Cisterne za osoku

Ja sam nekidan kupio Kirchner 4000l polovna, pocincano bure, okolo nema packe, pumpa Hertell 5000, medjutim nisam je probao kod gazde(inace svercer), posto nas je hvatao mrak, a trebali voziti kuci 250km. Na oko gladac unutra jarac, ujutro kad sam je otvorio gornji dio bureta kao nov ali donja polovina upola propala, kad sam je poceo puniti tako se i poce slijagati za nekih 10 cm, do kraja dana se uvila sa bocnih strana. Gazda nece ni da cuje da je podvalio tako da sam pao nesto oko 2500e. Sad cekam ponude da radimo novo bure tj samo cilindar posto su ceone strane uredne. Zato veoma oprezno sa kupovinom i nista na rijec. Skola se uveliko placaaaaaaaaa:ppozdrav:
Pa ti si naj..ao nacisto. Mnogo cisterna sto dodje kod nas su zele za otpad, a neke su presvucene unutra poliestterom kako bi im se produzio vek jer je spao sloj cinka i pocela je da ihhvata korozija. Kad sam isao u Crnjelovo pre 2 godine, cena za cisterne je bila 1km po litru zapremine.

Pa ti si naj..ao nacisto. Mnogo cisterna sto dodje kod nas su zele za otpad, a neke su presvucene unutra poliestterom kako bi im se produzio vek jer je spao sloj cinka i pocela je da ihhvata korozija. Kad sam isao u Crnjelovo pre 2 godine, cena za cisterne je bila 1km po litru zapremine.
Kod koga si bio u Crnjelovu, ja sam ovo najebao u Batkovic kod Bjeljine Neki Bobic Sajo me zajebao upoprijeko, pa mjenjao sam svoju cisternu koja mi je bila mala 2600l 2000km, i doplate jos oko 2500km, transport uglavnom sveukupno oko 4900km je izasla, a dobio sam ponudu sve da se sredi novo bure i da se ceone strane navare da se ojaca od osovina do rude, i zastita nekim specijalnim bojama za brodove , navodno garancija na boju 15 godina, sveukupno 3400km. Tako da sam na teskom minusu i neznam sam sta da radim. Ali sve u svoje vreme gleda neko odozgo. :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Gdje si kupio? Treba to javno reći da bi drugi znali i bili oprezniji.
Batkovic, selo kod Bjeljine ,,gazda,, je neki Sajo Bobic, kad sam ga ujutro nazvao jednostavno kaze skinimi se sa one stvari, gdje bi ja bio kad bi stvari vracao, da nepovjerujes bezobrazluka a usminkana je da nemozes nista primjetiti , cak i naljepnice od te firme poliljepljene, za zivi prevaranti.

E vala ne secam se imena coveka. Obisao sam ih sve u selu i on je bio najpovoljniji i imao je najbolje cisterne. Kod ostalih su bile malo bolje nego ova kao sto si ti kupio.

Kod mene dodje nova Majevica od 3200l pocinkovana 6950km, imam je novu na 3 km od sebe, al mala mi pogibo odajuci po njivi, a nemam napretka a preko 150m3 osoke. Zato sam isao na vecu tj4000-5000l, a traktor mi je 80ks pa te male ko vreca izgledaju za njim. U Samcu je ima Fligel 5000l nova izadje negdje oko 15,5 h km, sto mi je opet previse za nju dati. Pokusavas proci jevtinije a izadje mnogo skuplje, sad smo prosli ovako a sledeci put zna se da ide samo nova, pa kud puklo da puklo.:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

E vala ne secam se imena coveka. Obisao sam ih sve u selu i on je bio najpovoljniji i imao je najbolje cisterne. Kod ostalih su bile malo bolje nego ova kao sto si ti kupio.
Ne znam da li ces uspijeti otvoriti ali ovo je njen link http://www.olx.ba/artikal/18057244/cisterna-za-osoku-4000l/ pa ocijeni kako je izgledala na oko tj na prvu.

