Cisterne za osoku

Zoran Kostović, ivan610988, ljudi, mnogo mi se dopala ova vaša prepiska pa mi slatko da se uključim. Ako ova seka sa avatara ima bliznakinju ili dve pa da to bratski podelimo, zeleni stiže na moj račun (volem i cice i gvožđe ali cice ipak više :D ) a daće Bog jednog dana i za zelenka sa Zoranovog avatara :bravo:

Da ne bude potpuni off
2r7o6dg.jpg
:haha:

::traktor:: 1111 postova :veseljak::

danas mi se prvi put desilo da se prepuni cisterna i da uvuce pumpa vodu,malo sam se zapricao pa nisam obratio paznju.pocela da izbacuje na pumpi vodu.jel se to desilo vec nekome?jel potrebno da rasklapam pumpu?

to sam odma izpraznio.posle sam jos napunio dve cisterne,nisam nista primetio da se nesto desilo.od pre se cuje neko kuckanje u pumpi,moracu rasklopiti i da vidim sta je to.jos nisam razklapao takvu pumpu,sta bi trebalo zamenuti kad se vec razklopi?

I moja cisterna je 'popila' pre mesec dana. Isto sam postupio kao Matic, ocistio i teraj dalje. Povremeno povuci onaj ventil izmedju case i pumpe jer hoce da se desi da zariba ako nije podmazan pa onda popije malo vise..

Moja nemože da popije..... U poklopcu na vrhu cisterne ima loptu koja zatvori da u crevo i dalje u pumpu nemože da uđe voda....

to bi trebalo da ima svaka cisterna,desi se da istruli korpa što drži gumenu loptu pa ona ispadne...
u upustvu za rukovanje majevica cisterne piše da povremeno treba u neku posudu nasuti nafte pa prineti usisno-izduvnoj cevi pumpe da usisa tu nafu,plastičnu čašu treba pre toga udvrnuti

I kod mene ima kugla i neki prelivni sifon tako da nema sanse da provuce vodu ili osoku dopumpe
Post je spojen: [time]1293457020[/time]

Na mojoj cisterni je ta korpa istrulila i lopta ispala. Napravio sam drugu korpu ali se u medjuvremenu deformisala lopta tako da to opet ne funkcioniše. Kupio sam novu loptu još pre 5-6 godina ali mi se više ne ulazi u cisternu zbog te gluposti.

ima i kod mene te gumene loptice,ali propustila je.*montoya*di treba tacno da se sipa nafta?moguce da to nije lose,malo opere pumpu iznutri.

robert je napisao(la):
to sam odma izpraznio.posle sam jos napunio dve cisterne,nisam nista primetio da se nesto desilo.od pre se cuje neko kuckanje u pumpi,moracu rasklopiti i da vidim sta je to.jos nisam razklapao takvu pumpu,sta bi trebalo zamenuti kad se vec razklopi?

Zameni sve lezajeve i lopatice kad vec otvaras.. I detaljno je ocisti, vodi racuna da ne ostane nesto unutra, upadne neko kamence ili tako nesto. Operi sve delove naftom, obrisi, hermetik, dobro stegni, nalij sveze ulje gde treba i vozi misko.

A sto se tice vode u pumpi, nije strasno. Samo pusti malo vise ulja u nju i izduvace ona to.

Kojiću koliko si odro Čađu ::namigivanje::
robert je napisao(la):
ima i kod mene te gumene loptice,ali propustila je.*montoya*di treba tacno da se sipa nafta?moguce da to nije lose,malo opere pumpu iznutri.
naspeš u odsečenu flašu 1l nafte i poturi pod usnoizduvnu cev od pumpe,ja to praktikujem bar jednom godišnje,tako da su me prve lopatice služile 15 god. a ni tad nisu bile crkle,nego već kad sam otvarao pumpu radi pregleda stavio sam nove

MONTOYA je napisao(la):
Kojiću koliko si odro Čađu ::namigivanje::
robert je napisao(la):
naspeš u odsečenu flašu 1l nafte i poturi pod usnoizduvnu cev od pumpe,ja to praktikujem bar jednom godišnje,tako da su me prve lopatice služile 15 god. a ni tad nisu bile crkle,nego već kad sam otvarao pumpu radi pregleda stavio sam nove
e to cu prvom prilikom uraditi,cim budem isao negde da vucem vodu.

izvadio sam lopatice,lamele(ko kako vec zove) nove jos nisam video,tako da ne znam dali su istrosene ili nisu,sirina je 35 mm.u poslednje vreme malo mi bilo sumljivo kako vuce vodu,dok vuce usisno crevo se stalno drma(skakuce)to se nije desavalo u pocetku,jel to normalno ili?i recimo kad izvlacim skoro ceo dan,posle 5,6 cisterne sporije vuce vodu,vakum je 0.3-0.4 ne znam zbog cega ne mogu da stavim sliku,nemem cak ni onu opciju gde pise postavi sliku

Nazad
Vrh