Cisterne za osoku

Ovako je zavrsila cisterna kod komsije sa tek novim buretom od 4mm .u brodogradilistu radili novo i komsija zakaci za rusa i kardan na 1000rpm. Toliko se deformisala da se nije mogla ispraviti i kupili novo bure ponovo stim da su posle uradili prstenove spolja kao rebra i vise nema problema. Stim da je vise nepozajmljuje nikome

Ujak mi se ponovio, 5.000 L. Ima mališa da se muči. Hteo je on i veću, ali i ova će za IMT 542 biti sasvim dovoljna.
201412051333571.jpg

Je l' može neko da pošalje kontakt firme koja može da napravi bure. Ja isto imam Majevicu 3.200 L i iskoristio bi čela sa stare cisterne. Da li ima neko da radi u okolini Sombora ili Kule?

Sad je u vlasnistvu holandjanina tako da bih rekao da se ti,me nebave sigurno visa a i da se bave bila bi sigurno paprena cena. Ja sam radio do 2009 god i posle toga je unisteno sve od strane privatnih zakupnika bolje reci lopova i unisteno sve i prodato. Isto je radjeno ko i Montoji takoreci samo valjak ali nisu ni ojacanje stavili. ovu drugu su posle komsije ojacavale spolja prstenovima i dan danas radi. Tako da najverovatnije od toga nema nista sto se tice posla.

Imao je dobru zamisao. Samo pitanje je koliko je trula i dokle ce da traje.
Kad sam kupovao kamion cisternu, prodavac kaze da je bure od komprespra (sad da li je rekao 8 ili 10mm). Staro bilo istrulilo pa mu ovo bila najjednostavnija solucija. Verovatno je jace od ovih traktorskih cisterni. Medjutim, kad sam pravio vrata za ciscenje, tad sam se iznenadio. Debljina nije ni 8 ni 10mm, vec 14mm!!!

Posto su se oni odlucili za ispravljanje verovatno da i nije mnogo trula. A i cini mi se da je lepo primila var, a na tankom ili trulom buretu odmah bi progorelo.

U Majevici je bure od 3.200 litara 150.000 rsd ali nisam dobro razumeo da li sa ili bez pedervea.

Poslednja izmena:
Metalo promet Kula sece i savija usluzno,mislim da moze i vece precnike,nama su radili za pec na bale.Bure od 3000 l nije mnogo veceg precnika.

[video=youtube_share;bmgXRBL5lss]http://youtu.be/bmgXRBL5lss[/video]

Malo radio danas

Da li neko zna uzrok zbog cega vakum pumpa trese/vibrira,na cisterni majevica 3200l koja je isterala svega 50 tura(znaci nova )
, nema miran rad?
Izduvava a nece da usisava... sve sam zivo poravnao i inzenjera i konstruktora i kontrolora, ma sve !
Hvala svima koji budu pomogli ka resavanju problema.

Da li neko zna uzrok zbog cega vakum pumpa trese/vibrira,na cisterni majevica 3200l koja je isterala svega 50 tura(znaci nova )
, nema miran rad?
Izduvava a nece da usisava... sve sam zivo poravnao i inzenjera i konstruktora i kontrolora, ma sve !
Hvala svima koji budu pomogli ka resavanju problema.

Vibracije mogu da poticu i iz sklopa zupcanika na ulazu za pogon pumpe ili ako se zaglavila neka lopatica na rotoru ili se nedaj boze strosila ali u svakom slucaju ako je problem pumpa odnosno vibracije nista dok se ne rasklopi, rasklapanje je dosta jednostavno i nemoze se nista zeznuti. A sto se casice tice ocisti je pa probaj.

Da li neko ima mono-puznu pumpu ili zna nekoga ko ih popravlja. Ovako izgleda
pumpa.jpg
otvarali smo je x puta i svasta pokusavali ali nece da povuce. Svaka pomoc bi dobro dosla. Hvala unapred.

Nazad
Vrh