Claas

@ panonstib
Ove slike gore što ste okačili, pa to je iz mog sela... Šta ste mu radili, mislim na kombajn, ako nije tajna?

Gospodine @Shale,
sve je moguće pa da je i ovo slikano u Vašem selu.Nije tajna redovni pregled i servis kombajna.

Nije moguće, nego je sigurno, poznao sam po nalepnici... Dobar je to kombaj, a i dosta on radi kod nas....

I nemorate ono Gospodine, ipak sam ja mlađi od Vas...

Ja verujem Vama da ste prepoznali kombajn.
Kombajn je odličan i vlasnik ga održava po propisu, a koliko radi, e to stvarno ne bih znao da Vam kažem.
Nije bitno da li ste mladji da bi Vas oslovljavao sa gospodine nego da li Vas poštujem ili ne!!!

Što se tiće mehanike na kombajnu gotov je imam jos sutra stavit novi lanac u levator ovršene mase i neka dva lima ispod a motor djelovi svi novi su u garaži ali su klipnjaće kod majstora moraju se izmjenit ćaure gore gdje se ubada u klip ... upresane su nove košuljice u motor,novi leteći ležajevi, aksijalni,svi novi klipovi,karike,garnitura brtvi jedino radilica i klipnjaće su stare, a glavu i pumpu motora nemoram radit jer je prije mene to obavljeno .. tako da bi u iducu srijedu trebo ici kosit ječam vidit cemo .. :D

@ratarhr

Trebao bi pre nego sto krenes kositi jecam, da napravis bar nekih 5radnih casova motora da se malo razradi motor posle generalne.
Jer ce u tih prvih 5 sati i ulje trositi dok sve podmaze kako treba.

To ce majstor da rjesi kada ga metnemo gore radit ce u leru da vidimo kako se sve to vrti naravno da necemo odmah zakosit prvu cu malo po dvoristu vozat da skuzim kako to ide .. nismo neki vozaći ali skuzit ćemo .. !

evo i mojih danasnjih poslova

Ovo je moj pomoćnik danas.Ja i on danas namontirali i podesili korpu......(ps.naravno da nije on dizo,ja sam sve sam a on samo dodaje ključeve:osmeh:)

25iwwe8.jpg
zavrsene pripreme ,moze u njivu ako ne bude :kisa:

@Hrnciar: podseti me na onaj vic o vodoinstalateru i šegrtu. Dobio vodoinstalater radni nalog da izađe na teren da proveri vodove u jednom gradskom šahtu. Ode on tamo i povede šegrta sa sobom. Kad su stigli do šahta i skinuli poklopac... A ono - jezero go*ana! Šta će majstor, uzme ključ, udahne vazduh i zaroni u go*na. Nema ga 5 minuta, kad izroni i traži ključ 24. Šegrt mu doda. Zaroni majstor opet i nema ga novih pet minuta. Kad je izronio, traži mu ključ 32. Šegrt mu doda i ovaj opet nestane u go*nima... Kada je treći put izronio da traži ključ, napomenu šegrtu: "uči, sine, zanat inače ćeš celog života samo ključeve dodavati!" :haha:

A sada konkretno. Slike sa jučerašnje prakse:

Dominator 96 i John Deere 1177 Hydro 4

1zqdfyh.jpg

2me7swg.jpg

Dominator 106:

5cxet3.jpg

2r2nhug.jpg

v79hea.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Potrebna mi je pomoc oko varijatorske remenice za dobos greje obe strane remenica i kajs sta moze da bude u pravcu su u pitanju je klas konsul molim brze odgovore

da se pridruzim vama koji vozite ljute masine marke class kupio sam i ja merkator 60 sa 1600sati kombajn je u odlicnom stanju sad me zanima iskustva kakva imate sa classom el imaju neku manu kojom brzinom se obicno vozi i to ja sam dosad imao john deer i vozio sam drugom samo kad bas mnogo gusto isao sam prvom problem sam jedino imao sa gorivom koliko god cedio uvek se zapusavalo i dobijao negde vazduh ostalo sam bio zadovoljan i jos jedno pitanje ima drug heder od dominatora 80 4m hoce da menja za heder od 3m ili maksimalno 3.2m ako neko ima pozdrav sutra cu slike postaviti :D

@Dejan Dj: proveri da li ti kaiš ulazi preduboko u varijatorsku remenicu. Ako se to desi, onda se kaiš zaglavljuje i pri obrtanju remenice se čupa.

da se pridruzim vama koji vozite ljute masine marke class kupio sam i ja merkator 60 sa 1600sati kombajn je u odlicnom stanju sad me zanima iskustva kakva imate sa classom el imaju neku manu kojom brzinom se obicno vozi i to ja sam dosad imao john deer i vozio sam drugom samo kad bas mnogo gusto isao sam prvom problem sam jedino imao sa gorivom koliko god cedio uvek se zapusavalo i dobijao negde vazduh ostalo sam bio zadovoljan i jos jedno pitanje ima drug heder od dominatora 80 4m hoce da menja za heder od 3m ili maksimalno 3.2m ako neko ima pozdrav sutra cu slike postaviti :D
Pozdrav ja imam mercatora 70 svi mi kazu da vozim prvom, ali ako je pšenica rjeđa danas mi kaze mehanićar da vozim drugom ali naravno ne varijator do kraja tj. nekih 5kmh ja mislim da je maksimala stari su to kombajni za neko ekstra vršenje, ali mogu napravit posla, ovo za gorivo ja sam imo neko pleteno crevo i dok nisam kupio pravo gumeno vuklo je zrak .. ako te šta zanima javi moj je sređen motor sastavljen ceka se viljuškar da ga se gore stavi .. !

Danas motor završen treba ga u ponedjeljak dignit na kombajn, stavljeni su novi leteći i aksijalni ležajevi nove klipnjače klipovi karike nove brtve, nove košuljice ili (stubline) .. evo koja slika kako se to radilo .. :D
Sada je kombajn cijeli završen sve je napravljeno još ujutro treba stavit pinjon koji mjeri okretaje bubnja i to je to, promjenjeni su lanci u levatorima, lopaticce neko remenje,ležajevi na slamotresima,ležajevi na bubnju, bubanj vađen stavljani novi nitnovi iznutra,nova korpa, prebojan, nove letve u grlu novi pod u bunkeru, nova spirala u bunkeru, novi limovi na spiralama ovršene mase i povrata, svi novi ležajevi jedino još mjenajć nismo radili ćak smo i hidraulićni sistem neke filtere unutra u radnoj hidraulici orginal kupovali cilindre prepakovali i nema više šta .. !

Nazad
Vrh