Claas

Gospodine steva 1984 ,
Kod skidanja orbitrola morate poći odozgo od volana pa od zaštite volana i tek onda dolazite do orbitrola.Samo nabavite komplet gumica i semeringe za orbitrol za vaš model kombajna i vidite računa da ga uvedete u fazu!

U kakvu fazu da ga dovedem?Pitao sam jednog majstora za orbitrol rekao mi je da nije jednostavno to uraditi.Tako da planiram posle ovih vrucina da ga skinem i nekom odnesem da ga predihtuje.

Samo nabavite gumice i semeringe, a to što pričaju majstori zaboravite.I recite im da ne to jako jednostavno uraditi.

ljudi uzeo sam claasa merkatora bez motora sta mislite koli motor da mu stavim, inace claas masine rade kod mene od 68. godine to je columbus koji i sad radi a na jesen njima dvojici stize i konzul

Ako mogu pitat, koji ti je na columbusu motor? Planiram uzet jednog bez motora, pa stavit od bube 1200 mašinu. I jel mogu točkovi od citroena c 25 na njega?
Pozzz

Ekipa, da li netko zna razlike između Claas Mediona koji se proizvodio do 2005. i onog koji se proizvodio od 2005. ? Znam da je razlika u motoru, ali da li ima još kojih značajnijih razlika ? Da li je ovaj noviji puno bolji ? Hvala

Pozdrav drustvo!!
Imam jedno pitanje:
Naso sam kombajn Class Compakt 20 sa 1,80m kosa, a odgovaro bi mi za moje potrebe, da sebi pozanjem svoje i bratovo, ali me brine sto je covek na njemu stavio motor od GOLFA 1,6 dizel!
Dali je to dobro, i dali moze taj motor da goni ovo malo Class-ce?
Hvala unapred! :ppozdrav:

Taj kombajn je i nosio takav motor u originalu.Znači ako Vam odgovoara ostalo Vi ga kupite!
claas.jpg
:ppozdrav:

ma bas je takav, hvala ti PANONSTIB !
covek trazi 1700€, vredi li on tih para , a godiste je 1975, meni je cena ko bog, samo jos da je u radnom stanju, jer on kaze da je samo njegovo znjeo, mozda i treba koja sitnica, pa videcu sledece nedelje!
JOS JEDNOM HVALA!!!!

Ako Vama odgovara onda vredi.Pregledajte da li na vitalnim delovima oko bubnja i bitera nije pukla šasija, a ostalo ćemo lako doterati u red.Još nešto taj kombajn nije za ostvarivanje velikih učinaka 15,20 ha na dan, on je za sopstvene potrebe i možda po nekom košiji i to za male parcele.

Zar takav kombajn,mislim tog godista,nisu izvorno imali benzinski vw motor ali od bube?

Bio je tu svojevremeno kod nas tako neki mali jd,sa bubinim motor.
Uvazeni lokalni vw majstor je tvrdio kako se fabricki ugradjivalo u jd.

Kada je John Deere preuzeo fabriku Lanz i počeo proizvodnju kombajna u njoj jedan model kombajna nosio je motor od VW i to od 1192 kubika benzinski i taj motor je poznat iz VW Bube 1200 koja se 70 tih godina proizvodila u Sarajevu odnosno u Vogošći.Neki modeli Claas-a su ugradjivali motore od 1600 kubnih santimetara i ti su se motori ugradjivali u VW bubu 1600 S i u kobi vozila i u 1600TL ....

Ma Rale, kod mene su putevi tako uzani da svi kombajni idu preko njiva, a samih kombajna kod mene u selu ima 15, tako da sezona traje jedva 10 dana!
Ja bih to kupio za sebe, jer bih sejo vise zitarice, a ako se dohvati i sta pored moje, normalno nebih propustio, vec da se odradi.
Da ulazem u veci kombajn neisplati se , jer ih ima puno, a svake sezone kupi jos neko, tako da , sta se uradi, OK, a ako ne i nije puno za platiti, to se vrati u sezoni!

za te pare...idi begaj.....motor od golfa 1, a vidim ucestvuju i hladnjak od 539 i Z-101,motor ti nije problem za odrzavanje,bolje to nego da je benzinac iz bube,za tvoje potrebe OK

Ma Rale, kod mene su putevi tako uzani da svi kombajni idu preko njiva, a samih kombajna kod mene u selu ima 15, tako da sezona traje jedva 10 dana!
Ja bih to kupio za sebe, jer bih sejo vise zitarice, a ako se dohvati i sta pored moje, normalno nebih propustio, vec da se odradi.
Da ulazem u veci kombajn neisplati se , jer ih ima puno, a svake sezone kupi jos neko, tako da , sta se uradi, OK, a ako ne i nije puno za platiti, to se vrati u sezoni!
Znam ja kako je to , ima njiva iz kojih gledam u moje dvoriste a putujem do njih 15 km odlazim u manastiricu pa se vracam u selo zbog 300m neodrzavanog puta

Nazad
Vrh