Poslednja izmena:
E verujem da si dobro najebao jer sam ja gledao tu cisternu,ujak je moj video i kaze spolja nova al je nije otvarao,da mi broj,ja nazovem,kaze sajo nova unutra ko i spolja,cena 2200, i odeemo sledeci dan da je pogledamo,gazda sajo nije bio tu,samo zena,cisterna nabijena na zid i zena kaze nije ona otvarana kakva je napolju takva i unutra,mi je izguramo otvorimo kad ono sto ti kazes od pola na vise kao nova a nadole nema cinka ko da je sodu vozila,a pokleknula na sovinama,poklopac premazan,krivo mi sto si je bas ti uzeo ,ja posle uzmem od drugara agrarovu od 3000l za 2000 evra,iz svajcarske doterana,kaoo nova,za 3minuta puna.

Nemogu da vjerujem da si gledao tu cisternu, jos on spominje da su dolazili neki Srbijanci i da oce da kupe, ma sve ubrzavao, a prevaranti malo reci imaju pricu, jos kad smo dogovarali kaze moze se probati, otvoriti, sve mora biti uredno, i kad si posten svakom vjerujes, Al sta je tu je, necu crknuti, al dobro sam se oprzio. I kod ove je pumpa dobra, vuce na 540 kardana i 1100obrtaja motora, za nesto oko 3 min tisam mjerio, izvukao sam sa njom nekih 10 cisterni, ulekne se sa strane malo legne na osovine, pa kad napuni vratim pritisak da se izravna koliko toliko do njive.

Kontra pritiskom vratim ja izgled bureta koliko toliko, ali gdje nalijezu nosaci osovina tu je najtanje i nezelim rizikovati kad ce se u putu raspasti, sredicu je i za 10 god bi trebao biti miran, bar se nadam, trebam jos rezervne lopatice za pumpu naruciti iz njemacne, za nedaj Boze, pa ponovo u radne pobijede.

Molim te reci mi da li si menjao gume na njemu, meni su trenutnoTrelleborg 350/60 R15.5 i pri kraju su, kupio bih iste polovne ili nove al nigde ne mogu da nadjem. Zanima me gde mogu da nadjem odgovarajuce?
ove na mojoj cisterni su 18" Continental i stare su kolko i cisterna, ovakve nigde nisam našao razmišljali smo o preradi na gume od prikolica za slepere one niske sirike ali treba iseci srce felne, neka idu ove dok mogu pa cemo videti.

Poslednja izmena:
Ne znam da li ces uspijeti otvoriti ali ovo je njen link http://www.olx.ba/artikal/18057244/cisterna-za-osoku-4000l/ pa ocijeni kako je izgledala na oko tj na prvu.[/QUOTE]
Ne znam da li je to jedan od trgovaca kod kojih sam bio jer ih je puno selo. Neki zagule sa cenom, a jedan je poceo da mi pametuju o cisterni, kako se radi i kao da je to svemirski brod, a on kapetan a on kapetan Enterprajza, tako da sam odmah rekao do vidjenja. Uglavnom, samo kod jednog coveka su bile masine koje nisu lickane, a cisterne su bile otvorene tako da je svako mogao pogledati kakva je unutra. Kaeser od 3200l u odlicnom sttanju je bila 3200km, no ipak sam otisao kod drugog coveka u Janju (Za kog imam samo reci hvale) i za 1000e kupio cisternu.
Ta sto sam kupio ne radi na principu vakuma u buretu, vec ima neku pumpu kao burgiju koja povlaci vodu, a bure je od poliestera na pocinkovanoj sasiji. Jos mi je covek dao klasicnu vakuum pumpu (sa 7 lamela) za cisternu koju sam remontovao jer je od stajanja bila zalepila na lopaticama i pripremio za kamion. Sramota me jer ima 2 godine da sam kupio, a ja jos nisam preterao cisternu::sramota::.

Kolege, kupio sam skoro novu Majevicu 3200 litara, i potrebna mi je za zalivanje voćnjaka. Pošto nemam iskustva možete li mi reći, da li mi je pumpa uopšte potrebna na njoj, pošto ću je puniti drugim crevom, jer mi nije prilazan bunar, tako da moram da otvorim neki otvor odozgo. Koji je princip pri izbacivanju vode iz nje, da li je pumpa i izbacuje napolje ili se ona cedi pozadi na svoj sopstveni prirodni pad. Treba mi neko rešenje da iz kabine pustim i zatvorim vodu kad mi je potrebno, pa ako neko ima neku preporuku, bio bih veoma zhvalan.

