, obično nama na Balkanu i dalje i opet nas solidno služe godinama uz manje ili veće popravke.

e8o5cy.jpg

nlr7k0.jpg

35inonk.jpg

---------- Poruka napisana u 20:40 ---------- Prethodna poruka je at 20:37 ----------

Nisi radio usluge sa njim? Preskup je to kombajn da bi samo tako malo radio godisnje.

Radio bi ali jbga, nije dosao niko..komsiji sam radio nekih 30jut. Posto smo pre ovog imali zmaj 142 nismo isli nikome(nismo stigli) da vrsimo samo komsiji posto je i nase 400ha godisnje za 142 nije malo, pa smo izgubili ''musterije''

Nazad
Vrh