Claas

Evo danas smo sredili slova nemože se vršit kiša sere pa eto .. :D
30vmbcz.jpg

Taj pored služi (kada mu se prvo naduva zadnja guma) da izvuče hedere iz šupe, a posle oni sami vuku hedere!

Gospodine velja IMT 540 prelistajte malo ovu temu pa ćete pronaći koji je kombajn naravno ako Vas zanima!

Danas dva terena.Na prvi teren prema Bačkoj Palanci me vozila žena jer mi je bilo loše zbog ove promene vremena, a ovi moji pacijenti to ne prihvataju nego sam morao na teren da otklonim nedostatke na dva Lexiona 440.Na jednom nije hteo da menja obrtaje vitla a drugi da isključi sečku.Evo slike nakon završenog posla.
slika018.jpg

Nakon toga sam sam otišao u jedno mesto pored Novog Sada u koje je pre par dana stigao novi (polovni) kombajn koji jako dobro izgleda sa relativno malo sati.Na kombajnu je uradjena defektaža i nakon otklanjanja nedostataka kreće u žetvu!
slika019.jpg

slika020.jpg

slika021.jpg

slika022.jpg

I meni je jako lep, ajde molim te malo vise podataka iznesi o njemu radne casove, godiste, ucinak......

Ima veci bunker i jaci motor sa novijom kabinom ostalo koliko vidim da je sve isto kao i kod starijeg modela

Ovi kombajni su se proizvodili od 1998 do 2000 godine odnosno svi koji nose oznaku VX.Na njemu je PERKINS motor 1006 od 160ks.Ima 5 slamotresa kao i svi kombajni koji nose oznaku 88, širina bubnja 132.Razlika izmedju običnih i VX kombajna je u načinu uključivanja pogona.Sa hidraulične pumpe pogona se uzima deo ulja sa pumpe za napajanje i pomoću 3 elektro-ventila se uključuje pogon vršalice, pogon hedera i pogon kipe.To je sistem niskog pritiska jer on iznosi oko 20 bara.Znači izbačene su one ručke za uključivanje sa leve strane i sada se uključuje pomoću prekidača, a kipa se uključuje sa prekidačem na podu odnosno nogom.To i Lexion kabina ga čini različitim od obične 88 i još naravno bunker koji se kod ovih kombajna može otvoriti pozadi celom širinom.Nisam siguran u broj radnih sati pa da ne iznesem pogrešan ostajem dužan da to naknadno napišem!

Zahvaljujem na brzom odgovoru! Po mojoj slobodnoj proceni kombajn sa slike ima 1500-2000 radnih sati. Taj VX mi je zapao za oko pre nekog vremena bas zbog te kabine i primetio sam koje se godine proizvodio ali nisam znao karakteristike. E sad opet jedno pitanje: Koji je bolji po tehnickim resenjima i kapacitetu 88 VX ili Mega 204?

Mega 204 zbog APS (a Vi znate šta je to) 20% veći protok mase!Kretko i jasno.Što se tiče radnih sati mislim da je manje ali ostajem dužan da to napišem!

Nazad
Vrh