ZICAPROM

Nemam cisternu ali sam radio sa Majevicom 3200l, tako da se nadam da ce ti odgovor koristiti. Za praznjenje cisterne mozes koristiti "slobodan pad" ili druga opcija praznjenje pod pritiskom kada zakretanjem ventila na pumpi dolazi do promene smera vazduha, tj. umesto da izvlaci pumpa vazduh iz bureta i time pravi vakum, pumpa usisava vazduh i ubacuje u bure praveci pritisak. Za otvaranje i zatvaranje ventila iz kabine mozes prekopirati mehanicki sistem sa Creine, a mozes ubaciti i hidro cilindar sto je lakse za upotrebu.

img0001.jpg

cisterna-gnojnicu-5000l-fliegl-slika-35956732.jpg

Cisternu sam sredio, stim da je sada 4700l, cilindar je sada 420cm duzine, slike cu okaciti dok uhvatim vremena. Sve u svemu rijeseno stima da je kostalo 3700km, Puno ali sta da se radi. Nadam se da ce me posluziti narednih 10g, pa ce mo nesto novo traziti. Ovo zadovoljstvo kosta 6750 e + 17%pdv =7900e
http://i.imgur.com/MxONzbp.jpg

2j3pk53.jpg

2j3pk53.jpg

2j3pk53.jpg

2j3pk53.jpg

2j3pk53.jpg

Danas stigla prinova:osmeh:. Nije za traktor, ali... Za prodavca kojeg verovatno znaju pojedini clanovi imam samo reci hvale. Za dan je skinuo jednu i nabacio drugu nadogradnju. Veoma posten covek.

Rec je o Mercedes-Benz FAP 1217, 1988god. OM352A motor mislim da je u njemu. Kamion utegnut bas bas. Nadogradnja Utvina 7m3 i trebalo bi je spolja ofarbati. Potrebno je ugraditi vakum pumpu koju imam spremnu, samo mi trebaju bravar i metalostrugar da to lepo upakuju:osmeh:. Legendarni FAP 1414, koji je od sredine maja meseca prevalio 30.000km u uslovima teske eksploatacije je dobio pojacanje:ppozdrav:
Moze li mi neko objasniti cemu sluzi ovaj ventil od vakum pumpe?

---------------------------------
Nesto me zeza uploader za slike. Ne radi dodaj.rs, a sa ovim drugim e nesto ne snalazim bas najbolje.

Poslednja izmena:
Radi se sa cisternom vec par meseci.Nikako da postavim slike.Uzeta je od trgovca dosta korektan covek,ove ostale sto sam gledao tada sve krs od cisterni slikane odmah posle pranja kad se vidi uzivo razocarenje i dosta njih nije zelelo da otvori dance da vidim bure sa unutrasnje strane,kao na vidjeno moze da se proba i nista vise.Dosta cisterni je zamazano ko nekim srebrom sve po rukama ostaju tragovi da ispadne da nije puno korodirala.Prethodna koju sam imao jugometal ni blizu nije ovoj.Moze da je vuce 539 kako je podvozna.U buretu se nalazi mesac tako da je nemoguce talozenje zemlje i peska uvek je cista.

slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]

Agrar pravi mozda i najkvalitetnije cisterne. Pored njega tu je i Kaeser, koji je takodje odlican. U Rumi na vaseru drze ih zatvorene na jednom srafu (oni posteniji trgovci) i mogu se otvoritida se vidi pravo stanje.

Nego postoji li nekakav plovak koji reaguje kada voda dodje do odrwedjenog nivoa da iskljuci pumpu ili preusmeri vakum na usisavanje vazduha?

Ima plovak gore ako se desi da usisa nesto tecnosti vidi se na slici mali rezervoar i na njemu ventil za ispustanje.

Nazad
Vrh