Claas

Muci me sto ima mase jos na slamotresima i moram da se zavlacim da vadim to da vidim sta se desava juce me mrak uhvatio i kraj idem da se bacim na posao

---------- Poruka napisana u 11:57 ---------- Prethodna poruka je at 11:04 ----------

Nasao sam problem kvocka je zaglavila sad sam odglavio i vidim da je na lezaju od kvocke spala zastita vide se kuglice ali nema lufta u lezaju nabicu masti samo da zavrsim danas kukuruze pa u zimski san,na prolece menjam taj lezaj.

Pošto mi se posed polako uvećava dolazi vreme da se uzme neki manji kombajn za početak.Imam neku ponudu za dominatora 48-86 godište.Ima li ko takav kombajn i šta su mane ,a šta dobre strane.Vidim da je motor od samo 75ks pa me interesuje i kako bi se u kukuruzu ponašao i koji bi se adapter tu mogao napasovati?
Još da dodam da ne patim od marke mašine.Ukoliko mislite da je od 48-ice bolje rešenja neki zmaj 143 ili nešto slično slobodno recite.

Poslednja izmena:
Koliko treba kombajn da skine godisnje? Sa zmajem ces dobiti jeftinije odrzavanje i pristupacnije delove, i naravno noviji kombajn.

Dobar je to kombajn velićine mog mercatora, s tim da je novije proizvodnje ali ima manji motor kod mene je i tvornički bio 105 ili 110 nisam siguran .. tj. kod mene je bio Ford 2704

Pošto mi se posed polako uvećava dolazi vreme da se uzme neki manji kombajn za početak.Imam neku ponudu za dominatora 48-86 godište.Ima li ko takav kombajn i šta su mane ,a šta dobre strane.Vidim da je motor od samo 75ks pa me interesuje i kako bi se u kukuruzu ponašao i koji bi se adapter tu mogao napasovati?
Još da dodam da ne patim od marke mašine.Ukoliko mislite da je od 48-ice bolje rešenja neki zmaj 143 ili nešto slično slobodno recite.
Par recenice ,a ti posle razmisli 48-ica ce ti vise skinuti na dan nego 143 sa puno manje goriva , jeste da za zmaja jeftinije ces naci delove ali ih i vise trosi . Raspitaj se prvo malo za delove jer jedan moj drug ima merkatora 60 i teze nalazi delove i u madarskoj jer su redki i samim tim i skuplji . Jedan iz mog grada ima clas consul sa hederom od oko 2 -2.5 metara i skida 8 -10 jutara psenice na dan sa 5-6 litara nafte imaga vec par godina menjao par lezaja i nista vise ,kupio ga je u madarskoj od prvog vlasnika radi samo za sebe oko 60 jutara .Kombajn je platio 4000e ,ako je slago onda i je lazem .Odluka je tvoja ali dobro razmisli nije uvek jeftino najeftinije :ppozdrav:

diklofen sto se tice motora na tom clasu od 75 ks to je sasvim dovoljno ja imam fahra
m900 dob mu je 105cm i ide bez problema sa motorom od 75 ks u kukuruzu sa adapterom od tri reda trosim 30-40% goriva manje do pomenutih zmajeva

Stim da dodam da ako budem uzimao kod Ćorića u Bašaidu cene jesu veće ali mogu da platim koliko mogu i kad mogu.To za kombajn nije loša varijanta jer uvek može i neki dinar zaraditi.

Gospodine @diklofen
Za površine koje ste naveli taj kombajn Claas 48 je mali odnosno malog učinka za Vaše potrebe.Ipak je to motor Perkins sa 3860 cm³.Radni zahvat kose je od 2,7 do 3,6 m, a adapter za kukuruz je od 3 reda.Snaga motora sa upotrebom sečke u žetvi smanjuje radnu brzinu, a samim tim i učinak. Upotreba sečke na adapteru za kukuruz nije moguća opet zbog snage motora.
Moj savet je da Vi pogledate malo veće kombajne od ovog jer ipak je ovo kombajn za planinske terene gde su manje parcele i gde su nepristupačni putevi jer mu je težište niže od ostalih kimbajna.Pošto ste Vi u ravnići potražite kombajn koji ima veće učinke.

Pa sa tim korakom (kako Vi napisaste) i hederom od 2,7 do 3,6 m koliko može danas da pokosi?Da li je to za one površine koje je gosopodin @diklofen naveo?Ako tako dobro korača što Vi ne prodate svoj pa kupite Dominator 48? Izvinjavam se na postavljenim pitanjima.

Mislim da može 10kj ovaj kombajn na snimci ide u repici dosta dobro pritom mu i sječka radi dobro je to, naravno za površine neke nije ali može da napravi posla sigurno, rođak mi ima istog mercatora kao mog samo je u stanju katastrofa i svake godine skine svojih 35ha drzi ga na njivi preko zime točnije u šumi ma katastrofa ali ide ... !

Pa sa tim korakom (kako Vi napisaste) i hederom od 2,7 do 3,6 m koliko može danas da pokosi?Da li je to za one površine koje je gosopodin @diklofen naveo?Ako tako dobro korača što Vi ne prodate svoj pa kupite Dominator 48? Izvinjavam se na postavljenim pitanjima.
Posto je rekao da je kombajn za svoj posed ja sam dao snimak takvog kombajna.Da je navedeno pored svog poseda "hteo bih usluzno da radim" sigurno nebi nekog nagovarao da kupuje dominatora 48.
Za mene on dobro karaca ali posto radim pored svog poseda usluzno za mene je mali jer ima dosta kombajna i zetva se obavlja za kratko vreme i nebih postigao da radim usluzno sa njim.Ja sam pre 5-6 godina zamalo pazario dominatora 56 ali sam odustao jer sam zeleo da radim usluzno kombajniranje pored svog poseda.

Pa koliko ja vidim i on bi želeo neku uslugu da uradi stim da je 48 manja od 56 i gosopdine Ratarhr nemojte ga porediti sa Vašim kombajnom jer nije ista koncepcija i nije ista propusna moć kombajna.

Nazad
Vrh