Cisterne za osoku

nikad nisam ni voleo matematiku.
Post je spojen: [time]1289514400[/time]

r2*PI*h
r2.pi to mi je jasno ali sta ti je h ? :sta:

Auuu Gospodine @ribici
nije da Vi niste voleli matematiku, ja mislim da ste i slabo posećivali nastavu.
Formula r2*π*h predstavlja zapreminu valjka.Pošto Vaša cisterna poseduje i dva dna rezultat će malo ostupati, ali ako ovu formulu proširimo još sa dva loptina isečka mislim da od proračuna zapremine cisterne neće biti ništa.Zato Vi dobijeni rezultat malo povećajte i to je to
r2*π je površina kruga
h je visina odnosno u Vašem slučaju dužina cisterne

Ako sve mere uzmete u metrima (m) rezultat ćete dobiti u m3
1m3= 1000 litara (l) :cao:

Robici mozda lakse shvatis ovako
izmjeriš širinu na sredini, podjeliš sa dva i to na kvadrat puta PI puta visina.

Nezezajte covijeka matematika mu nije jaca strana a zato sigurno zna druge stvari puno bolje od nas.Ima nas ovdje kojima neide zemljopis-geografija koliko sam primijetio,a stacete nismo svi doktori.

Ne zezam coveka,jedina stvar koju mu mogu pomoci jeste da mu objasnim kako da izracuna zapreminu i nista vise ja ne znam oko cisterni. :cao:

Evo i mog doprinosa ovoj temi. Slucajno sam naleteo u oglasima na ove slike.

j65wr4.jpg
302unmb.jpg
2vl8wpe.jpg

Mislim da sam prikacio slike na pravo mesto.

e moj prijatelju,ja neznam ko je od nas ovde toliko jak da moze sebi ovako nesto da priusti...cena je osecam prava sitnica

Za nas cena nije uopste bitna jer mi nemamo para pa nam zato i ne smeta cena sto j visoka 16000e

Bitno je da pratimo novitete pa makar to bilo preko interneta. Nisu nista srecniji od nas ni oni sto poseduju ovako nesto. Aj :ppozdrav:

imam problem sa cisternom,to jest sa fals vazduhom :udri: vuce fals vazduh nazad di prikopcsavam usisnu cev,di mogu naci original dihtung gumu ili sta je naj bolje resenje?stavljao sam un utrasnju gumu od bicikla i u gumu uvukao sam krpe bilo je dobro dok nisam napunio 5,6 puta cisternu i posle pocinje ponovo da vuce fals.po mome naj bolje napraviti dihtung gumu,ali od cega?

di mogu naci u okolini novog sada,posto nisam upucen di se mogu kupovati :ppozdrav:

imas u svakoj prodavnici gde prodaju vodovodni i kanalizacioni materijal,uzmi ono rebrasto dvoslojno.

Nazad
Vrh