Cisterne za osoku

Krajisnik,taj tvoj drug ,da li je oprao i zalivao iz nje?Ili ce tek da zaliva?Pitaj ga za postupak pranja,sta je radio,jer ove poljoprivredne cistene imaju na zadnjoj strani otvor da moze komotno da se opere i ispere.A ove naftasice su zatvorene gde su poljo otvorene.

Sto se Majevice tice ja sam je video u toku farbanja i pre farbanja to mi je prvo bilo na pameti.Cisterna je bila totalno narandzasta od sunca pogotovo desna strana jer je ispod nadstresnice koja je kratka parkirane masine tipa sejacice,spartaci a ona u drugom redu tek da stane pod krov ali joj sunce ne gine.Cisterna je 2000 godiste i otvarana je jer nije u tamica mogla ni da stane sa poklopcem.Vidi se cisterna koja je dotrajala a vidi se koja jos moze da tera.Kod nas nema domacinstva da nema cisternu jer prvo nemamo gradsku kanalizaciju za otpadnu vodu a drugo imamo oko 50 farmi sa kokoskama.Ako neko nema farmu onda iima cisternu za djubrenje njiva i tako dalje.Kod nas je sistem recimo kod jednog gazde koji ima 21 000 koka nosilja uzmes njegovu cisternu,njegov traktor i nasftu i jos ti plati po cisterni da vuces jer ne sme da dozvoli da se jama napuni.A kako kum kaze koji vuce redovno kaze ja kad izvucem 20 cisterni ona i ne ostei u nivou da sam vukao

Gde kupiti dobro crevo za cisternu? Da ne propadne za godinu dve, i posto je metar duzni?

Posle dosta godina eksploatacije bez ulaganja, doslo je vreme za remont vakuum pumpe na mojoj Agrarovoj cisterni...Juce narucene lamele 600din kom.
2vcvvcx.jpg
2955m38.jpg

Šta je još u planu da se radi, osim zamene lamela? Kućište i rotor deluju zdravi kao čaša.

Zbog malo losijih slika deluje da je stator(kuciste) u odlicnom stanju ali pri prolasku prstima preko njega osete se sitni risevi, mislio sam da obradim masinski ali sam se posavetovao sa jednim serviserom vakuum pumpi i rekao mi je " Ni slucajno " nista nece mariti ako ima sitnih riseva to nije problem lamele ce se prilagoditi, ali ako obradim mogu samo da je bacim, po njegovim recima a to sam na kraju i sam shvatio, jer rotor u jednoj tacki dotice stator bukvalno metal u metal, obrada statora bi bila isto kao prosirenje stubline na motoru a stavljanje istog klipa. tako da ostaje samo dobro da se ispere benzinom. Promenicu semering gde ulazi osovina mutilice u bure, klapnu na skretnici usis-izduv. novi dihtunzi i jedna biksna. Inace stare lamele variraju visine jedna od druge i po 7-8mm.

Obavezno proveri lezajeve,i na najmanji znak da su popustili obavezno zameni znaju haos da naprave .

Nema potrebe za foto-aparatom, tu je sony xperia Z 13megapiksela, al ne ulazi u radionicu :osmeh: :ppozdrav: Bice slika novih lamela i sklapanja.

- - - - - - - - - -

@BELIT577 da naravno zaboravio sam da napisem, i lezajevi... :ppozdrav:

Pipkava stvar nema sta.Ako lopatice nisu jedanko pojedene za to definitivno postoji razlog.Moze da se lopatica zaglavi ili stagod drugo ako usisa osoku pri punjenju i onda u rotoru ostane lopatica i to je to.A taj sto ti je rekao za obradu kucista nije bas najbolje upucen ako ima riseva obavezno obradi kuciste jer ako ti se prilagodjavaju lopatice prema kucistu sta si onda radio.Idstupanje u pumpi je max dve desete.Rotor jeste da dotice stator u jednoj tacki ali i lopatice su pokretne tako da one to trebalo bi da nadoknade.Kuciste obavezno da obradis ali samo kod proverenih majstora,veruj mi na rec.

Vec je spakovana ona i probana. na izduvnoj cevi sada bukvalno duva vazduh nema vise okretanja vazduha u kucistu vec samo usisava iz bacve i gura napolje, sasvim mirno i dobro radi videcemo naravno tokom vremena, ali za sada su utisci fantasticni, sto se tice lamela neverovatno zilav materijal, evo jedne slike i ovde. ( nije obradjen stator)
21o57cg.jpg

Ili ti pertinaks, ja imam istu cisternu kao kombajner s tim sto su meni te lamele od nekog metala cini mi se da je aluminijum

@Čarapan. Evo slike gore rotora i pored su stare lamele, to je neki veoma lak metal, meni lici na aluminijum... Kako sam cuo to je starija tehnologija, sad su nove pumpe sa ovakvim lamelama, kako kolege kazu tekstolit...

Nazad
Vrh