Cisterne za osoku

Mislim da pertinaks i tekstolit nisu isti materijal, tekstolit mora da bude otporan na ulje i temperaturu.
Pertinaks je u principu presovani papir, izuzetno krt i lako puca tako da sumnjam da se može priimjenjivati u ovakvim situacijama. Pogotovo što voli da povuče vlagu i brzo se raspadne.

Peglanje jedne cisterne!!! Ovih dana po ovoj poplavi stigao i ovo na brzinu da ispravim!!!! Malo dizalica malo cekic i kao novo!!! Zaboravih da slikam pre ispravljanja ovo je slikano kad je skoro bila gotova...

051514131645.jpg

Jesam vide se dole profili.. Ali nema vajde od nje!!! Mnogo se istanjio lim na dosta mesta je i procurela ali vezi konja gde gazda kaze... :osmeh:

Jedno pitanje postovani forumasi!...Sa kojom pumpom bi mogao da izvlacim osoku (muljavu malo naravno) , sa jedno 2m dubine i da je crevom transportuje 50-ak m do mesta gde bi je kompostirao. Moze na struju, naftu, benzin, kardan...

Probaj sa Tomos pumpom.... SAmo ako osoka nije bas sa mnogo mulja... Onda Tomos moze to da izvuce bez problema...

I posle svake upotrebe kad izvlači takav mulj obavezno dobro izprati pumpu sa čistom vodom da ne bi naneo oštećenje do sledeće upotrebe dosta njih tako zezne semerig.

Sta sam danas vukao coveku sacuvaj boze.Cist djubar sa jako malo vlage.Ali je majevica odolela.Djubre je pola koka nosilja pola svinjsko.Nikad nije vozila toliku tezinu potpisujem.Legle i duple gume bogami.

Imam jedno pitanje za poznavaoce vakuum pumpi
Posto treba da ugradim vakuum pumpu na kamion, pitam se na koliko obrtaja (maksimum) ona sme da se vrti? Vidjao sam kad ljudi usisavaju sa Rakovicom cepe pun gas, sto dodje oko 540 obrtaja. Pretpostavljam da je to maksimum jer su mnoge masine koje rade preko kardana predvidjene da obraji izlaznog vratila ne prelaze 540 obrtaja.
Puma ima reduktor u sebi kao i pumpe na Majevici, remontovana je i ceka se malo lufta da se ugradi na kamion umesto njene originalne zbog rada na niskim temperaturama, pa bih zamoleio za ::pomoc:;

Imam jedno pitanje za poznavaoce vakuum pumpi
Posto treba da ugradim vakuum pumpu na kamion, pitam se na koliko obrtaja (maksimum) ona sme da se vrti? Vidjao sam kad ljudi usisavaju sa Rakovicom cepe pun gas, sto dodje oko 540 obrtaja. Pretpostavljam da je to maksimum jer su mnoge masine koje rade preko kardana predvidjene da obraji izlaznog vratila ne prelaze 540 obrtaja.
Puma ima reduktor u sebi kao i pumpe na Majevici, remontovana je i ceka se malo lufta da se ugradi na kamion umesto njene originalne zbog rada na niskim temperaturama, pa bih zamoleio za ::pomoc:;
mozes slobodno na 720 obrtaja bez ikakvih problema za pumpu!

Ako je pumpa dobra ona mora da vuce i na 400 obrtaja to znam iz iskustva ja na pola gasa sa stajerom crpim ito pileca govna a on ima 460 obrtaja na kardanu max znaci u pol gasa to je oko recimo 250 mozda obrtaja i vuce kao luda a smes i brze slobodno do 720 ali obavezno kontrolisi ulje za podmazivanje lopatica.Evo malo danasnjeg posla
UG0XGui.jpg

EiEioEe.jpg

Drugari sada sam usao pravio sam mesto gde cu uopste da je stavim.Sutra cu da je slikam odozdo pa vi vidite sta je i kako ja sam iskreno zadovoljan.Kupljena je 2000 godine,nije vukla nista sem ciste vode za navodnjavanje necega neznam tj nisam zapamtio cega.Pumpa odlicna,gume dobre bure super nikad udarana,krivljena varena.To je sto je 1300 evropljana i imas osoku na njivama.Ionako bi ti novci isli u dzep drzavi kao i sve drugo pa onda barem da ih negde zajebemo ako mozemo ali opet uzece oni na sto drugih mesta

- - - - - - - - - -

I da dodam da bih rado kupio rasprskivac za osoku koji pase na ovu cisternu.

ima kod mene u selu jedna cisterna na prodaju ali nece covjek da pusti ispod 1500 e cisterna je majevica 2400l 2001 g vozila samo vodu i to zadnjih 7-8 godina nista nije radila garazirana a i to sto je prije radila mozda jedno 100 cisterni da je izvukla a mozda ni toliko znam da je tacno jer mi je komsija a on kupio novu i sad pitanje vrijedili ona te pare

Jel ima neko ko prihranjuje psenicu sa svinjskom osokom?koliko cisterna ili litara idete po jutru ili hektaru?

Par zanimljivih slika sa interneta.
Imao je dobru zamisao. Samo pitanje je koliko je trula i dokle ce da traje.
Kad sam kupovao kamion cisternu, prodavac kaze da je bure od komprespra (sad da li je rekao 8 ili 10mm). Staro bilo istrulilo pa mu ovo bila najjednostavnija solucija. Verovatno je jace od ovih traktorskih cisterni. Medjutim, kad sam pravio vrata za ciscenje, tad sam se iznenadio. Debljina nije ni 8 ni 10mm, vec 14mm!!!

Nazad
Vrh