Claas

@Gospodine Panonstib dal je to kombajn koji ima manju propusnu moč nego mercator ili ?

Pa i ja sam došao do nekog zaključka da bi mi taj model bio mali.Za neki veći treba i dosta više para,a to je trenutno nemoguća misija.Bez četvororednog adaptera za kukuruz sa tarupom neću ni da razmišljam.Znači da sam ipak bio u pravu da je to preslab motor za tako nešto.Izbor će se izgleda svesti na zmaja.

Ima lik ovde kod nas,zimus je doterao dominatora 96,iz Nemacke,kombajn je k'o bombona.
Placen je 30000e do kuce + kukuruzni adapter oko 6000e.
I cujem da je dobio ponudu tu iz sela 2x142 sa 1.adapterom za kukuruz,belorus 892(2000) i 10000e kesa.

Pa i ja sam došao do nekog zaključka da bi mi taj model bio mali.Za neki veći treba i dosta više para,a to je trenutno nemoguća misija.Bez četvororednog adaptera za kukuruz sa tarupom neću ni da razmišljam.Znači da sam ipak bio u pravu da je to preslab motor za tako nešto.Izbor će se izgleda svesti na zmaja.
Stvarno bi bilo lepo imati strani kombajn sa dobrim učinkom ali ...
Od ove godine ne radimo usluge ,okrunili smo 10-ak jutara komšiji (nije još kupio adapter).Z 142 do 150 kj zadovoljava.
Ove godine je lagano odradio 30 kj pšenice ,10-ak kj lucerke ,40 kj suncokreta i 30 i neko jutro kukuruza.Danas je takoreći parkiran.

@diklofen

Sam si rekao da ti se posed postepeno povecava. Nemoj kupovati mali kombajn jer ako budes radio jos vise zemlje za godinu-dve ce ti biti mali. Bolje se strpi jos neko vreme i kupi pravu stvar. Ako ne mozes vise bez kombajna kupi nekog jeftinog zmaja koji ce ti biti prelazni kombajn pa ga prodas kad budes mogao da kupis nesto vece i bolje

...... juce zavrseno kombajniranje za ovu sezonu. Azdaja je parkirana jos kad budem imao vremena treba malo da ga ocistim i skinem adapter sa njega. Zadnja dva dana u kukuruzu me posteno izmorio. Volan sam morao sa dve ruke iz sve snage da vucem da bi mogao na krajevima da ga okrecem. Verovali ili ne imam upalu misica. Za sledecu sezonu cemo videti sta je sa njim, bolje receno videce izvesni gospodim koji se mnooooogo razume u kombajne posto se ja ne petljam oko orbitrona i slicnih pipljivih stvari :osmeh:

Stvarno bi bilo lepo imati strani kombajn sa dobrim učinkom ali ...
Pride sto svi ti sa tim stranim kombajnima,nikako ne mogu da ih pogotovo sad u kukuruzima,usteluju da imaju lom u jus(srb)kvalitetu.
Drugarov zmaj 142,ne daj boze kako izgleda,al' on nema loma vise od 1,5%.
A taj lik sa pocetka moje price nije uspeo da ga spusti ispod 5%.

Slažem se sa svim vašim sugestijama ali mi je ipak puno da plaćam kombajniranje i iduću celu godinu.Jeste da mi rade kad hoću i dosta povoljnije nego drugima nije to ono pravo.Idem u temu Zmaj i čitam sve iz početka.

Gospodine KishRobert može da se smanji lom samo su ta gospoda stipse pa neće da plate da se to uradi.
Gospodine Diklofen nije potrebno da čitate celu temu, za vaše potrebe je dovoljan Zmaj 142 ili 143 ili ako hoćete veći Zmaj 171.Lako i jeftino održavanje ( u odnosu na strane kombajne) a lako mogu da odrade površine koje ste napisali da ćete raditi.
Izvinjavam se urednicima što pišem u pogrešnoj temi o Zmaj kombajnima, ali samo sam odgovorio gospodinu na postavljeno pitanje.
A tu gospodu što su kupili kombajne sela radi sam na mnogo mesta sreo i samo da znate da to nisu gazde jer ni remont menjača ne plaćaju kolika je cena nego kad se završi i oni probaju onda se pogadjamo u 23,00 i onda koliko dobijete to vam je jer ste toliko umorni da žurite kući i uzimate šta ponudi.

Svi se mi obicno protezemo koliko nam je jorgan dugacak. I za mene je Claas kombajn broj 1 ali eto i dalje vozim Zmaja jer trenutno to mogu da odrzavam (iako nije 142 pa da delova ima kako kazu 'u trafici').

Sto se tice Diklofenovog slucaja-kompanjon i ja zajedno radimo zemlje otprilike kao ti i imamo zajedno Zmaj 162 koji svi kude pa nam opet zavrsi posao dosta kvalitetno uz poneko pucanje kaisa i zamenu lezaja a kosta recimo pola od navedenog iznosa sa sve kukuruznom (bez tarupa) i zitnom varijantom. Za pare koje ti spominjes mozes kupiti kako je gosn Bojan rekao 171 a verovatno i 191 sa obe varijante i tarupom na adapteru. Stanje takvog kombajna je diskutabilno ali uvek i lako moze da se utvrdi.

Iskreno se nadam da ce moj sledeci kombajn biti Dominator 98 ili Mega 204... :)

Pride sto svi ti sa tim stranim kombajnima,nikako ne mogu da ih pogotovo sad u kukuruzima,usteluju da imaju lom u jus(srb)kvalitetu.
Drugarov zmaj 142,ne daj boze kako izgleda,al' on nema loma vise od 1,5%.
A taj lik sa pocetka moje price nije uspeo da ga spusti ispod 5%.
Problem je jer nemaju kukuruzne korpe ko svet ili vade svaku drugu zicu iz zitne ili je korpa rucno pravljena... i ima loma.Kod mene nije bilo loma kad kipujem u prikolicu samo pleva od sapurike leti ali me skoro 1000 evrica polovna originalna korpa sa blindama izasla.Prosle godine sam se raspitao za novu oko 2500 evra kosta

Drugar je kupio pravljenu korpu za relativno malo novaca i kombajn (iako nije zelene boje) radi perfektno i soju i kukuruz sa tom korpom. Ima bisera da rade i sa zitnim korpama ali mislim da je problem u obrtajima doba i zazoru korpe...

Nazad
Vrh