Cisterne za osoku

Danas sam gledao one cisterne o kojim sam pricao. Kaiser nosi gume 18ke balonke i bas je visoka i glomazna izgleda. Stanje onako, sto bi se reklo srednje. Cena 1750 bez kardana i creva ima malo 3-4m. Sve u svemu nije primamljiva ponuda tako da sam od nje odustao.
Agrarovu sam gledao kod drugog coveka, iako je malo manje zapremine od kaisera izgleda dosta dosta manja i lepse uradjena. Gume 15.3 balonke, niska, stabilna. Bure perfektno kao staklo iznutra. Ima dva otvora pozadi, jedan je hidraulicno, jedan rucno otvaranje. Ima kardan i creva oko 7m. Svidela mi se jako, ali cena 2000 i ni evro manje. Skupa, po meni.

Agrarova cisterna je uvek skupa i kad se kupuje i kad se prodaje napravljene su extremno kvalitetno do naj sitnijeg detalja i traju vecno ja sam imao pre agrara majevicu i te dve cisterne se ne mogu porediti jednostavno je smesno svako poredjenje,
Moj glas je za agrar bez obzira kolika je cena ako imas prilike da negde radis sa agrarovom cisternom neces se mnogo dvoumiti kupices je sigurno.

Vidi se po njoj da je napravljena kvalitetno. Bure stvarno kao novo, nigde se ne primecuje da je pocelo imalo da skida cink sa nje. Ima mesac za osoku unutra, mada meni to i nije potrebno jer bih samo vodu vozio, ali nekad ce se i prodavati pa je to naravno plus. A meni za vidu mislim da moze trajati dugo dugo bez problema.

Ako ce biti sigurno samo za vodu onda moze i polovna majevica ili creina pumpa se lako remontuje i jeftina je uz par prepravki slizice odlicno.

Gledao sam i njih, ne bih one manje od 2200 ili 2400, vec samo od 3000-3200l. Cene isto jake, ima onih koje su u losijem sttanju i cene nisu uopste primamljive 1300-1400 dok za one sredjene cene idu i do 2000e, pa nesto razmisljam bolje ova ako nije velika razlika u ceni.

Pa raznisljao sam i o tome samo sto je to dosta sporiji nacin, ovo je dosta skuplji ali i bolji nacin.
Pa i nije puno skuplji a ni sporiji. Jedino benzin treba dodatno sipati, ali je u startu jeftinije. Villager i ostale kineske pumpe 2" kostaju od oko 150e za benzinke do 300-350e za dizelke sa Kippor motorima. Cisternu 7m3 napune za 15-20 minuta. Taman da se ispusi cigara i malo dane dusom. A pumpu posle mozes koristiti i za neke druge nemene (bar kod nas u ravnici):ppozdrav:.

Ne znam da li ces uspijeti otvoriti ali ovo je njen link http://www.olx.ba/artikal/18057244/cisterna-za-osoku-4000l/ pa ocijeni kako je izgledala na oko tj na prvu.
Ne znam da li je to jedan od trgovaca kod kojih sam bio jer ih je puno selo. Neki zagule sa cenom, a jedan je poceo da mi pametuju o cisterni, kako se radi i kao da je to svemirski brod, a on kapetan a on kapetan Enterprajza, tako da sam odmah rekao do vidjenja. Uglavnom, samo kod jednog coveka su bile masine koje nisu lickane, a cisterne su bile otvorene tako da je svako mogao pogledati kakva je unutra. Kaeser od 3200l u odlicnom sttanju je bila 3200km, no ipak sam otisao kod drugog coveka u Janju (Za kog imam samo reci hvale) i za 1000e kupio cisternu.
Ta sto sam kupio ne radi na principu vakuma u buretu, vec ima neku pumpu kao burgiju koja povlaci vodu, a bure je od poliestera na pocinkovanoj sasiji. Jos mi je covek dao klasicnu vakuum pumpu (sa 7 lamela) za cisternu koju sam remontovao jer je od stajanja bila zalepila na lopaticama i pripremio za kamion. Sramota me jer ima 2 godine da sam kupio, a ja jos nisam preterao cisternu::sramota::.[/QUOTE]
Ti si bio u Crnaljevu a ne Batkoviću ;) Tamo ih što uvoze krševe ima preko 30 a u Batkoviću samo Sajo
Retki su koji ne lickaju taj otpad i ne varaju kupce

Pa naravno komso da je otvoren ,i ima toga svugde po svetu cak i u mnogohvaljenoj EU i djubreta iza stale i pored ovratina njive kao i kod nas.
Samo nas ovi nas iprave ludim i isteravaju zadnju paru iz dzepa zarad nekih izmisljenih pravila koja nemaju nikakve veze ni sa svetom ni sa EU.
Gledao sam prosle godine snimak sto je cini mi se clan Tine postavio o farmi krava u Austriji koja deli ogradu sa decijim vrticem, Hrvatske televizije , i ljudi se cude cudom kad ih je Hrvatski novinar pitao kako to moze.
Pokusao sam posle da nadjem taj snimak na you tube i izgleda da su ga skinuli.

Poslednja izmena:
Pa kod nas po gradovima, varošicama i prigradskim naseljima uveliko ograničavaju, zabranjuju držanje stoke
Naše (seosko) smetište hoće da zatvore jer nije ekološko i tu da naprave "eko oazu"... naravno bez drugog rešenja za otpadne vode i sl.
znači umesto jednog mesta stvoriće na desetine divljih deponija svega i svačega ali neko je to zacrtao da nije ekološki i da to treba ukloniti a alternativnog rešenja nema nego da se narod davi u go....

Komsija mi bio mesec dana kod cerke u Svajcarskoj u gostima i covek kada je dosao pun utisaka o njihovoj poljoprivredi.Posto radi u zadruzi zet i prijatelj ga vodili po tom gradu da vidi kako se kod njih radi poljoprivreda i kaze skoro u centru naselja farma krava muzara,a preko puta zgrade desetospratnice i nikome ne smeta malo dalje mini farma koka nosilja i ljudi drze 2-3 krave muzare za svoje potrebe njiva kaze skoro pa u centru i pita on njih kako i kuda dodje kombaj ovi kazu pa ovuda kroz grad i kao u cudu ljudi sti ih to pita.A kaze stali van naselja isli do drugog grada kaze pripisalo im se i kaze njive,sume nigde nikoga kad ono prijatelju stize prijava za nemoralno ponasanje i u firmi ga sef zvao i rekao mu sledeci put 20% sa plate ako nesto tako uradi jer narusava ugled njegove firme posto radi u njoj.A kod nas mozes da se p...res na sred centra odma ces dobiti ponudu za neku farmu ili parove,a kad u avliji imas koje krme i malo zivine odma ti pisu prijave i kazne i mi hocemo u EU,a nismo ni za Balkan!

Jel to otvoren bazen za osoku sa farme :sta:

da otvoren je i jos su dva takva pored. i ne samo da su bazeni otvoreni vec je pored njih i jama u koju bacamo uginule krmace, prasad i posteljicu a kod mene u hr sam za svaku svinju morao zvati kafileriju i imati papire da je odvezena. ovo je u kanadi. cisterne su tvornicki napravljene kao tandem radi lakseg manevriranja i međusobno su spojene a svaka ima cca 19 000 litara (5000 galona) .

Nazad
Vrh