Cisterne za osoku

Ljudi, koliko para vredi Majevica 3200l, plastificirana iznutra. Nesto malo radila, fabricko stanje. Treba mi za vucu vode, za prskanje useva. Tako da nije bitno. Tako da mi kazite, koja je povoljana cena?

Odlina je ova cisterna.Ja planiram da uzem neku ali malo vecu oko 8-10000lit.Jel ima i mesac cisterna?
Mislim na ovu Fiegel cisternu

Moze li neko da mi kaze kako da pogledam je li pumpa cisterne u dobrom stanju? Ako nemam gde da je probam moze li nekako da se zna jel vuce dobro. Treba da gledam jednu kaiser 3500l i agrar 3200l, cene 1850e i 2000e?

Moze li neko da mi kaze kako da pogledam je li pumpa cisterne u dobrom stanju? Ako nemam gde da je probam moze li nekako da se zna jel vuce dobro. Treba da gledam jednu kaiser 3500l i agrar 3200l, cene 1850e i 2000e?
Najbolje je ako covek dozvoli da se proba. Tada ces videti pravo stanje pumpe. Ako je pumpa dobra, napunice cisternu za oko 5 minuta. A ne boj se ni te vakum pumpe. Na njoj stradaju lamele, tj. potrose se. Prilikom remonta, menjaju se one, 2 lezaja i 2 semeringa. Lamele su od bakelita i nisu skupe, a prave ih po meri. Za pumpu je bitno da ima podmazivanje kako se lamele ne bi spalile i pumpa zaribala. Inace, te pumpe na stranim cisternama bi trebalo da su jace od ovih na Majevici. One imaju mislim 5 lamela, dok ove strane imaju vise. Ja imam jednu remontovanu sa 7 lamela, spremna za ugradnju:ppozdrav:.

Imam takvu AGRAR-ovu, odlicne cisterne.Navuce za 3-5 minuta.Ima i mesac unutra.Imam je vec 10-ak godina i odlicno se pokazala.Moracu ove godine da joj promenim pakovanje na mesacu.

ja imam keiser 4000 lit.vec par godina 77god.pocinkovana ekstra cisterna,izgleda bolje nego nova majevica,kod nje je potisak resen tako sto ima cevi od 5/4cola koja se racva i ide na dno cisterne na njoj su izbusene rupe na koje je navucena debela guma,koja prilikom duvanja pustaju vazduh napolje ali nedaju da ista udje u cev,i kad praznis ona sve sa dna dize i nepostoji sansa da se ista natalozi u noj,kao sto sam imao priliku da vidim creinu kako ljudi izvlace talog iz nje

U utorak cu pogledati i agrar i kaiser, inace meni ne treba za osoku vec za dovlacenje vode za zalivanje maline i kupine.

J.bem li ga. Meni to isto:osmeh:
Zanimljivo to resenje za potisak. Moram videti da napravim nesto takvo na jednom od kamiona. Desavalo se nekoliko puta da na 10 kubika isplake ostane 4-5 kubika taloga. Ne mozes da ga izgrnes (sto stalno i radimo jer je masa obicno ljigava i klizi kada se povuce), vec moras da udjes unutra i sve sa lopatom izbacis.
Meni se nekako vise svidja Kaeser od Agrara iako Agrar vazi za No. 1 medju cisternama. Jedini problem kod tih cisterni je viskoko kacanje, pa je vratilo pumpe ispod rude, pa je potrebno visoko kacanje na traktoru kao za dvoosovinske prikolice, a kod kolege je brdski predeo, pa verovatno na traktorima ima automatske kuke.

Pa raznisljao sam i o tome samo sto je to dosta sporiji nacin, ovo je dosta skuplji ali i bolji nacin.

Kod koga si bio u Crnjelovu, ja sam ovo najebao u Batkovic kod Bjeljine Neki Bobic Sajo me zajebao upoprijeko, pa mjenjao sam svoju cisternu koja mi je bila mala 2600l 2000km, i doplate jos oko 2500km, transport uglavnom sveukupno oko 4900km je izasla, a dobio sam ponudu sve da se sredi novo bure i da se ceone strane navare da se ojaca od osovina do rude, i zastita nekim specijalnim bojama za brodove , navodno garancija na boju 15 godina, sveukupno 3400km. Tako da sam na teskom minusu i neznam sam sta da radim. Ali sve u svoje vreme gleda neko odozgo. :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Batkovic, selo kod Bjeljine ,,gazda,, je neki Sajo Bobic, kad sam ga ujutro nazvao jednostavno kaze skinimi se sa one stvari, gdje bi ja bio kad bi stvari vracao, da nepovjerujes bezobrazluka a usminkana je da nemozes nista primjetiti , cak i naljepnice od te firme poliljepljene, za zivi prevaranti.

Dragane pitanje jedno cisternu što si dao u račun "Gazda Saji" jel bila pocinčana FTS,od njega sam ja kupio vrlo brzo posle tvoje kupovine pa reko da nije tvoja bila

Nazad
Vrh